Nem tudok szoptatni, tényleg lusta szar vagyok?
Kislányom lassan 4 hetes lesz.Bent a kórházban szépen szopizott, csak nem nagyon volt mit, azért hogy ne veszítsen többet a súlyából es haza jöhessünk cumisüvegből kapott pótlást.Itthon minden evésnél cicire rakom, de gondolom cumizavar alakult, 10-20 milit szív a 2 mellből utána csak cumizik másfél órát is akár ha hagynám.De amikor elveszem mellről ráébred hogy éhes ezért a lefejt anyatejet meg pótlást a cumisúvegből kapja.Tehát úgy néz ki a dolog,hogy 30-60 perc cici, utána 30 perc cumisüveg, utána 30 perc fejés,ezzel elmegy az egész nap,de közben van egy 4 évesem itthon akivel foglalkoznom is kellene.Iszom a szoptatós teakeveréket,rántott levesek,karamalz stb. De mivel nem jól szopizik a kicsi a tej mennyiségét sem tudom növelni,belevagyok már fáradva,iletve a kicsi technikáját sem tudom,hogy kellene javítani.Szerettem volna szoptatási tanácsadót hívni de a vírusos helyzet miatt nem jön el.Az első gyereket egyáltalán nem tudtam szoptatni,mert korababa volt pici súllyal, sokáig inkubátorban volt.Na a lényeg a lényeg hogy próbálok mindent megtenni, erre ma a férjem haza jött és letorkolt, miért nincs a gyerek mellen,így nem fogok tudni kizárólagosan szoptatni.Mondtam neki, hogy eddig ott volt,pár perce tettem le.Erre felcsattant,hogy akkor hagyjam a fejést meg a ciciztetést, meg a teákat mert lusta és kényelmes vagyok adjak a gyereknek akkor tápszert, aztán ne rinyáljak.
Azóta teljesen készen vagyok csak sírok, tiszta szar anyának erzem magam...😢😢😢
Facebook-on van szoptatással foglalkozó csoport. Ott több szoptatási tanácsadót is elérsz, és a tapasztaltabb anyák is tudnak segíteni. Sokszor az is segít, ha látod, hogy milyen sokan vannak rajtad kívül, akiknek valami nem megy.
Férjed tedd helyre, neki se lenne jó buli, ha egy szopás 60 percig tartana, és 120 ml lenne az elvárt produktum. Szőnyeg széléről könnyű ugatni. Szoptatáson kívül viszont mindenből ki tudja venni a részét.
Elsőre próbáld ki, hogy amikor éhes, akkor nem kap pótlást, hanem előbb mellre teszed.
A komfort szopi is szaporítja a tejet!
Jön a hosszú hétvége. Állítsd hadrendbe a férjed, te meg bújj be 4 napra a babával az ágyba. Minél pucérabban, hogy sok bőr érjen össze. Legyen a baba mellen, nyugodtan komfortozzon, aludj közben te is, csak pisilni kelj ki. Ha éhes lesz, rá fog kapni, és minél többet gyakorolja, annál jobb lesz a technikája.
A mérleget meg két hétre tedd el. Nem kell méregetni, amíg van 4 pisis pelus.
Elég bunkó volt a férjed.
Nekem azt hozta meg az áttörést, hogy fejés helyett több körre raktam őket vissza. Tehát jobb cici, bal cici, jobb cici, bal cici - így mindig találtak valami lelkesítőt és nem aludtak be, na meg felért egy szaporító fejéssel.
Először is ne használj cumisüveget. Ha muszáj pótolni az lenne a legjobb, ha tudnál szerezni szoptanitot, házibarkács megoldások is vannak. Svéd pohárból, kávéspohárból etesd, se cumisüveget, se cumit, semmi szopogatható bigyót ne kapjon.
Ne idegeskedj (könnyű mondani) de tényleg, nem jó a tejtermelésnek. Növelni rendszeres fejéssel is tudod és legyen sokat cicin. A cumizással is növeli a termelést, feküdj mellé, úgy kényelmes. Aludj vele, álmában hátha többször cicizne.
A hordozás is hasznos dolog egy 4 éves mellett.
Facebookon van szoptatási tanácsadás csoport, tedd fel ott a kérdést, szakemberek válaszolnak.
Én csak ilyen mezei eü asszisztens vagyok 2 cicibajnokkal. :)
Szoptatási tanácsadót telefonon is megkérdezhetsz, hátha ad új ötletet néhány praktikáról, vagy tanáccsal ellát.
Jó volna tudni, hogy mi az oka annak, hogy nem tud eleget leszívni. Ha a technika nem jó, azon könnyű segíteni én az interneten olvastam anno, mindent kipróbáltam és végül sikerült, kb 1 hét alatt rutinossá is váltam :)
Abban ogaza van a férjednek, hogy ahhoz, hogy a mennyiség elegendő legyen, sokszor és sokat kell mellre tenni eleinte.
Próbál meg csak ülve, csak fejve, győződjmeg róla, hogy bekapja- e a bimbót rendesen.
Az pedig ebben a korban teljesen normális, hogy a melleden csüngene egész nap. Elhiszem, hogy nehéz 2 gyerekkel otthon, én is hasonlóan vagyok, csak a kisebbik mar fél éves elmúlt.
Ha szeretnél kizarólagosan szoptatni, olvass lll.hu-t, szoptatasportalt... Próbald ki az ott leírtakat és kísérlezezz. Ezenkívül hívd fel a tanácsadót v a stoptatási ambulanciát telefonos segítdégért, hisz ők ezért vannak!
Ha sehogy nem megy, akkor adj neki tápszert, hiszen fontos, hogy ne éhezzen!
Egyébként nem gondolom, hogy aki tápszerrel eteti a gyereket, az lustaságból teszi, mert ezerszer macerásabb elkészíteni a tápot, mint odaadni a cicit. 3 hónapos korig amúgy is fontos a folyamatos fizikai kontaktus, utan meg jóllaknak és a legtöbb baba nem lóg rajta.
Sok sikert!
Köszönöm a válaszokat!Sajnos kap tápszert is, mert nem elég a tej, de amennyi van azt lefejem illetve szív is valamennyit a mellből.Ma sokat nézegettem (amig szopizott vagy fejtem), hogy mi lehet a gond és a videókból azt szürtem le, hogy nem jól kapja be a mellet, csak a bimbót szopogatja,a bimbóudvart nem kapja be.Próbáltam már többféle pozíciót,de nem tátja olyan nagyra a száját, hogy a bimbóudvar része is bekerüljön a szájába.Azt a tippet is kaptam, hogy adjam oda neki a lefejt anyatejet meg a pótlást kiskanálból bogy visszaszokjon a cicire, és ne kelljen a cumisüveg,meg is próbáltam de elkezdett fuldokolni.
Tagja vagyok a facen az egyik szoptatási csoportnak, olvasok is ott jó dolgokat, próbálkozom is,de jó lenne ha szakember segítene élőben.
Még amin nagyon gondolkozom az a szoptanít, vajon beválna-e nem tudom, nem olcsó, de ha jó lenne rászánnám azt az összeget.
Az is a baj,hogy annyi felől kapom a tanácsokat (sokszor egymásnak ellentmondót) hogy elveszek közöttük, az "ösztömet" teljesen elnyomták már, tanácstalan vagyok.Illetve amikor a 4 évesem ordít hogy már azonnal kapcsoljak be mesét, a kicsi meg azért sír mert éhes ki tudnék szaladni a világból.
Én a szoptatási pózokat váltogattam, sima-hónaljtartás-oldaltfekvés, szerintem az is sokat segített, de amúgy a tàpszer is ugyanolyan jó, ha nem vagy különösebben szoptatáspárti. Semmikèpp nem Téged minősít ez.
4 napig ha fekszik, hogy lesz ünnepi étel és nagytakarítás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!