Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért lesz az anyukák többsége...

Miért lesz az anyukák többsége pösze abban a pillanatban, hogy anyukává válik?

Figyelt kérdés
Gondolok arra, hogy az tej helyett itt csak tejcit lehet olvasni.
2008. nov. 20. 17:02
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
95%

Igen ez elég vicces, de ilyenkor természetes , és talán nem is veszik észre, pedig a gyereknek nem tesz jót, ha majd születése után így beszélnek vele, meg gügyögnek.

Az angoloknak könnyű, mert eleveolyan dallamosan beszélnek, hogy nem kell a szavakat megváltoztatni.

A magyar anyukáknak, pedig nosztalgiából is jól esik így beszélni, meg könyebb, mert a gyereknyel dallamos, a felnőtt "rendes" beszéd magyarul, hát szigorúbb hangvételű a használt magánhangzók miatt.

Gondolom én, aztán lehet más az oka.

Én nem mondok semmit így .MÉG

üdv 36 hetes

2008. nov. 20. 17:06
 2/21 anonim ***** válasza:
83%

Engem nagyon idegesit. Velem sosem beszeltek igy a szuleim, de ennek ellenere nem volt sanyaru a gyermekkorom.

Egyszer tettem fel egy hasonlo kerdest. Szerintem ha tudtak volna, leszavaztak volna mar magaert a kerdesert is. De sebaj, majd most leszavaznak.

2008. nov. 20. 17:23
 3/21 anonim ***** válasza:
36%

Igen, valóban azért, hogy dallamosabb legyen a hanghordozás, ha a babával kommunikálnak. És mert talán a baba látványa, közelsége a felnőttet kicsit elérzékenyíti, lágyabbá válunk általuk. Ezt aztán, amíg legalábbis a gyerekünk pici, néha áthozzuk a felnőttek világába, vagyis a sorstársainkkal való kapcsolattartásba is (pl. ide, erre az oldalra). Egyébként honnan tudod, hogy mikor pici baba voltál, nem beszéltek hozzád hasonlóan a szüleid? Emlékszel rá talán? Vagy elmesélték neked? Ha valóban így volt, az eredménye meg is lett. Jó kemény nő lett belőled, hogy egyáltalán ilyen dolgokat számon kérsz és megkérdőjelezel a leendő és már gyakorló anyáktól. Légy magadra büszke.

38 hetes kismama

2008. nov. 20. 17:37
 4/21 A kérdező kommentje:
Hát én is azért kérdeztem, mert idegesítő. Egyszerűen úgy hangzik, mintha hülyének néznék a gyerekeket csak azért mert kicsik. Kiráz a hideg, amikor így beszélnek egy babához, itt meg ráadásul felnőtt emberekkel "társalognak".
2008. nov. 20. 17:38
 5/21 A kérdező kommentje:
Nem kérdőjelezem meg, csak engem, mint írtam idegesít. Természetesen mindenki úgy csinálja a dolgait, és úgy neveli a gyerkőcét ahogy szeretné. És bármilyen furcsa, de velem az anyumék nem beszéltek sosem pöszén és gagyogva (biztos, hisz most sem beszélget így kicsikkel). Ettől nem vagyok kemény, és tudod mit: büszke vagyok magamra! Szóval, míg te minősíted az embereket, addig én csak kérdeztem! Lehet, hogy nem nekem kellene gondolkodnom?
2008. nov. 20. 17:42
 6/21 anonim ***** válasza:
74%

Bocsi, de alapvetően idétlen a kérdés...

Hiszen az ember lánya anyuka lesz, akkor a féltő gondoskodás mellé jár egy kis "kényeztető" beszéd is. És ha valakinek a tejci szó tetszik és ezt mondja a BABUCIJÁNAK :), akkor miért ne. Alapvetően különbözünk. Nekem furcsa, hogy feltetted ezt a kérdést.

35 hetes KISMAMI

2008. nov. 20. 18:01
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

mások vagyunk.

olvastam mar olyat is, hogy miert kell a babát "lebabózni" :) (en is babót szoktam mondani)

lehet, hogy en is fogom mondani, hogy "tejecske", a tejci meg az ilyen becezes nekem se jon be, de nem itelem el, akik igy becezik, sokan hormonváltozas nelkul is igy beszelnek (mondjuk amikor hastancoran mondta a tanar, hogy emeljuk a "lábcsit" meg "szupcsi", attól kiutest kaptam,) de szerintem kismamaknal bocsanatos bun, elmulik szerintem idovel.

amugy meg.. ettol nem lesz senki rossz anyuka, szerintem, ennel nagyobb problemank sose legyen!

2008. nov. 20. 19:21
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Én sem kedvelem az ilyen beszédet, de hát mivel változtatni nem tudok rajta, így nincs mit tenni, elfogadom. Az tény, hogy én sose beszélek így a fiammal, egyrészt, mert nagyon nem az én stílusom, pedig nem tartozom a harmincas anyukák közé, egész fiatalon, 20 évesen szültem, de sose voltam az a selypegős típus. Másrészt azért, mert én sem tartom jónak, ha ezt tanulja meg egy gyerek. Az én fiammal az apja (nem élünk együtt) sokszor beszélt így, na ő volt az egyetlen, akire ez miatt rászóltam. Mert más a saját gyerekével beszéljen úgy, ahogy akar, de az enyémmel ne! Tudom, az apjáé is (papíron) de aki 4-5 havonta képes csak meglátogatni a gyerekét, az azt hiszem jobb ha az én nevelési elveimhez igazodik, mert nincs jogalapja lázongani.

Mondjuk szerintem ennél is rosszabb, ha egy szülő az "a", "az" névelőket cseréli fel, amikor a gyerekéhez beszél. Vagyis nem is felcseréli, csak semmire nem mondja, hogy "az", nincsen AZ ajtó, nincsen AZ autó, nincsen AZ esernyő, csak A ajtó, A autó, A esernyő. Mert a szülő valahogy úgy hiszi, hogy a gyerekek így jobban értik, pedig nem. Így csak rögzül a helytelen használat. Szerintem azért egy gyereket többé kevésbé tudatosan kéne nevelni.

2008. nov. 20. 19:42
 9/21 anonim ***** válasza:
19%

engem nemisdegesit!!!!!!!!!!!!!

neked van gyereked tudod egyáltalán hogy ,ilyen érzés anyának lenni?szerintem ez természetes és ebben nincs semmi rossz,és az anyukák 90%-a igybeszél kiskorba a gyermekével.

2008. nov. 20. 20:01
 10/21 A kérdező kommentje:

18:01-nek

Alapvetően nem az a bajom, hogy valaki a gyerekével így beszél (mindenkinek a saját dolga, hogy a sajátjával hogy teszi, az meg más lapra tartozik, hogy nekem a hátamon is feláll a szőr, ha ilyet hallok), hanem az hogy elfelejti, hogy felnőttek között van, ha itt kérdez vagy válaszol.

2008. nov. 20. 20:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!