Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerek miatt fel kell adnom...

Gyerek miatt fel kell adnom férfiként az álmaimat? A tanulást?

Figyelt kérdés

Gyerekem lesz, nem tervezett de örülök neki. Viszont pont nagy terveim voltak az életemmel. Nincs kimondott értelmes szakmám, a szakközépben ilyen himihumi papírt kaptunk amivel nem lehet dolgozni sehol kb. Ezért sofőri képesítéseket szereztem és utóbbi 5 évben hivatásos sofőrként dolgoztam. Amiből múlt évben lett elegem és kitaláltam hogy megtanulok angolul, plusz vágyam volt kimenni külföldre. Találtam remek lehetőséget, külföldi tanfolyam és mellette 4 órás munkalehetőség. Nagyon beleéltem magam, a pénz félre volt rakva. Erre bejelentette a barátnőm, hogy terhes. Nem terveztük, elvileg neki nem is lehetett gyereke. Aztán kiderült, hogy orvosokhoz járt (amiről nekem nem szólt) és sikeresen meggyógyították. Egy ciszta vagy mi volt neki a “természetes fogamzásgátló”. Aztán azonnal teherbe esett szinte. Örülök neki mert én régen nagyon akartam gyereket, de miatta lemondtam róla, már beletörődtem hogy nem lesz.

Most viszont a gyerek miatt kapom az ívet az egész családtól, hogy szó sem lehet tanfolyamról és a félretett pénz a kicsire kell majd. Sőt, sofőr se legyek mert az nem beosztható, már szereztek is nekem állást egy gyárban napi 8 órában műszak nélkül, 8-tól 17-ig.

Kicsit el vagyok keseredve most. Egyrészt nagyon szeretnék tanulni és világot látni, külföldön élni kicsit, másrészt viszont a kötelesség miatt le kell mondanom mindenről. Azt nem csinálhatom meg, hogy a gyerek születése után kimegyek egy évre csak úgy. A párom nem lenne hajlandó külföldre jönni!

2020. febr. 8. 11:00
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
58%

"Nagyon megleptek a válaszok. Ha ugyanez a kérdés a nő részéről fogalmazódott volna meg, tehát hogy váratlanul terhes lett, pedig álmai voltak és most mi lesz, akkor bizonyosan nekiesett volna itt mindenki, hogy talán védekezni kellett volna, meg jaj szegény gyerek." - na ezzel szemben a rideg valóság:

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..

(a nőnél a gyerekvállalás mindig tudatos döntés eredménye, hisz ha teherbe esik és nem akar gyereket elveteti, és kész)

2020. febr. 9. 11:29
 42/54 anonim ***** válasza:
38%

"valójában az a gyáva és töketlen ember, aki eltűri, hogy mások uralkodjanak az ő életén, mások döntsék el, hogy mit tegyen, és mit ne tegyen."

Pontosan. Ő döntött, amikor nem húzott gumit, hogy gyereket vállal. Ezek után viszont gyáva és eltolja a felelősséget a nő irányában, merthát kényelmetlen lenne felnevelni a gyereket, hiszen neki álmai vannak. Évekig nem csinált semmi értelmeset, de most hirtelen neki álmai vannak, csak gyereket ne kelljen nevelni. Szánalams, nincs rá jobb szó.

2020. febr. 9. 11:49
 43/54 anonim ***** válasza:
88%
"Pontosan. Ő döntött, amikor nem húzott gumit, hogy gyereket vállal." - ez egy süket duma, a védekezés módja a pár közös döntése.
2020. febr. 9. 11:53
 44/54 anonim ***** válasza:
78%
39. Ha te ilyen ember vagy, nem csodálom, hogy eddig oda volt a párod. Nekem nincsenek baratnoim, nem kavezgatok, viszont van itthon egy gazdaságom, amit te nyilván nem bírnál.( Ez nem fix jövedelem, gondolom aki ismeri a mezőgazdaságot az tudja, de teljes embert kíván) Nem hinném , hogy magyarazkodnom kell neked, az utolsó válaszod mindent elmond rólad. De azért elmondom, életembe nem rendeltem ételt, hisz háromból két gyerekem ételallergias. És nem bízom senkiben. Így lehet többet kell főznöm, mint neked. Jó gáz vagy egyébként. Látszik, hogy belekeseredtél, hozzád képest igen, tökéletes eletunk van. Hozzád képest biztos, mert így én nem tudnék másokkal beszélni. Ja és seggvakargatas mellett egy súlyos betegségen is túl vagyunk. Nem kérek tőled nekem szánt reakciót, mert nem érdekel. Az utolsó válasz után minimálisan sem.
2020. febr. 9. 12:23
 45/54 anonim ***** válasza:
78%
Ja igen...míg mindketten nyomoltunk két munkahelyen, a gyerekeink programján egyikunk sem tudtunk ott lenni. Most viszont minden versenyên , minden sulis programom ott van egy szülő . Hát ha ezt kényelemnek lehet nevezni, akkor igen, kényelmes vagyok. Hogy a gyerek boldogabb e , hogy nem csak az edzője van vele....nyilvánvaló. plusz edzésekre se tudta senki őket elszállítani. Hát ennyire kényelmes és önző az ember.
2020. febr. 9. 12:26
 46/54 anonim ***** válasza:
25%

"Pontosan. Ő döntött, amikor nem húzott gumit, hogy gyereket vállal." - ez egy süket duma, a védekezés módja a pár közös döntése."

Tényleg? Akkor közösen döntöttek itt is, hogy nem védekeznek, ugye? Akkor most hirtelen miért is lett a másik fél a hibás?

Sehogy sem stimmel ez az ártatlanság!

Arról nem beszélve, hogy ott lesz egy gyerek pár hónap múlva, akinek elindul az élete, és ilyen szülei vannak. SZerinted?

2020. febr. 9. 12:33
 47/54 anonim ***** válasza:
77%

"Akkor most hirtelen miért is lett a másik fél a hibás?" - talán, mert nem szólt az egészségi állapotában beállt változásról? Hmmm?

"Arról nem beszélve, hogy ott lesz egy gyerek pár hónap múlva, akinek elindul az élete, és ilyen szülei vannak. SZerinted?" - és? Én nem gondolom, hogy a gyerek automatice fontosabb lenne a szüleinél.

2020. febr. 9. 12:45
 48/54 anonim ***** válasza:
79%

44

Nem, nem az a feleség vagyok, hanem az aki befejezte a tanulmányait amit félbehagyott, aztán beindította azt a családi vállalkozást amibe a férjem már meg tud állapodni, megtalálni a helyét és nem kényszerül beülni sor mellé ami számára teljesen idegen.A nagyobbnak már nem tudjuk visszahozni az elmúlt éveket, de a kicsiknek azt tudjuk adni amit szeretnénk.Ehhez se kis teljesítmény kellett.Nyilván nem ekét húzogattam és zöldséget termesztettem,vagy szarvasmarha alól húztam ki a koszos szalmát vagy amit utálok a disznóetetés almozás..brr..Nem is az én világom bár gyerekként abban is volt részem és azt megtanultam ,hogy így nem szeretnék élni.Lehet tenni fantáziával, hogy ne kelljen hetekig nélkülözni a párunkat és együtt élvezzük azt amiért dolgozunk, ne egymástól távol.Ha van gazdaságotok miért nem próbáltok abból kihozni valamit?

2020. febr. 9. 13:17
 49/54 anonim ***** válasza:
81%

"Pontosan. Ő döntött, amikor nem húzott gumit, hogy gyereket vállal."

Szerintem nem lehet hibáztatni a kérdezőt amiért nem húzott gumit, mivel megbízott a párjában aki azt mondta neki hogy meddő. Ma a köztudatban a meddő mindenkinek ugyanazt jelenti, bocsássuk már meg neki, hogy nem tölt órákat teherbeesős kismamás fórumokkal, cikkekkel, hogy lássa meddőnek nyilvánitva is mennyien esnek teherbe. Mert én pl felnőtt nőként ilyen helyekről tudtam meg, hogy így is teherbe lehet esni. Bocsásd már meg egy férfinak, ha nem néz ennek részletesebb utána.

Hülye lenne valaki gumit húzni úgy egy tartós kapcsolatban, hogy kb semmi esély a terhességre...

2020. febr. 9. 13:38
 50/54 anonim ***** válasza:
72%

45

Ja és majd írd meg mi az a sértő..mert te magad írtad, hogy így két kisimult szülő van aki nem stresszel..

2020. febr. 9. 13:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!