Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi ez a "Hadd legyen még egy...

Mi ez a "Hadd legyen még egy évig gyerek" érv?

Figyelt kérdés

Egyre többet hallom ezt, hogy aki nem akarja óvodába adni 3 évesen a gyereket, vagy 6 évesen iskolába, annak az az érve, hogy hadd legyen még egy évet gyerek.

Miért? Aki óvodába vagy iskolába jár, az már nem gyerek?

Miért akarják ennyien visszafogni a gyereket? (Nem arra gondolok, akinek tényleges gondja van).

2020. jan. 24. 10:21
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
75%
Az angol, a tagozat: zene, drama, sport ad hozza az oraszamhoz, esetleg vallasi suliba hittan ilyenek. Ezert lehetnek elteresek
2020. jan. 24. 12:37
 22/54 anonim ***** válasza:
93%

21!

Valóban, de ezeken nem kötelező a résztvétel.

2020. jan. 24. 12:39
 23/54 anonim ***** válasza:
81%

hát pedig ez igy van..! az orarendben bent van a sz.f =szabadfoglalkozas.. de őket ekkor is korrepetaljak, vagy gyakorolnak. a lėnyeg hogy tanulnak. Engem hiába győzködsz, mert csak jobban tudom hogy az iskolankban mennyit tanulnak. házi meg még itthonra is marad..

Az igaz hogy minden suliban ugyanazokat kell tudni az ėvvėgėre, de a hangsúly az iskolák módszerén van. Van ahol lazábbak es van ahol szigorúak es sokkal többet tanulnak

2020. jan. 24. 12:42
 24/54 anonim ***** válasza:
100%
22. De kotelezo ha te ilyan iskolaba irattad a gyereket. Ha emelet szinten, oraszamban oktatjak az angolt, akkor be kell jarni orakra. Ha enektagozatos vagy, es mindennap van enekora be kell ra menni. A gond azert van, mert nagyon sok gyerek nem birja a versenyitallot, akik birjak azok kozul is sokan csak szenvednek tole, a buta szulo ezt nem ismeri fel es csak erolteti gondolvan, hogy jot tesz. Pedig nem.
2020. jan. 24. 13:25
 25/54 A kérdező kommentje:

A fiam teljesen sima állami iskolába jár, nem waldorf, nem különleges. Nem érzem, hogy nyomásnak lennének kitéve, pedig ő is olvas már mostanra. Ennyi feladata van otthon, hogy 5 percet olvas naponta. Minden mást megcsinálnak az iskolában, mert azért van az iskloa. Ezt a tanárjuk mondta, nem is hordanak haza könyveket, füzeteket.

Egyetértek az utolsóval, hogy a szülők esnek túlzásba, és szegény 6 éves gyereket mindenhová cipelik, meg mindenféle extra iskolába íratják, mert csak úgy lesz sikeres ember.

Lehet, nem is az iskola miatt nem marad gyerek a gyerek, hanem a szülők nyomása miatt.

Alapvetően szerintem egy átlag gyereknek már ilyen korban van igénye arra, hogy tanuljon. Nem a monoton másolásra, de csak ezzel lehet írni tanulni. Nekem pl mindig nagyon büszke a fiam magára, hogy már tud olvasni, tud számolni, stb.

Én nem hiszem el, hogy egy átlag gyerek 7 évesen nem unja szét az agyát az óvodában.

2020. jan. 24. 13:36
 26/54 anonim ***** válasza:
67%

Nem értem a problémàdat.

A te gyereked iskolàs, ilyen-olyan okos stb. Miért kell azzal foglalkozni, hogy màs plusz egy évet jàratja a gyermekét óvodába? Egy szülő el tudja dönteni azt, hogy mi a gyermeke érdeke, mi neki a legjobb. Ha valaki úgy làtja, hogy nem akarja kitenni még annak, hogy iskolàba menjen, hanem vissza akarja fogni még egy évet az oviba, akkor ne kérdőjelezzük màr meg a döntését ismeretlenül.

2020. jan. 24. 13:47
 27/54 A kérdező kommentje:
Nincs problémán, csak nem értem a jelenséget, ezért megkérdeztem, mi az oka. Ezért van az oldal, nem?
2020. jan. 24. 13:49
 28/54 anonim ***** válasza:
42%

Ne is haragudj, de az én unokahúgom heti 3 délután külön foglalkozásra jár. Kettőt tornára, mert szüksége van rá, fejlesztő torna, nem anyuka mániája. Egy pedig a balett, mert örömet okoz a gyereknek. Talán csinálhat olyat is, ami boldoggá teszi, nem? A baj az, hogy délután négyig kell ott ülnie. (Ezek szerint játszani)

Csak tudnám miért kötelező négyig ott lenni, ha déltől már csak önfeledt szaladgálás és kártyázás van

2020. jan. 24. 14:08
 29/54 anonim ***** válasza:
85%
Nalunk nem kotelezo 4ig bent lenni. Tanorak utan mehet a gyerek haza ha akar, ill. ha van ki hazavigye.
2020. jan. 24. 14:17
 30/54 anonim ***** válasza:
100%
Ezt meg is teszik, kb. a fel osztaly napkozis csak.
2020. jan. 24. 14:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!