Mit tegyek? 4 hetes a kisfiam. Tudok szoptatni, de kevés a tejem.4 napja kap éjszakára tápszeres pótlást. Kezdetektől bimbóvédővel szopizik, mégis nagyon félek a tápszert cumisüvegből adni neki, mert félek, hogy lusta lesz szopizni.
Este ha éhes, egyik mell, másik mell, megint egyik mell, másik mell, megint egyik mell, másik mell.
Ez a legjobb a tejszaporításra, hogy minél többet szívja a cicit, érje az inger!
Na meg egyél sok táplálót!
Tészta, rizs, krumpli.
Napközben minden szopi után fejj, ha csak 5-10 mili marad, gyűjtsd, s este jó lesz pótlásnak!
A lényeg, minél többet szopizzon, annàl több lesz a tejed!
Próbáld elhagyni a bimbóvédőt, jobban tud anélkúl szopizni a baba, hatékonyabban tudja szívni, jobb vákumot tud anélkül csinálni.
Először is, NYUGODJ MEG!!!Tudom,nem könnyű,de ez az első lépés ahhoz,hogy jól menjenek a dolgok!Akkor is jó anya vagy ha szoptatsz és akkor is ha tápszert adsz!
Na ha ezt kipipáltuk,akkor mehetünk tovább:) Én mindkét fiamat fél éves korukig bimbóvédővel szoptattam.Az elsőnél még görcsöltem,hogy leszokjunk,nem ment,aztán fél évesen egyik napról a másikra már tudott nélküle szopizni,a másodiknál már nem idegeskedtem.Szóval szoptass nyugodtan azzal,nem lesz baj, nem lesz kevesebb tej!
Semmi baj az éjszakai pótlással,de még nagyon pici a babád!Az első 6 hét,a gyermekágyas időszak minimum arról szól,hogy beálljon a kereslet kínálat,tehát annyi tejed legyen amennyi kell.Nem feltétlen az a baj,hogy kevés a tejed,hanem lehet hogy keveset eszik és hamarabb éhes lesz,nem?Én lehet mérném, de csak akkor,ha ez neked nem okoz újabb frusztrációt,ha e miatt is aggódnál akkor hagyd!Nekem segített,ezért írtam!
Lehet már kapni nagyon jó újszülött cumisüvegeket,amiből nem dől a tápszer, szerezzetek be egy ilyet.De mindig előbb szoptass,és ha úgy veszed észre,hogy közvetlen szopizás után nyügös,éhes,akkor keverj be neki tápszert.De mindig a szoptatás legyen az első!!!Ha viszont megnyugszik a ciciden és legalább 1-1,5 órát elvan utána akkor szerintem nem kell pótlás,ha sír,megint tedd rá a cicidre,de a másikra!Ha kettőből szoptatsz,akkor arra,amiből utoljára evett.
Szerintem a pohár még neki nagyon korai!Korábban jött,pici még,orális inger kell neki!Esetleg azt is kipróbálhatjátok,hogy szopizás után elfogadja-e a cumit.Mert ha igen és cumizásra,ringatásra megnyugszik,akkor tuti nem éhes!!
Hát remélem tudtam segíteni,ne aggódj,minden rendben lesz,és jól csinálod,bele fogsz jönni mindenbe, csak próbálj kicsit lazítani:)
Én 2 nap után kezdtem bimbóvédőt használni, mert nagyon fájt, igaz, azzal is. Nálam igaz volt, hogy lecsökkent a tej tőle, pedig az elején rengeteg volt.
Én is mindent bevetettem (az egyetlen tudományosan is hatékony szer a görögszéna, ill. azt hiszem a kecskeruta. Én görögszénát szedtem (napi akár 6 tbl), a másikban azért nem vagyok biztos. És az tényleg segìtett. De az esti tápszert csak akkor tudtam elhagyni, amikor bimbóvédő nélkül mertem szoptatni. Akkor 1 nap alatt annyi tejem lett, hogy az arcába spriccelt :)
Mivel azt ìrod, Neked muszáj a bimbòvédő, nem tudom, hogy lehetne elhagyni. Esetleg szoptatási tanácsadó segìthet. De van, akinek olyan a melle, h tényleg csak azzal megy. Azért próbálkozz nélküle is.
Nálunk a cumisüveg nem zavart be, Mam-osat használtunk, annak jó az alakja.
Kitartás!
Jaj, ne viccelj, a korodnak semmi köze a szoptatási nehézséghez. Ezt meg kell oldani és kész. Én majdnem 34 évesen szültem az elsőt, 36,5 voltam a másodiknál. A nagyobbnál küzdöttem a szoptatással, tanultuk, a másodiknál könnyebb volt, ő egyből rákapott, én meg már nagyjából képben voltam. De szerintem semmi sem megy nehezebben 30 felett, mint fiatalabban. Én fizikailag sokkal jobban voltam a második gyerek születése után, mint a majd' 10 évvel fiatalabb szobatársam, szintén második gyerek után. Nem ettől függ.
A Medela bimbóvédő szerintem is a legjobb. Esetleg azt nézd meg, hogy melyik méret van, lehet belőle kétfélét is kapni. (5.vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!