Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az emberek többsége miért nem...

Az emberek többsége miért nem szolgáltat igazságot a szüleinek öregkorukba?

Figyelt kérdés
Az öregkort nem véletlenül hívják második gyerekkornak. Az öregek a leépülés kezdetétől ugyanolyan kiszolgáltatottak , mint a kisgyerekek és az érzelmi reakciók is hasonlóvá válnak: általánosság válik bennük a kiszolgáltatottság, a félelem az egyedülléttől , a szeretetéhség. Ha ez nem így lenne , akkor az ember sehogy nem lenne képes visszaadni se a jót , se a rosszat, mert nem ugyanolyan hatást váltana ki. Már elég régen felnőttem , de még mindig úgy érzem ,hogy a szüleim öregségükre semmivel nem fognak többet kapni , mint amennyit én kaptam gyerekkoromban. Rengeteg pénzt fogok rájuk szánni, mert ők is rengeteg pénzt szántak rám: egy luxus otthonban lesznek, ahol külön fogadott ápolójuk lesz, aki csak velük fog foglalkozni. De engem soha nem fognak látni , nem lesznek ott az esküvőmön , és nem fogják soha látni az unokájukat is. Ugyanúgy szeretet nélkül, magányosan és elhagyatottan fogják eltölteni az öregkorukat ,mint ahogy én töltöttem a gyerekkoromat. Az a szerencséjük ,hogy nem vertek , mert minden egyes ütést visszaadnék. Mondjuk apám meg lesz verve 4x, mint ahogy Ő is tette.
2011. júl. 10. 11:00
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Szia!

A többség azért nem "szolgáltat igazságot" a szüleinek, mert rájön, hogy nincs értelme. Azért, mert attól leszel több, ha szeretetet adsz, ha megbocsátasz,ha megmutatod annak aki bántott, hogy neki hogyan kellett volna szeretnie téged. Attól, hogy megvered négyszer az apád, és visszaadod a sérelmeid nem leszel boldogabb.

2011. júl. 11. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!