Miért lesz az anyukák többsége pösze abban a pillanatban, hogy anyukává válik?
20:01-nek
Te érted a kérdést?
Egyébként gyerekek között dolgom, és nem ítélhetem meg magam, de úgy gondolom, hogy nem lehetek olyan rossz nevelő, ha a kicsik reggelente a nyakamba ugranak. És igen, anyuka vagyok, leszek.
Nem arról van szó, hogy melyik anyuka becézős, gügyögős típus és melyik nem. Szerintem ez egy szleng nyelv, divatjelenség, ugyanúgy mint az élet más területein. Vannak, akik ezt a típusú kommunikációt nagyon hamar átveszik, mert sodródnak a tömegjelenségekkel. Ahogyan divatossá vált ( a sokak szerint is) borzadály pasi szó a férfiemberek beazonosítására, úgy ez is teret hódított. De szerintem észre sem veszik!
Nekem sem tetszenek a tömegszavak a babás témában. PL: Tejci, babóca, kajcsi, vacsiztatás, pocika, fülci, szemcsi....Nagyon magyartalanok! De ez a a mostani generációt már nem izgatja.
Én is azt hittem, hogy szépen fogok beszélni a gyerekemmel, de nálunk is tejci van, és tatajó (takaró):-)
Tudom, ez neked nem vicces, de egy pici baba annyira édes, hogy önkéntelen pöszéskedik az ember-legalábbis a többség.
De már figyelünk rá tudatosan, mert ugye egyszer elkezd beszélni, és akkor nem mindegy, hogy mit hogy hall.
És szerintem a felnőttek azért beszélgetnek így is itt, mert 24 órában a babával vannak, ezt szokják meg, ez lesz a természetes számukra.
Én azt nem szeretem, ha egy babakocsihoz odahajol akár egy idegen is és jön a bögyöbögyö...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!