Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért lesz az anyukák többsége...

Miért lesz az anyukák többsége pösze abban a pillanatban, hogy anyukává válik?

Figyelt kérdés
Gondolok arra, hogy az tej helyett itt csak tejcit lehet olvasni.
2008. nov. 20. 17:02
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

20:01-nek

Te érted a kérdést?

Egyébként gyerekek között dolgom, és nem ítélhetem meg magam, de úgy gondolom, hogy nem lehetek olyan rossz nevelő, ha a kicsik reggelente a nyakamba ugranak. És igen, anyuka vagyok, leszek.

2008. nov. 20. 20:04
 12/21 A kérdező kommentje:
dolgozom
2008. nov. 20. 20:05
 13/21 anonim ***** válasza:
72%
Ha gyerekek között dolgozol gondolom tanultál a dajkanyelvről, ami dallamossá teszi a mondandót, hangsúlyozza, kicsit megnyújtja a szavakat, hogy a baba figyelmét felkeltse, ezen kívül becéző, tömörített szavakat is használ. Ezt szinte minden édesanya ösztönösen beszéli a babájához, amíg kicsi. Viszont, ha jönnek az első szavak nagyon oda kell figyelni, hogy helyesen, érthetően ejtsük a szavakat, mert itt már az anyanyelv elsajátítása a lényeg. Tehát szerintem ez természetes, mintsem megbotránkoztató dolog, az más kérdés, hogy felnőtt emberek között elég furcsán néz ki, bár erre mondják, hogy a szokás hatalma...:-)
2008. nov. 20. 21:38
 14/21 anonim ***** válasza:
jo azt énsem értem itt az oldalon miért igy irnak de otthon hadbeszéljenek csak igy a babájukkal.
2008. nov. 20. 21:39
 15/21 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van, de a dajkanyelv az nem pösze és nem gagyogó. Visszatérve az eredeti példámhoz a tejcsi az közel sem annyira zavaró és helytelen, mint a tejci.
2008. nov. 20. 21:42
 16/21 A kérdező kommentje:
És mint már írtam, persze a saját gyerekével mindeki úgy beszél (gagyog, pöszéskedik...) ahogy akar.
2008. nov. 20. 21:43
 17/21 anonim ***** válasza:
80%
Nekem tetszik a kérdés és egyetértek a kérdezővel. Az hogy a gyermekével valaki így beszél még nem jelenti hogy egy forumon felnőtekkel is így kéne beszéljen. Két gyermekem van és nem használunk olyan szavakat ami nem is létezik a magyar szótárban (gondolok itt a mindenféle pösze szavakra). Szerintem fontos hogy a szavak helyes használatát tanulják meg a gyerekek. Amitől én még ki szoktam akadni mikor egy anyuka azt mondja a gyereknek ha leesik valami a földre hogy "fúj kakás". Sosem mondtam ilyet mert nem igaz, nálunk az csak piszkos és kész.
2008. nov. 21. 09:16
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem arról van szó, hogy melyik anyuka becézős, gügyögős típus és melyik nem. Szerintem ez egy szleng nyelv, divatjelenség, ugyanúgy mint az élet más területein. Vannak, akik ezt a típusú kommunikációt nagyon hamar átveszik, mert sodródnak a tömegjelenségekkel. Ahogyan divatossá vált ( a sokak szerint is) borzadály pasi szó a férfiemberek beazonosítására, úgy ez is teret hódított. De szerintem észre sem veszik!

Nekem sem tetszenek a tömegszavak a babás témában. PL: Tejci, babóca, kajcsi, vacsiztatás, pocika, fülci, szemcsi....Nagyon magyartalanok! De ez a a mostani generációt már nem izgatja.

2008. nov. 21. 10:42
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
engem az zavar ha ugyirják alá mint pl 10 heteske,vagy pocakocska....ez engem is zavar. bár nemszolok ha jelenlétemben igybeszélnek na de kicsit ciki nem?
2008. nov. 21. 15:20
 20/21 anonim ***** válasza:
66%

Én is azt hittem, hogy szépen fogok beszélni a gyerekemmel, de nálunk is tejci van, és tatajó (takaró):-)

Tudom, ez neked nem vicces, de egy pici baba annyira édes, hogy önkéntelen pöszéskedik az ember-legalábbis a többség.

De már figyelünk rá tudatosan, mert ugye egyszer elkezd beszélni, és akkor nem mindegy, hogy mit hogy hall.

És szerintem a felnőttek azért beszélgetnek így is itt, mert 24 órában a babával vannak, ezt szokják meg, ez lesz a természetes számukra.

Én azt nem szeretem, ha egy babakocsihoz odahajol akár egy idegen is és jön a bögyöbögyö...

2008. nov. 21. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!