Miért van az, hogy az emberek többsége olyan nemű gyereket szeretne, amilyen ő maga?
Tehát a férfiak általában fiút, a nők meg jobbára lányt.
Legalábbis én ezt vettem észre, de lehet, hogy csak én járok csukott szemmel. Mi lehet az oka ennek?
Én lány vagyok. De nekem pl. minden vágyam az, hogy kisfiam legyen egyszer. :)
Talán azért akarnak olyan nemű gyereket, mint amilyenek ők maguk is mert, jobban tudnak "azonosulni" a gyermek dolgaival.
Pl. egy férfi szívesebben focizik, autózik a kisfiával mert ez közelebb áll hozzá valamilyen szinten, hiszen ő is kisfiúként hasonló dolgokkal játszott. Egy anyuka nem biztos, hogy annyira élvezné ezeket a dolgokat, persze biztos örömmel játszik a kisfiával, viszont nem biztos, hogy annyira leköti a dolog.
Idővel jönnek a komolyabb témák. Maradjunk a férfiaknál, amikor a kisfiú az apukának segít pl. autót szerelni. A férfiak oda-vissza fújják ezeket a dolgokat, a kisfiú bátran kérdezhet, tuti nem marad előtte nyitott kérdés. :) De a nők nem biztos, hogy hozzá tudnának szólni a témához, legalábbis az esetek többségében.
Amúgy nem tudom, nekem ez ugrott be elsőre. Lányoknál is hozhatnánk a példákat, pl. egy apukát nem köt le a sminkelés, a magassarkú cipők, szoknyák... Viszont az anyukák biztos nagyon élvezik, mert önmagukat látják a gyermekben csak még kicsiként. :)
19:40, ebben lehet valami, de tudnék mondani ellenpéldát, méghozzá anyut. Állítása szerint sosem volt valami lányos, nem kötötték le különösebben a "csajos" dolgok, de ennek ellenére mindig lányt szeretett volna, és az is lettem.:D Na, ez pl. hogy lehet?:D
Amúgy a többieknek is köszönöm!
A férjem nagyon lányt akart,nekem igazából mindegy volt és hát fiunk lett.
Anyukám fiút akart,apukám lányt.
Én nem tapasztaltam, amit te.
Hogy mi lehet az oka,azt nem tudom,de nálunk sem így volt.Nekem mindegy volt(bár talán egy hangyányival a fiú felé húzott a szívem),a párom lányt szeretet volna.Amikor megtudta,hogy lány,könnyek szöktek a szemébe :-)Ha lenne még egy gyermekünk(valószínű nem lesz )akkor is lányt szeretne.Azt mondja nem tudja magát elképzelni egy kisfiúval.
A kollégámnak 2 lánya van mindig is lányokat szeretett volna,3.gyerkőcnek is,de fiú lesz 1-2 hét múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!