Komolyan nem lehet megérteni, vagy én vagyok aki túl lihegi?
Az a helyzet,hogy jön a húsvét,a szülinap a házassági évforduló.Ilyenkor összejön a család kb.15-20fő
Persze én jeleztem,hogy nem szeretnénk részt venni.Két gyerekünk van, az egyik még csak 5 hónapos aki amúgy is allergiás.A másik gyerkőc kruppos beteg.
Persze anyukám közölte,hogy túltolom ezt az egész vírus dolgot.
Hiszen náluk csak egy ember jár boltba,2ember dolgozni..a másik családnál szint úgy 1ember megy ki boltba heti egyszer.
Nálunk a párom dolgozik,és heti egy vásárlás felváltva.
Most én vagyok a szemé*,a rinyálós,a parázós..
Mi már kb.1hónapja bent vagyunk,udvaron kívül nem megyünk csak ami fontos..pl kötelező oltás
Vásárolni egyedül megyünk,listával minél gyorsabban.
Udvaron gyerekek levegőznek,de ennyi.
Hozzánk se jön senki,amiért szintén vagyok minden csak jó nem.Komolyan nem értem,hogy anyám miért ilyen..Elhordott mindennek meg,hogy az sem érdekel,hogy nem látta az unokáit 1hónapja már és miért kell nekem ennyire beszarn* a vírustól.Ha elkapjuk túl leszünk rajta..
Konkrétan meg se tudtam szólalni.
Ezt sértődés nélkül nem úszom meg ugye?
Már ne haragudj 63%-os, de itt max te vagy az aki nem érti miről is van szó! Konkrétan fel vagy háborodva, hogy ugyan minek ennyire parázni és hogy képesek a szülők hetekig csak a lakásban és kertben "tartani" a gyereküket és amúgy is ha a férje dolgozik, akkor már tök mindegy stb stb. Neked amúgy nem tök mindegy, hogy ki hova viszi vagy nem viszi a gyerekét egy vilagjarvany közepén?! Elmondta világosan a kérdező: a gyerekek betegek voltak eddig, mikor kiment volna sétálni, akkor meg sok ember volt mindenütt, nem tudta tartani a kellő távolságot, ráadásul van egy újszülött babája!! Nehogy már az legyen lehordva, aki félti a saját és gyerekei egészségét. Jobb felni, mint megijedni, ha ő nem kockáztat és nem megy ki órákat sétálgatni, akkor nem megy. Semmi baja nem lesz a gyereknek, ha néhány hétig, hónapig nem megy utcára, csak le a kertbe, de inkább legyen nyűgös, hogy miért nem mehet ki, semmint hogy elkapjanak valamit és neadjuszen komolyabb baja legyen. Fel kéne fogni, hogy ez a MI érdekünk! Mivel a kérdező anyja is eljár többször boltba, illetve az ő férje is jár dolgozni, többet vannak emberek között, nagyobb az esély hogy elkaphatnák tőlük, de most nem is az a lényeg, hogy ki kitől kaphatja el, hanem hogy minek kockáztatni.
Attól, hogy még nincs teljes tilalom, és "lehet" menni, nen jelenti azt hogy menni is kell! Sok ember fogja így fel, hogy jaj nincs tilalom, kimehetek ide-oda-amoda, Velencei-tóhoz, Margit szigetre, Mátraba stb, ugye ami miatt tömegek alakultak ki a hétvégén.. Nem véletlen van elmondva naponta 50 ezerszer, hogy csak akkor menj ha NAGYON MUSZÁJ! Na már most alapjáraton a munkábajáráson és élelmiszer vásárláson kívül most nem igazán vannak olyan életbevágóan fontos és muszáj dolgok (nyilván van kivétel, de szerintem a nagy többség nem azért megy ki, mert olyan hú de halaszthatatlan dolga van..), ami miatt mindenképpen ki kell menni az utcára! Legalábbis a csak ha nagyon muszáj kategóriába egészen biztosan nem tartozik bele a családi összejövetel vagy csoportosulás.
Nem véletlen aggódnak a húsvét miatt, mert ugye már most mindenki be van sózva, hogy jaj hát mégis csak Húsvét van, csak meg kellene látogatni a szülőket, rokonokat, ezt-azt, csak egy picit, csak egy pár percet, aztán ebből lesz a csoportosulás, mert ha mindenki csak egy kicsit megy, akkor ugyanott vagyunk, ahol a part szakadt. Remélem bevezetik a teljes tilalmat minél előbb, aztán ezek a sértődések seperc alatt megoldódnának!
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
Vannak akik igy, masok meg mashogy latjak, de latod kerdezo, megnyugodhatsz es az itt valaszolok tobbsege is, van meg ilyen kerdes boseggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!