Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerek miatt fel kell adnom...

Gyerek miatt fel kell adnom férfiként az álmaimat? A tanulást?

Figyelt kérdés

Gyerekem lesz, nem tervezett de örülök neki. Viszont pont nagy terveim voltak az életemmel. Nincs kimondott értelmes szakmám, a szakközépben ilyen himihumi papírt kaptunk amivel nem lehet dolgozni sehol kb. Ezért sofőri képesítéseket szereztem és utóbbi 5 évben hivatásos sofőrként dolgoztam. Amiből múlt évben lett elegem és kitaláltam hogy megtanulok angolul, plusz vágyam volt kimenni külföldre. Találtam remek lehetőséget, külföldi tanfolyam és mellette 4 órás munkalehetőség. Nagyon beleéltem magam, a pénz félre volt rakva. Erre bejelentette a barátnőm, hogy terhes. Nem terveztük, elvileg neki nem is lehetett gyereke. Aztán kiderült, hogy orvosokhoz járt (amiről nekem nem szólt) és sikeresen meggyógyították. Egy ciszta vagy mi volt neki a “természetes fogamzásgátló”. Aztán azonnal teherbe esett szinte. Örülök neki mert én régen nagyon akartam gyereket, de miatta lemondtam róla, már beletörődtem hogy nem lesz.

Most viszont a gyerek miatt kapom az ívet az egész családtól, hogy szó sem lehet tanfolyamról és a félretett pénz a kicsire kell majd. Sőt, sofőr se legyek mert az nem beosztható, már szereztek is nekem állást egy gyárban napi 8 órában műszak nélkül, 8-tól 17-ig.

Kicsit el vagyok keseredve most. Egyrészt nagyon szeretnék tanulni és világot látni, külföldön élni kicsit, másrészt viszont a kötelesség miatt le kell mondanom mindenről. Azt nem csinálhatom meg, hogy a gyerek születése után kimegyek egy évre csak úgy. A párom nem lenne hajlandó külföldre jönni!

2020. febr. 8. 11:00
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
92%
Nem adnám fel az álmaimat. Előre látszik, hogy a barátnőddel nem fogtok sokáig együtt maradni. Milyen kapcsolat az, ahol ilyen komoly kérdésben, mint a gyerekvállalás átver, hazudik, titkolózik?
2020. febr. 8. 12:29
 12/54 anonim ***** válasza:
88%
Gyerek ide vagy oda, ezt a nôt ki kellene penderítened. Ez tipikusan az az eset, amikor a nô gyerekkel akarja megfogni a pasit. Nem volt veled ôszinte a barátnôd az egészségi állapotát illetôen. Nélküled hozta meg a gyermekvállalás döntését. Milyen kapcsolat ez?
2020. febr. 8. 12:31
 13/54 anonim ***** válasza:
4%
Nem mindeg, hogy nélküle hozták meg a döntést a gyerekről, ha örül neki?
2020. febr. 8. 12:33
 14/54 anonim ***** válasza:
91%

A helyedben mennék a leszervezett tanfolyamra+munkára, ahogy eredetileg tervezted.

A barátnöd egyrészt tudott erröl, tehát ezzel számolnia kellett, másrészt meg ha titokban megoldotta, hogy teherbe essen, akkor neki kell alkalmazkodnia.

A megoldás, hogy ö is megy veled, külföldön is lehet terhes, szülhet is ott és a gyereket is lehet ott is nevelni.

Mire te befejezed a tanulást, addigra kiderül, hogy ki hol akarja folytatni az életét és miként.

A családodat meg állítsd le, ebbe nekik semmi beleszólásuk sincs, ez a te életed, nem az övék.

A gyári munka stb meg nem elfogadható alternatíva, ebbe ne menj bele még véletlen sem.

2020. febr. 8. 12:50
 15/54 anonim ***** válasza:
84%

Fel ne add! Rámenne amúgy arra a kapcsolatotok is, nem lehet egy férfit sem kizsigerelni. A párod semmit nem hajlandó, nem hajlandó külfödre költözni, te pedig vágd oda a jövődet és irány a gyár? Ezek betegek...

Ne hagyd magad!

2020. febr. 8. 12:58
 16/54 anonim ***** válasza:
86%
Olyan melo ritka ahol 8-4ig dolgozol kb.anyaként nekem is ilyen lenne jo de 12 órázok,szoval nehogymár apának azért kelljen másik munka mert azt mondják...nem minden apuka dolgozik így....ha velünk fordult volna elő ilyesmi akkor én elengedném a tanfolyamra,és utána külföldre is,de ha nem is ezt akkor mindenképp azt mondanám hogy maradjon a mostani munkahelyén....barátnőd pedig elég alattomos volt ha nem is szolt hogy dokihoz jár,megérdemelné hogy a saját félretett pénzéböl kelljen a babacuccokat megvennie és a család se a tiedre pályázzon.Légy férfi,és állj ki magadért....te családod amugy mit mond?
2020. febr. 8. 13:23
 17/54 anonim ***** válasza:
95%

Nokent az javaslom h csinald vegig amit elterveztel

A parodnak van munkahelye? Ha van kap majd csedet tgyast stb...

A gyerekre nem kell sok penz, csak nem kell feleslegesen babamozi 300e babakocsi teljes bababitorzat habospite, nem kell magandoki halapent es sorolhatnam mennyi minden nem kell a gyereknek. S

Szoval ne engedd h elszalljon a koltsegekkel ha el akar akkor teremtse is meg hozza. Tudom szemet dolog de ha nem szolt akkor tegye bele a maxot ha mar ...

Te meg menj el szepen a tanfolyamra es a 4oras munkara is. Majd nyugodtan kimehetsz kulfoldre is dolgozni ha ugy alakulajd.

2020. febr. 8. 14:52
 18/54 anonim ***** válasza:
65%

Nézz utána egy kicsit mi vár rád, ha megszületik a gyerek... Egyből meg fogod bánni az egészet.

Ha ilyen szemét volt a párod én egy szó nélkül ott hagynám őket. Egy életed van, ne a magyarországi nyomort válaszd egy ráderőltetett családdal.

2020. febr. 8. 15:23
 19/54 anonim ***** válasza:
91%
Nekem végigolvasva a történetet az jön le, hogy ne add fel az álmaid, úgyis hamarosan tönkre megy ez a kapcsolat.Ott, ahol annyi kommunikáció sincs, hogy ilyen fontos egészségügyi dolgokat megbeszéljetek már haldoklik a kapcsolat és vagy a megszokás, vagy a magánytól való félelem tart még össze.Ha meg lesz a gyerek, majd az esetleg még segít egy darabig, aztán már az sem elég.
2020. febr. 8. 15:32
 20/54 anonim ***** válasza:
56%
Ja és hozzá teszem, nem lehet nagy szerelem a te részedről sem, ha meglepődsz ,hogy egy fiatal lány orvoshoz jár, mert rendbe akarja magát tetetni, ha már észrevették nála a probléma okát.Ha valóban szeretnéd te magad javasoltad volna, hogy járjon utána.Nem elfogadni a tényt, ami amúgy minden szempontból befolyásolja a jövőt(főleg ha valaki gyereket akar).A meddőség ugyanis nem egy normális állapot és ha valami nem működik jól a női szervezetben hormonilag az más szervekre is kihathat.19 voltam
2020. febr. 8. 15:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!