Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerek miatt fel kell adnom...

Gyerek miatt fel kell adnom férfiként az álmaimat? A tanulást?

Figyelt kérdés

Gyerekem lesz, nem tervezett de örülök neki. Viszont pont nagy terveim voltak az életemmel. Nincs kimondott értelmes szakmám, a szakközépben ilyen himihumi papírt kaptunk amivel nem lehet dolgozni sehol kb. Ezért sofőri képesítéseket szereztem és utóbbi 5 évben hivatásos sofőrként dolgoztam. Amiből múlt évben lett elegem és kitaláltam hogy megtanulok angolul, plusz vágyam volt kimenni külföldre. Találtam remek lehetőséget, külföldi tanfolyam és mellette 4 órás munkalehetőség. Nagyon beleéltem magam, a pénz félre volt rakva. Erre bejelentette a barátnőm, hogy terhes. Nem terveztük, elvileg neki nem is lehetett gyereke. Aztán kiderült, hogy orvosokhoz járt (amiről nekem nem szólt) és sikeresen meggyógyították. Egy ciszta vagy mi volt neki a “természetes fogamzásgátló”. Aztán azonnal teherbe esett szinte. Örülök neki mert én régen nagyon akartam gyereket, de miatta lemondtam róla, már beletörődtem hogy nem lesz.

Most viszont a gyerek miatt kapom az ívet az egész családtól, hogy szó sem lehet tanfolyamról és a félretett pénz a kicsire kell majd. Sőt, sofőr se legyek mert az nem beosztható, már szereztek is nekem állást egy gyárban napi 8 órában műszak nélkül, 8-tól 17-ig.

Kicsit el vagyok keseredve most. Egyrészt nagyon szeretnék tanulni és világot látni, külföldön élni kicsit, másrészt viszont a kötelesség miatt le kell mondanom mindenről. Azt nem csinálhatom meg, hogy a gyerek születése után kimegyek egy évre csak úgy. A párom nem lenne hajlandó külföldre jönni!

2020. febr. 8. 11:00
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
100%

Ne add fel az álmaid.

Én a barátnőd helyében akkor is mennék veled, ha nem szívem csücske külföld. Lehet ez az én meglátásom, de egy kapcsolatban támogatnija kell a feleknek egymást. Ha az én párom szeretne külföldre menni biztos mennék vele és támogatnám, ahogy tudom, pedig nem szívem vágya kint lakni.

2020. febr. 10. 10:51
 52/54 anonim ***** válasza:

Ha az egyik feladja a másikért az álmait, akkor meg a másik nem támogatta az ő álmait. De nem lehet fél gyereket vállalni meg csak félig kiköltözni.

Simán el tudom képzelni, hogy mindketten csak mondták az álmaikat, a nő a gyerekről, a férfi meg a kikötözésről, csak épp nem figyeltek egymásra vagy legyintettek, hogy úgyse lesz abból semmi.

2020. febr. 10. 11:20
 53/54 anonim ***** válasza:
87%

Az lenne a legjobb, ha meg lehetne győzni, hogy vetesse el. A helyedben dobnám ezt a hazug klotyót, és a családdal megszakítanám a kapcsolatot.

Gerinctelen egy ember a nőd, és remélem egyszer pofára esik mekkora ostobaságot csinált. Nem tartom kizártnak, hogy pont VÉLETLEN most lett terhes, hogy adott volt neked minden..

2020. febr. 10. 12:12
 54/54 anonim ***** válasza:
100%

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri..

Nem olvastam el a válaszokat, de "enyhén" hasonló a két eset.

2020. febr. 15. 18:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!