Gyerek miatt fel kell adnom férfiként az álmaimat? A tanulást?
Gyerekem lesz, nem tervezett de örülök neki. Viszont pont nagy terveim voltak az életemmel. Nincs kimondott értelmes szakmám, a szakközépben ilyen himihumi papírt kaptunk amivel nem lehet dolgozni sehol kb. Ezért sofőri képesítéseket szereztem és utóbbi 5 évben hivatásos sofőrként dolgoztam. Amiből múlt évben lett elegem és kitaláltam hogy megtanulok angolul, plusz vágyam volt kimenni külföldre. Találtam remek lehetőséget, külföldi tanfolyam és mellette 4 órás munkalehetőség. Nagyon beleéltem magam, a pénz félre volt rakva. Erre bejelentette a barátnőm, hogy terhes. Nem terveztük, elvileg neki nem is lehetett gyereke. Aztán kiderült, hogy orvosokhoz járt (amiről nekem nem szólt) és sikeresen meggyógyították. Egy ciszta vagy mi volt neki a “természetes fogamzásgátló”. Aztán azonnal teherbe esett szinte. Örülök neki mert én régen nagyon akartam gyereket, de miatta lemondtam róla, már beletörődtem hogy nem lesz.
Most viszont a gyerek miatt kapom az ívet az egész családtól, hogy szó sem lehet tanfolyamról és a félretett pénz a kicsire kell majd. Sőt, sofőr se legyek mert az nem beosztható, már szereztek is nekem állást egy gyárban napi 8 órában műszak nélkül, 8-tól 17-ig.
Kicsit el vagyok keseredve most. Egyrészt nagyon szeretnék tanulni és világot látni, külföldön élni kicsit, másrészt viszont a kötelesség miatt le kell mondanom mindenről. Azt nem csinálhatom meg, hogy a gyerek születése után kimegyek egy évre csak úgy. A párom nem lenne hajlandó külföldre jönni!
A helyedben mennék a leszervezett tanfolyamra+munkára, ahogy eredetileg tervezted.
A barátnöd egyrészt tudott erröl, tehát ezzel számolnia kellett, másrészt meg ha titokban megoldotta, hogy teherbe essen, akkor neki kell alkalmazkodnia.
A megoldás, hogy ö is megy veled, külföldön is lehet terhes, szülhet is ott és a gyereket is lehet ott is nevelni.
Mire te befejezed a tanulást, addigra kiderül, hogy ki hol akarja folytatni az életét és miként.
A családodat meg állítsd le, ebbe nekik semmi beleszólásuk sincs, ez a te életed, nem az övék.
A gyári munka stb meg nem elfogadható alternatíva, ebbe ne menj bele még véletlen sem.
Fel ne add! Rámenne amúgy arra a kapcsolatotok is, nem lehet egy férfit sem kizsigerelni. A párod semmit nem hajlandó, nem hajlandó külfödre költözni, te pedig vágd oda a jövődet és irány a gyár? Ezek betegek...
Ne hagyd magad!
Nokent az javaslom h csinald vegig amit elterveztel
A parodnak van munkahelye? Ha van kap majd csedet tgyast stb...
A gyerekre nem kell sok penz, csak nem kell feleslegesen babamozi 300e babakocsi teljes bababitorzat habospite, nem kell magandoki halapent es sorolhatnam mennyi minden nem kell a gyereknek. S
Szoval ne engedd h elszalljon a koltsegekkel ha el akar akkor teremtse is meg hozza. Tudom szemet dolog de ha nem szolt akkor tegye bele a maxot ha mar ...
Te meg menj el szepen a tanfolyamra es a 4oras munkara is. Majd nyugodtan kimehetsz kulfoldre is dolgozni ha ugy alakulajd.
Nézz utána egy kicsit mi vár rád, ha megszületik a gyerek... Egyből meg fogod bánni az egészet.
Ha ilyen szemét volt a párod én egy szó nélkül ott hagynám őket. Egy életed van, ne a magyarországi nyomort válaszd egy ráderőltetett családdal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!