Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi ez a "Hadd legyen még egy...

Mi ez a "Hadd legyen még egy évig gyerek" érv?

Figyelt kérdés

Egyre többet hallom ezt, hogy aki nem akarja óvodába adni 3 évesen a gyereket, vagy 6 évesen iskolába, annak az az érve, hogy hadd legyen még egy évet gyerek.

Miért? Aki óvodába vagy iskolába jár, az már nem gyerek?

Miért akarják ennyien visszafogni a gyereket? (Nem arra gondolok, akinek tényleges gondja van).

2020. jan. 24. 10:21
1 2 3 4 5 6
 41/54 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, de megint az jön le nekem, hogy a gyerekek azéert vannak leterhelve, mert valami speckó helyre járnak. Azt én is látom, hogy napi 7 óra sok egy 6 évesnek, de nem is ez lenne a normális szerintem.

Én nem járatnám ilyen helyre, hogy napi 7 órát tanul, és még utána írja a leckét. Így tényleg érthető, hogy minél később kezdje el.

Viszont egy normális helyen szerintem nyugodtan kezdhet a gyerek rendes korban.

2020. jan. 24. 18:09
 42/54 anonim ***** válasza:
62%
kerdező! nem specko hely.. sima körzetis suli. csak nálunk nem napközis rendszer van, hanem iskolaotthonos.azaz egesznapos tanulas van. mind a 4 általános suli ugyanilyen.
2020. jan. 24. 18:24
 43/54 anonim ***** válasza:
78%
Sokan úgy gondolják, én is, hogy fizikailag érettebb lesz, mire iskolába megy, ha marad még egy évet. A délutáni alvás,pihenő sokat számit. Az enyém pl.nem szerette ugyan, de mindig aludt az ovibsn, és ő aludt legtovább. Az ovoban több lehetőség van a lepihenésre, kikapcsolódásra. Nem bántam meg, hogy visszatarottam, akkor még lehetett. Igaz, neki fogváltása sem indult meg, csak 7 és fél évesen. Szóval végülis fizikailag iskolaéretlen volt. A legjobb lenne, ha tényleg lenne átmenet az ovi és az iskola között, délutáni pihenési lehetőséggel.
2020. jan. 24. 19:48
 44/54 anonim ***** válasza:
22%

Normális helyen odafigyelnek a gyerekek igényeire. Nálunk az elsős gyerekeknek lehetett párnát bevinni, amire ledőlhettek ebéd után ha úgy érezték. Néha el is aludt a lányom. Pár hét alatt belejött és már nem igényelte a pihenőt.

Náluk 2-3 óra között van a leckeírás, akkor nem lehet őket elvinni, vagy előtte vagy utána csak.

2020. jan. 24. 20:05
 45/54 anonim ***** válasza:
60%

Ha utaztatom, akkor korábban kell kellnie, kb ugyanott van fáradtság szinten a gyerek, sőt.. még később érne haza délután és ha akad lecke, akkor még hosszabb lenne a napja. Az utazás is fárasztó.

Általában iskola választásnál elsődleges szempont, hogy legyen minél közelebb az iskola. Később ez azért is jó, mert majd egyedül is tud járni.

És bizony van olyan hely, ahol csak messzebb lenne megfelelöbb iskola. Nálunk, amik még elérhető távolságra vannak, másik kerülethez tartoznak, fel se vennék ha nincs hely, ráadásul az egyik olyan gyenge, nem jó hírű, hogy oda nem is vinném.

Egy óra utazást meg tömegközlekedéssel nem vállalunk.

Vidéken, falunk általában egy iskola van csak, ott sincs választási lehetőség.

2020. jan. 24. 21:30
 46/54 anonim ***** válasza:
7%
Korabban kell lefekudni, igy nem okoz gondot korabban kelni. Olyat kell valasztani, ahol nem hozzak haza a hazit, max. olvasni kell gyakorolni.Gondolom Bp.rol irtal, itt aztan minden keruletre jut min. 10 alt.isk. Akik falun stb. laknak, onnan is be lehet jarni a legkozelebbi nagyvarosba vagy szomszed telepulesre.Ha nincs kocsi venni kell, ha nincs jogsi csinalni kell.Kifogas mindig van. Nem a rendszert kell szidni, mert igenis vannak olyan alt.iskolak, amelyek tokeltesek a gyerekeknek. Csak egyszerubb ramondani, hogy az enyem azert szenved, mert rossz a rendszer es nincs a kornyeken gyerekbarat suli. Hat tenni kell erte, hogy jo legyen, helyettetek ezt senki sem fogja megoldani.
2020. jan. 25. 07:29
 47/54 anonim ***** válasza:
32%
Nem értem amúgy ezt a sok ilyen kuloinora, amolyan tagozat dolgot. Teljesen felesleges egy alsosnak. Asz én gyerekem az első két évfolyamot anno Magyarorszagon járta általános iskolában, utána külföldre költöztünk. Itt nálunk pl általános iskolában nincs nyelvoktatás, max 8.-ban, akkor is csak ritkan fordul elo, hogy héti egy óránál többet szánnának rá. Másod megtanulja a gyerek középiskolában. Nem, nem lesz elkésve vele. 8 eve elek itt, még nem találkoztam senkivel, aki ne beszelte volna az angolt folyékonyan, lehyen szó 18-20 éves, vagy 70-80 éves korosztálytól. Kötelező ilyen olyan edzes helyett mennek az udvarra jatszani, esoben es hidegben is es busz meg auto helyett biciklivel közlekednek. A tanitasi rendszer itt nyilván más, itt nincs pl dolgozat meg felelés, osztályozás vagyis nem ugy, mint Magyarorszagon, így nem kell a gyerekeknek stresszeink miatta. De az a legnagyobb baj, hogy nem maga az iskola meg a tanulás a probléma, hanem a hülye szülő, aki azt hiszi, akkor jo a gyereknek, ha 6 évesen angol különórára, úszó edzésre, rajzszakkorre, kosárlabda edzésre, még további életbevágóan fontos különórákra kell járnia, mert különben lemarad. Nameg ha nem kitűnő és szinjeles mindenből, akkor semmi nem lesz belőle. Marhaság.
2020. jan. 25. 07:29
 48/54 anonim ***** válasza:
9%
Elsodleges szempont, hogy kozel legyen?Nem, elsodleges szempont, hogy jol erezze magat, szeressen odajarni, szeresse meg magat a tanulast.
2020. jan. 25. 07:31
 49/54 A kérdező kommentje:

Egyetértek a két utolsóval. Mi sem a legközelebbi iskolába járunk, mert az nem tetszett. Van nyílt nap, el lehet menni megnézni, kérdezni, stb. Szerintem is nagyon fontos, hogy a gyerek jól érezze magát, és ne legyen őrült hajtás.

Mi járunk ugyan edzésre, de csak egy hobbi egyesületbe, ami ott tartja az edzést az iskolában délután, és nincs semmi elvárás. Kötetlenül fociznak egy órát, mintha kint lennének a parkban.

Tegnap pl. valami konferencia miatt elmaradt a tanuló óra délután, 4 mondatot kellett leírni itthon házi feladatként, ami kb 10 percet vett igénybe. Ezért nem értettem, mi ez a nagy visszafogás, de akkor látom, a nem mindenhol van így.

Nekünk nem változott lényegében a napi rutinunk az iskola miatt.

2020. jan. 25. 08:32
 50/54 anonim ***** válasza:
16%

Az én lányom még csak óvodás, szóval csak az óvodaválasztásról van tapasztalatom. Nincs pesti lakcíme, csak vidéki. Három óvoda közölte, hogy ne is jelentkezzünk, mert kerületi lakcím nélkül semmiképp sem veszik fel. A negyedik fogadta a jelentkezést, de nem vette fel. Vegül oda jár most, ahol elképesztő gyerekhiány van és mindenkit felvesznek.

Állítólag az iskolaválasztás még rugalmatlanabb.

2020. jan. 25. 09:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!