Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi ez a "Hadd legyen még egy...

Mi ez a "Hadd legyen még egy évig gyerek" érv?

Figyelt kérdés

Egyre többet hallom ezt, hogy aki nem akarja óvodába adni 3 évesen a gyereket, vagy 6 évesen iskolába, annak az az érve, hogy hadd legyen még egy évet gyerek.

Miért? Aki óvodába vagy iskolába jár, az már nem gyerek?

Miért akarják ennyien visszafogni a gyereket? (Nem arra gondolok, akinek tényleges gondja van).

2020. jan. 24. 10:21
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
73%
Láttál te már első osztályos órarendet és elvárásokat? Ha láttál volna alsó tagozatos gyereket és hogy mit kell csinálnia, hogy 4ig suliban van, ha sportol, akkor fél6-ra ér haza, aztán másnap kelhet 6kor, hogy reggelivel együtt beérjen az iskolába és ezt tolja heti 5 nap, akkor te is azt mondanád, hogy ha lehet, akkor 1 évet kapjon még, ráér kinyírni magát utána.
2020. jan. 24. 10:23
 2/54 anonim ***** válasza:
95%

Én sem fognám vissza ilyen érvvel, de abban igazat adok, hogy a mai oktatási rendszerben sajnos a gyerekkor az óvodával majdhogynem véget ér.

Reggel 8-tól délután négyig húzzák az igát, majd hazaérve tanulnak tovább. Sok idő nem marad, hogy azzal foglalkozzanak, amitől gyerek a gyerek : a játékkal.

Amikor én voltam általános iskolás alsó tagozatos (25 éve) a legtöbb napon végeztem 11:30-kor. Nagy ritkán volt 5 óránk.

De középiskolában is maximum 14:10-ig voltam, heti kétszer. És akkor már minden bajunk volt, hogy sokáig kell lenni. Egyetlen egy napon volt 8 óránk a nulladikkal együtt.

2020. jan. 24. 10:28
 3/54 anonim ***** válasza:
96%
Ja, és a nyolc óra, az érettségi előtt volt, 18 évesen. De még így is kevesebbet ültünk a padban, mint egy mai 6éves.
2020. jan. 24. 10:31
 4/54 anonim ***** válasza:
88%

én is azt gondolom az ovi után véget ér egy kicsit a gondtalan gyerekkor.

Nagy változás a gyerekeknek a suli az ovi után. Azt én sem pártolom ha valaki mindentėren alkalmas a sulira de visszatarják. Viszont olyan is van aki amúgy nagyon okos, de egyfolytában zizeg, nincs nyugodt perce, nem bir koncentrálni 5percnėl tovább, - azoknak tényleg jobb ha még "gyerek marad még egy évig"

2020. jan. 24. 10:35
 5/54 anonim ***** válasza:
82%
Le vagyok döbbenve hogy manapság normális ha a kis 6-7 évesek délután 4-ig bent vannak mi azt hiszem 12-14 között már mentünk haza és akkor is fáradt voltam.
2020. jan. 24. 10:42
 6/54 A kérdező kommentje:

Láttam 6 éves gyereket, mert az enyém is annyi (6,5, ha pontos akarok lenni), és most kezdte ősszel a sulit.

A legtöbb gyerek az óvodában is délután 4-5 óráig bent van, ha dolgoznak a szülei, nem?

Én nem azt látom, hogy szörnyű lenne az iskola, és eddig egész nap játszottak, majd szept 1-től kezdve meg 8-16 óráig tanulnak. Nem ülnek a padban, és körmölnek megállás nélkül. 4 órájuk van egy nap, abból mindig van 1 vagy 2, ami barkácsolás, kreatívkodás, sport.

Szerintem egy 6 évesnek már szüksége van egy kis kihívásra, tanulásra. Az óvoda erre már nem alkalmas.

Délután meg egyetlen tanulós óra van, amikor megcsinálják a házit, egyébként játszanak, kártyáznak, stb. Otthon mi már sosem tanulunk.

Miért kell ezt úgy előadni, mintha máris egyetemre menne?

2020. jan. 24. 10:44
 7/54 anonim ***** válasza:
59%

Akkor a te gyereked ritka okos, mert az unokahúgomnak otthon is kell tanulnia. Ráadásul az oviban aludtak ebéd után, ő például igényelné is, de az iskolában erre nincs lehetőség.

A másik a követelmény.Félévkor írnak, olvasnak. Mi ide évvégéig jutottunk el. Volt idő mindent jól begyakorolni a lassabban haladóknak is. Ma erre nincs idő, ha otthon nem gyakorol eleget, lemarad.

És nem, nem minden gyereknek van erre igénye. Olyat meg keveset láttam eddig, aki örömét is leli a monoton betűmásolásban és ha lehetősége lenne, inkább azt választaná a játék helyett.

Onnantól hogy iskolás lesz a gyerek, kb nyugdíjaskoráig elvárásoknak kell megfelelnie és teljesítenie. Hol az iskolában, hol a munkahelyen és nagyon kevés ideje jut arra, ami tényleg boldoggá teszi. Ezért mondják sokan, hogy ott ér véget a gyerekkor.

2020. jan. 24. 10:57
 8/54 anonim ***** válasza:
80%
de az óvodában ha bent is vannak 4-5ig,azért nem ugyanazzal telik az idő mint a suliban..!azaz nincsenek úgy leterhelve.
2020. jan. 24. 10:57
 9/54 anonim ***** válasza:
86%

Ha nálatok tényleg csak ennyit tanulnak akkor megėrtem ha nem fárad el annyira.. nalunk sokkal több a követelmény..

Most minden hétre jutott dolgozat. pl ėrtőolvasasbol is.. pedig elsős..

2020. jan. 24. 11:01
 10/54 anonim ***** válasza:
87%
A tied jó helyre jár, az a baj, hogy a legtöbb suli nem ilyen.
2020. jan. 24. 11:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!