Az emberek többsége miért nem szolgáltat igazságot a szüleinek öregkorukba?
Figyelt kérdés
Az öregkort nem véletlenül hívják második gyerekkornak. Az öregek a leépülés kezdetétől ugyanolyan kiszolgáltatottak , mint a kisgyerekek és az érzelmi reakciók is hasonlóvá válnak: általánosság válik bennük a kiszolgáltatottság, a félelem az egyedülléttől , a szeretetéhség. Ha ez nem így lenne , akkor az ember sehogy nem lenne képes visszaadni se a jót , se a rosszat, mert nem ugyanolyan hatást váltana ki. Már elég régen felnőttem , de még mindig úgy érzem ,hogy a szüleim öregségükre semmivel nem fognak többet kapni , mint amennyit én kaptam gyerekkoromban. Rengeteg pénzt fogok rájuk szánni, mert ők is rengeteg pénzt szántak rám: egy luxus otthonban lesznek, ahol külön fogadott ápolójuk lesz, aki csak velük fog foglalkozni. De engem soha nem fognak látni , nem lesznek ott az esküvőmön , és nem fogják soha látni az unokájukat is. Ugyanúgy szeretet nélkül, magányosan és elhagyatottan fogják eltölteni az öregkorukat ,mint ahogy én töltöttem a gyerekkoromat. Az a szerencséjük ,hogy nem vertek , mert minden egyes ütést visszaadnék. Mondjuk apám meg lesz verve 4x, mint ahogy Ő is tette.2011. júl. 10. 11:00
1/21 A kérdező kommentje:
*a kiszolgáltatottság érzése
2011. júl. 10. 11:00
2/21 A kérdező kommentje:
* unokájukat sem
2011. júl. 10. 11:01
3/21 A kérdező kommentje:
* öregkorukban. elnézést a hibákért, csak nem olvastam vissza.
2011. júl. 10. 11:02
4/21 anonim válasza:
Válasz a fő kérdésedre: Azért, mert nem mindenki vallja azt az elvet, hogy szemet szemért, fogat fogért.
5/21 A kérdező kommentje:
* Az érzelmi reakciók hasonlósága alatt azt értem ,hogy ugyanolyan érzékennyé válnak.
2011. júl. 10. 11:04
7/21 anonim válasza:
Lehet, van benne igazság, de a bosszúállástól nem lesz jobb neked sem. Attól a régi sérelmek ugyanúgy benned lesznek, ez nem megoldás.
Ők is emberek, ők is hibáznak, de te is, ezt ne feledd.
8/21 A kérdező kommentje:
Ha nem engedtek volna sehova 18 évig, akkor én se engedtem volna ki őket 18 évig a lakásból, ha korlátozták volna a szexualitásom megélését, akkor én is korlátoztam volna az övéiket. Ha megalázóan beszéltek volna velem, én is velük. Ez így fair.
2011. júl. 10. 11:26
9/21 anonim válasza:
Ezek szerint te tökéletes voltál gyerekkorodban. No ennek igazán örülök, mert csakis ennek tükrében olvashatod a szüleid fejére a hibáikat.
És gondolom a gyerekeddel szemben sem fogsz egyetlen hibát sem elkövetni. Ja persze! Hiszen te már gyerekként is hibátlan voltál, így bátran oszthatsz igazságot azoknak az embereknek, akiktől az életedet kaptad.
Borzasztó ilyet olvasni, és őszintén remélem, hogy az én gyerekeim megbocsátani tudó, bölcs emberek lesznek akik majd elnézik az anyjuknak, hogy ő is csak egy ember.
10/21 A kérdező kommentje:
Kb. milliószor szembesítettem a szüleimet a hibáikkal, de fütyültek rá. Igen ember, aki hibázik, de akit nem is érdekel, az már nem az.
2011. júl. 10. 11:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!