Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy amíg a...

Miért van az, hogy amíg a kisbabákkal a szülők nagy többsége nagyon törődik, addig a nagyobb gyerekekkel már nem?

Figyelt kérdés
Itt az oldalon és máshol is sok olyan kérdés és válasz van, ami azt mutatja, hogy a kisgyerekes szülők többsége nagyon odafigyel a gyerekére. Mikor nagyobbak lesznek, a szülők egy része elkezdi őket elhanyagolni, mintha egy nagyobb gyereket nem kellene nevelni, nem kellene korának megfelelően foglalkozni vele. Ez miért van?
2009. dec. 9. 14:25
 1/2 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem sokan belefáradnak. Annyira túlpörögnek mint kisgyerekem anya (mit ehet-mit nem, hogyan "fejlesszem", mikor már mit kell csinálnia, nem hagyom egyedül egy pillanatra sem, nem hagyon a kicsit a nagyszülőkre, mert ők nem tudnak gyereket nevelni..stb..), hogy mire a gyerek 3-5 éves teljesen belefáradnak. Visszamennek dolgozni, újra kinyalik a világ és sajnos nagyon sokaknak teher a gyerek. (abban a bizonyos reklámban bemutatott szituáció nem hülyeség, csak a megoldásnak kéne másnak lenni) A gyerek megérzi és ő is eltávolodik. Így kamaszkorra már azt sem tudja a szülő, hogy hogyan gondolkodik a gyereke.
2009. dec. 9. 14:31
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy 7 és fél éves "nagyfiam" van és egy 1 éves kislányom.Szerintem azért látszik úgy,hogy kevesebbet törődünk a nagyobbik gyerekkel (legalább is ez nálunk így van) ,mert már sokkal önállóbb.De úgy gondolom , ugyan azt a figyelmet kapja mint a kicsi,sőt...Pont azért próbálok minden szavára ,mozzanatára,jelzésére rögtön reagálni,mindent észrevenni,hogy ne érezze azt,hogy a hugival többet foglalkozunk,mert ő még tehetetlenebb .
2009. dec. 9. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!