Gyerek miatt fel kell adnom férfiként az álmaimat? A tanulást?
Gyerekem lesz, nem tervezett de örülök neki. Viszont pont nagy terveim voltak az életemmel. Nincs kimondott értelmes szakmám, a szakközépben ilyen himihumi papírt kaptunk amivel nem lehet dolgozni sehol kb. Ezért sofőri képesítéseket szereztem és utóbbi 5 évben hivatásos sofőrként dolgoztam. Amiből múlt évben lett elegem és kitaláltam hogy megtanulok angolul, plusz vágyam volt kimenni külföldre. Találtam remek lehetőséget, külföldi tanfolyam és mellette 4 órás munkalehetőség. Nagyon beleéltem magam, a pénz félre volt rakva. Erre bejelentette a barátnőm, hogy terhes. Nem terveztük, elvileg neki nem is lehetett gyereke. Aztán kiderült, hogy orvosokhoz járt (amiről nekem nem szólt) és sikeresen meggyógyították. Egy ciszta vagy mi volt neki a “természetes fogamzásgátló”. Aztán azonnal teherbe esett szinte. Örülök neki mert én régen nagyon akartam gyereket, de miatta lemondtam róla, már beletörődtem hogy nem lesz.
Most viszont a gyerek miatt kapom az ívet az egész családtól, hogy szó sem lehet tanfolyamról és a félretett pénz a kicsire kell majd. Sőt, sofőr se legyek mert az nem beosztható, már szereztek is nekem állást egy gyárban napi 8 órában műszak nélkül, 8-tól 17-ig.
Kicsit el vagyok keseredve most. Egyrészt nagyon szeretnék tanulni és világot látni, külföldön élni kicsit, másrészt viszont a kötelesség miatt le kell mondanom mindenről. Azt nem csinálhatom meg, hogy a gyerek születése után kimegyek egy évre csak úgy. A párom nem lenne hajlandó külföldre jönni!
30
Beszélj az átbőgött éjszakákról is, amikor a gyerek nem bír elaludni, mikor még agyban nem fogja fel miért lépett le megint az apja, meg mesélj arról mikor felkelve a gyerek keresi az apját, aztán hiába mert már nincs otthon és hogy mennyire szenved ettől a gyerek az első időkbe.Persze megszokják,beleszoknak, de feleannyira nem ismerik az apjukat, mint a szomszéd Bélát akivel naponta találkoznak..Lehet magyarázni, hogy mennyire fantasztikus csodaszép az élet így.De a gyerek ha választhatna normális esetben szeretné az apját maga mellett tudni.Ők nem választhatnak hanem beletörődhetnek a ti életetekbe. Meg mesélj arról is, hogy te mennyit bőgsz mikor már szét vagy csúszva az állandó éjszakázástól mert hol az egyik hol a másik gyerek beteg...stb..stb..Ezek mind mind fantasztikus szépek.Mesélj arról hány ilyen kapcsolatban van félrelépegetés akár a nő akár a férfi részről, mert persze a te férjed nem olyan, de igazából mikor hetekig nincs otthon lövésed sincs merre kivel mit csinál.
Lehet ezt fantasztikusnak beállítani, de nem kell elhallgatni a hátulütőit se, mert ez a történet így kerek.(szintén így élő)
Nagyon megleptek a válaszok. Ha ugyanez a kérdés a nő részéről fogalmazódott volna meg, tehát hogy váratlanul terhes lett, pedig álmai voltak és most mi lesz, akkor bizonyosan nekiesett volna itt mindenki, hogy talán védekezni kellett volna, meg jaj szegény gyerek.
Kérdem én: hogy fordulhat elő, hogy egy nő úgy jár orvoshoz, hogy a párja nem is tud róla? Hol van a kedves férfi ilyenkor? Hogy nem merül fel a férfiban az a nyilvánvaló és evidens dolog, hogy ha az embernek olyan komoly eü problémája van, miszerint nem tud teherbe esni, akkor azzal a párja orvoshoz fog fordulni? Hát eleve egy orvos állította fel a diagnózist basszus, tehát már ott gondolni kellett volna rá, ha lett volna egy csöpp esze, hogy a nőnek vannak bizonyos elképzelései a testével kapcsolatban! Arról nem is beszélve, hogy ha nem akarok gyereket, akkor teszek ellene. Csak itt gyakorin egymás után vannak az olyan kérdések, mint a PCOS mellett gyerek, meg Hashimoto mellett gyerek stb, olyan nincsen, működő ciklus mellett, hogy valaki egyáltalán nem tud teherbe esni, maximum csak nagyon kis eséllyel, vagy kis rásegítéssel. Ezt ildomos lett volna tudni és nyugodtan lehetett volna ellene tenni, ha valaki nagyon nem akar gyereket.
Azt sem értem, hogy mi az a rész "feladni férfiként az álmaimat". Miért, csak nő adhatja fel az álmait? Onnantól kezdve, hogy vmi lóg a lábaid között, amire gumit húzni nem tudtál, már mindjárt kikéred magadnak? Cicuka, előbb kellett volna ezen elgondolkodni. Itt sorozatosan te követted el a hibákat, és nagyon meg vagyok döbbenve azon, hogy itt gyakorlatilag mindenki a nőre mutogat, miközben aztán a kérdező sem semmi. Nem a nőt mentem fel ezzel, de azért a kedves kérdező konkrétan tojt a párjára, egy cisztát nem lehet csak úgy elvarázsolni anélkül, hogy ne lett volna ott valami konkrét gyógyszeres/sebészi terápia, igen figyelmes lehet az a férfi, akinek egy ilyen fel sem tűnik.
Férfinak meg ne nevezze magát az, aki arra képtelen, hogy leállítsa a családját, eleve ki kellett volna alakítani egy olyan tekintélyt, hogy a családban meg se fogalmazódjon olyan, hogy majd ők intézik a melót.
Jogosan vagy elkeseredve, én is el lennék, ha így kellene rájönnöm, hogy valójában mennyire nem veszek részt a párom életében és mennyire lenéz a saját családom.
37
Értem.Szóval számodra az a fantasztikus, hogy nem kell dolgoznod járni, cserébe otthon ,,simulhatsz" és 3 hetente pár napig még szexelhetsz is a pároddal, aztán ha elment járhatsz a csajokkal kávézgatni, vásárolgatni esetleg főzöl vagy ha nincs kedved berendeled a kaját és vakargathatod.Míg a pároddal egy -egy úton bármi lehet.Illetve nyugdíjasan 65 felett vagy még később már együtt is ébredhettek reggel, addig elég a skype simogatások és érintések helyett.(A gyerekeket meg elég ha képről látja és néha úgy tesz mint egy hétvégi apuka).És akkor majd jó lesz nyugdíjasan egymás alól kitolni az ágytálat, már ha nem éri párodat közbe baleset vagy épp bármi.Nyilván kényelmes neked.A párod meg elég önző ahhoz, hogy minden mást háttérbe szorítson.A mi ismeretségünkben rengeteg a válás.Gondolom a tiétekbe nem.Mindenki ennyire fantasztikus nő mint te.Mi meg magunkat meg a gyerekeinket nézve idén ezt az életmódot befejezzük, főleg mert nem hatvan felett szeretnénk naponta együtt ébredni, hanem még fiatalon mikor a gyerekek is gyerekek és családot akartunk mikor gyereket vállaltunk, nem pedig átmeneti szállót.:) Örülök, hogy boldog vagy.Mi is azok vagyunk, viszont rájöttünk, hogy az életben vannak döntések amiket meg kell hozni és valódi családot akarunk, olyat ahol apja és anyja is van a gyerekeknek reggel és este is, minden áldott nap.
"Gyáva töketlen ember hagyja ott a gyerekét azért, hogy önző módon" - valójában az a gyáva és töketlen ember, aki eltűri, hogy mások uralkodjanak az ő életén, mások döntsék el, hogy mit tegyen, és mit ne tegyen.
"Most viszont a gyerek miatt kapom az ívet az egész családtól, hogy szó sem lehet tanfolyamról és a félretett pénz a kicsire kell majd. Sőt, sofőr se legyek mert az nem beosztható, már szereztek is nekem állást egy gyárban napi 8 órában műszak nélkül, 8-tól 17-ig." - Kérdező, ezek az emberek nem neked akarnak jót, akkor meg mit foglalkozol azzal, hogy mit pofáznak? Azokkal foglalkozz, akik melletted álnak, akik neked akarnak segíteni, és ne azokkal, akik ellened munkálkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!