Gyerek miatt fel kell adnom férfiként az álmaimat? A tanulást?
Gyerekem lesz, nem tervezett de örülök neki. Viszont pont nagy terveim voltak az életemmel. Nincs kimondott értelmes szakmám, a szakközépben ilyen himihumi papírt kaptunk amivel nem lehet dolgozni sehol kb. Ezért sofőri képesítéseket szereztem és utóbbi 5 évben hivatásos sofőrként dolgoztam. Amiből múlt évben lett elegem és kitaláltam hogy megtanulok angolul, plusz vágyam volt kimenni külföldre. Találtam remek lehetőséget, külföldi tanfolyam és mellette 4 órás munkalehetőség. Nagyon beleéltem magam, a pénz félre volt rakva. Erre bejelentette a barátnőm, hogy terhes. Nem terveztük, elvileg neki nem is lehetett gyereke. Aztán kiderült, hogy orvosokhoz járt (amiről nekem nem szólt) és sikeresen meggyógyították. Egy ciszta vagy mi volt neki a “természetes fogamzásgátló”. Aztán azonnal teherbe esett szinte. Örülök neki mert én régen nagyon akartam gyereket, de miatta lemondtam róla, már beletörődtem hogy nem lesz.
Most viszont a gyerek miatt kapom az ívet az egész családtól, hogy szó sem lehet tanfolyamról és a félretett pénz a kicsire kell majd. Sőt, sofőr se legyek mert az nem beosztható, már szereztek is nekem állást egy gyárban napi 8 órában műszak nélkül, 8-tól 17-ig.
Kicsit el vagyok keseredve most. Egyrészt nagyon szeretnék tanulni és világot látni, külföldön élni kicsit, másrészt viszont a kötelesség miatt le kell mondanom mindenről. Azt nem csinálhatom meg, hogy a gyerek születése után kimegyek egy évre csak úgy. A párom nem lenne hajlandó külföldre jönni!
Régen próbálkoztok, most sikerült. Nem volt szép a barátnődtől, hogy nem avatott be a gyógyulásába, de gondolom, benne volt a pakliban, hogy kisebb eséllyel, de mégis összejöhet, ha nem védekeztek.
A helyedben vagy rábeszélném őt a külföldre (nem örökre, de talán belemenne 1-2 évbe 1-2 óra repülőútnyira), vagy itthon kezdenék bele olyan piacképes képzésbe (nyelv, levelező), amit valamelyik munka mellett is meg tudsz oldani.
Ott hagynám a nőt a gyerekkel együtt. Kamuzott neked, én ha meddő lennék magam mondanám a páromnak hogy ne használjunk semmit (bogyó egészségtelen, gumi kényelmetlen). Eleve szerintem már a betegségnél kamuzott valamit a csaj. A ciszta egyértelmű, megvannak a tünetei, ultrahang kimutatja. Ha megműtötték vagy felszívódott neki, akkor meg autmatikusan a barátja lett volna az első akinek szólnia kellett volna. Ez így színtiszta lehúzás.
Hagyd a családot a fenébe ilyen esetben, kövesd az álmaid. Én nem tudnék ilyen álszentség mellett boldog lenni.
Én a férjemmel mikor összejöttünk, már akkor 10 éve sofőr volt. Eszembe sem jutott feladatni vele az álmait. Ő maga lépett le onnan, de nanyira láttam rajta, hogy igazából ő sofőr. Nem kőműves, nem asztalos, nem gyári munkás hanem sofőr. Így én küldtem , hogy ne csinálja már ezt, megleszünk. 3 gyerekünk van, ő nemzetközi kamionsofőr. Nem egy átlagos családi élet ez, és nem is tudná minden nő ezt csinálni,vagy nem akarná. Nekem semmi segítségem,nagyon nehéz de mégis boldogok vagyunk. Azóta már több tanfolyamot is elvégzett (pl ADR), hogy mindig fentebb lépjen kicsit.Ő kiegyensúlyozott, bár nagyon hiányzik neki a családja, de teljes értékű apa tud lenni, ha hazajön. Erős háttértámasza vagyok. Ez másképp nem megy
Sajnos nálatok nem úgy érzősik, hogy ez menni fog, sajnállak nagyon. Ha szerencsés helyen laktok, próbálj meg helyi céghez menni, napi hazajárós, kicsit azt tudod csinálni, amit szeretsz. Talán ez egy köztes út. Ha nekünk adódna egy külföldi lehetőség, lakhatással, azonnal pakolnám a 3 gyereket. Sajnálom, hogy a párod nem megy, ezerszer több lehetőség lenne minden szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!