Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi ez a "Hadd legyen még egy...

Mi ez a "Hadd legyen még egy évig gyerek" érv?

Figyelt kérdés

Egyre többet hallom ezt, hogy aki nem akarja óvodába adni 3 évesen a gyereket, vagy 6 évesen iskolába, annak az az érve, hogy hadd legyen még egy évet gyerek.

Miért? Aki óvodába vagy iskolába jár, az már nem gyerek?

Miért akarják ennyien visszafogni a gyereket? (Nem arra gondolok, akinek tényleges gondja van).

2020. jan. 24. 10:21
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
24%

azert ez nem ilyen egyszerű ahogy írjátok ..

ha el is vinnėm mindennap 40 km arrėbb csak hogy hagyományos iskolába járjon, akkor én hogy érek be időbe dolgozni. meg a másik probléma hogy az ilyen sulik tömve vannak.. mâr eleve 30an vannak egy osztályban. (míg nálunk 16-18an)

Az ovira visszatėrve: akiket visszatartanak, azokkal nem ugyanazt csinaltatnak mint egy kiscsoportossal. Nálunk velük feladatlapoznak, kėzműveskednek, kicsit olyan iskolaelőkeszitős ez az év már.

Van akinek kell még ez a plusz 1 év, valakinek meg már nem. Nálunk az egyik gyerek az volt, a másik nem, emiatt mindkét oldalt jól ismerem.

2020. jan. 25. 10:00
 52/54 anonim ***** válasza:
12%

Utolsó így igaz, de az előtted írók biztos jobban tudják. Van ahová esélyed sincs bejutni, van ahová meg nem is lenne érdemes. :-( Egy óra távolságra meg nem fogom utaztatni. És nekünk nem tetszik bár, de sokan vidékről is hozzák a gyereket, mert kéttannyelvű. Aztán elalszanak órán.

Az oviban ettől függetlenül nem tartottam volna vissza egy évet, mert már így is unta a nagycsoportot és csak szenvedett. De lehet jobban bírná most a leterhelést, bár erre sincs semmi garancia.

2020. jan. 25. 10:53
 53/54 anonim ***** válasza:
72%
Én olyat még nem hallottam, mint amit az egyik válaszoló írt, hogy egy körzetes iskolában csak nyelvi tagozatos osztály indulna, minden nap nyelvórával. Általában van lehetőség nem választani a nyelvet ilyen nagy óraszámban már elsőtől, és akkor nem lesz leterhelve a gyerek.
2020. jan. 25. 12:18
 54/54 anonim ***** válasza:
75%
Jól hangzik az iskolaválasztás, de nem olyan egyszerű. Nálunk 4 iskola van, a tőlünk második legmesszebb levő a körzetes. Egyáltalán nem volt egyszerű megoldani, hogy egy másikba járhassanak. Már megállapodásokat kötnek írásban a szülők, hogy legyen cserepárja a gyereknek felvételikor, akkor egyszerűbb az iskola cseréje.
2020. jan. 25. 19:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!