Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van ilyen sok nő aki...

Miért van ilyen sok nő aki nem akar gyereket?

Figyelt kérdés
Régebben mindig azt gondoltam hogy a lányok nagyrésze akar gyereket. De mostanában egy csomó lánytól/nőtől hallottam azt hogy ő nem akar. Fura mert én fiú létemre mindig is akartam. De mostmár félek hogy mi lesz ha pont olyannal jövök össze aki nem akar.
2020. jan. 18. 18:47
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Ha visszamehetnénk a múltba mondjuk 150 évet és meginterjúztatnánk sok-sok nőt arról, hogy akar-e férjet, gyereket, könnyen lehet, hogy nagyon hasonló arányban lennének a maihoz azok, akik nem akarnak, azzal a különbséggel, hogy 150 éve nem volt alternatíva meg kívánságműsor, hogy férjhez megy e a leánka, meg akar-e gyereket. Örülhetett, ha abba beleszólhatott, kihez adják.

Az embert az különbözteti meg az állattól, hogy képes tudatosan, az ösztöneit félretéve cselekedni. Egy állat nem azért lesz várandós és hoz világra kicsiket, mert akarja őket, hanem mert bele van táplálva, hogy szaporodnia kell, ami egy ösztönös dolog nála. Mi ezzel szemben átgondolhatjuk és mondhatunk erre nemet is, mert emberek vagyunk. Nem hiszem, hogy ebben bármi kivetnivaló van és nem gondolnám, hogy több nő nem akar gyereket, mint ahány férfi.

Az a kapcsolat pedig, ahol nincs az elején tisztázva, hogy ki akar családot és ki nem, nem egy őszinte kapcsolat... egy korrektebb első randin erre fény derül, tehát néhány jó numeránál több miatt nem lehetsz együtt olyan lánnyal, akinek egészen más elképzelései vannak.

2020. jan. 18. 20:34
 22/39 anonim ***** válasza:
100%
Én is mindig megbeszéltem a partnereimmel már az elején, hogy kinek mik a hosszabb távú tervei. Volt olyan srác, akivel direkt a gyerek téma miatt nem mentem bele komoly kapcsolatba. Ő szeretett volna gyereket, én nem.
2020. jan. 18. 20:37
 23/39 anonim ***** válasza:
85%

13-as jót röhögtem :)) és tényleg így van, ha nem az a baj, akkor az ellentétje 😂

De ezt mind a nők teszik egymással... ők fröcsögnek mindenkire, úgyhogy nem kell vele foglalkozni

2020. jan. 18. 21:08
 24/39 anonim ***** válasza:
76%

"13as nagyon szomorú,hogy ennyire befolyásol mások véleménye egy ilyen komoly saját életedet érintő kérdésben"

Nem érzem szomorúnak, inkább szerencsésnek. Vagy mit kéne tennem, diplomás minimálbérre gyereket szülni, tudva, hogy előbb-utóbb úgyis egyedül nevelem?

Nem kell értened az érveimet, tökéletesen elég az, hogy én megértem őket.

2020. jan. 18. 23:51
 25/39 anonim ***** válasza:
84%
Röviden:mert felelősség.
2020. jan. 19. 00:18
 26/39 anonim ***** válasza:
55%
24es, de miért vagy ennyire borúlátó? Miért nevelnéd egyedül? Egyébként szimpatikus és értelmes embernek tűnsz az írásod alapján, és nem is kötekedni szeretnék, csak tényleg kicsit szomorúnak érzem ezt. Ez olyan, mintha 18 évesen megnéztem volna a statisztikát, hogy milyen sokan buktak ki a választott egyetememről és ezért nem is jelentkezem oda, vagy elhiszem mások rémtörténeteit a szakvizsgáról és meg sem próbálom. Nem foglalkoztam másokkal és mindkettőt megoldottam. A férjem is egy szuper ember, és nem érdekel, hogy a szüleim is meg még jó páran elváltak. Szóval mások tapasztalatai vagy véleménye miatt meg sem próbálni nagy butaság szerintem. Mi is diplomás minimálbérrel indultunk, de aztán mégis lett mindenünk. Kívánom neked, hogy ne bánd meg ezt a döntést.
2020. jan. 19. 08:39
 27/39 anonim ***** válasza:
66%

Nem borúlátó vagyok, hanem realista. A családomban a fele házasság válással végződött, ami nem, az meg olyan is... Pl. a nagyszüleim együtt vannak fiatalkoruk óta, ami van nekik, azt együtt építették fel, közösen. Volt egy belvárosi lakásuk, tényleg egy kis ékszerdoboz volt és mama imádott ott lakni. Közel volt hozzánk, a munkahelyéhez, mindenhez. Egyszer ment haza a munkából, és látta, hogy kint egy nagy tábla, hogy "ez a lakás eladó". Mint kiderült, a nagyapámnak elege lett a városi életből és kitalálta, hogy költözzenek ki vidékre. Meg sem kérdezte a nagyit, ő ezt eldöntötte, tehát mennek... És hiába volt benne mamának is rengeteg pénze a lakásban, hiába dolgozott ő is fiatalkora óta, mivel a lakás nem az ő nevén volt, nem tudott mit csinálni. Szóval költözött, és hiába utálja a mostani házukat, kertjüket, nem tudott mit csinálni, hiszen kevés ember válik 55-60 évesen. Vagy anyukám is rengeteget szenved a mai napig a férje miatt, és hiába kértem már kiskoromban is, hogy hagyja ott, váljon el, folyton azt hallgattam, hogy "miből élnénk meg akkor", "ne gondold, hogy mással jobb lenne", "most váljak el másodjára is?!" és még sorolhatnám. Nem boldog, nem szerelmes, mégis vele van. Én kényszerből senki mellett sem szeretnék maradni, legyen az a "muszáj" akár a gyerek, a pénz, vagy lakhatás. Viszont egyedülálló anya méginkább nem kívánok lenni, aki gürcöl egész héten a gyerekkel, majd' megszakad, hogy hordja különórára, sportra, de mellette még tanuljon és foglalkozzon is vele, mindig legyen otthon meleg étel, nevelje is és az utolsót is odaadja neki azért cserébe, hogy a gyerek folyton hisztizzen, és vitázzon. Mert valljuk be, egy válás esetén a gyerekkel kapcsolatos gondok 95%-a az anya baja, mert nagyon ritka az, hogy apuka is ott van bármikor, és segít, lehet rá számítani.

Elég sok párkapcsolatban élő barát, barátnő van körülöttem, ezáltal látom, mi megy. Most belegondolva, 10-ből 8-nál rendszeres a megcsalás, amit azzal palástólnak, hogy "részegek voltak", "összevesztek", "szüneten voltak" és még sorolhatnám. Szerinted ahol már 1-2 év után félremennek a felek úgy, hogy igazából se munka, se család, amibe belefásulhatnának, akkor mi lesz majd, ha ott lesz 1-2 gyerek is? És lehet legyinteni, hogy "nem jelentett semmit", egyszer majd lehet, hogy jön valaki olyan, akivel igenis jelenteni fog.

Én magamnak szeretnék előteremteni mindent, mert évek/évtizedek múlva nem akarok hoppon maradni, hogy az exem viszi a ház felét, követeli az általam megkeresett pénzt, vagy autót. Nem hiszek az örökké tartó kapcsolatokban, szerelemben. Mindenkit elhagynak előbb, vagy utóbb. Lehet, hogy a házasság még megmarad, de nem szívesen mennék haza olyan férfihoz, aki másra vágyik, nem rám. Magamat is ismerem, és tudom, hogy ha egyszer elegem lesz valakiből, akkor onnantól kalap-kabát. Egy gyerekkel az ember nem lép ennyire könnyen, meg szerintem egy anyának gyerekkel az oldalán sokkal nehezebb dolga van ismerkedni (legalábbis magamból kiindulva, ahogy én viszonyulok a pasikhoz, akiknek gyereke van).

2020. jan. 19. 09:36
 28/39 anonim ***** válasza:
36%
Megértelek, az én szüleimnek is szae volt a házassága, én pont ezért vágytam nagyon másra. Egy normális férfire, és boldog családra, és szerencsére összejött. 15 éve vagyunk együtt és soha nem volt se szünetünk, se megcsalás, és képzeld a mai napig szerelmes vagyok, és nagyon sokszor rácsodálkozom, hogy mennyire jó pasinak tartom még mindig. Szóval azért ilyen is van. :)
2020. jan. 19. 09:39
 29/39 anonim ***** válasza:
65%
#09:39, ilyen is van, persze, de annyira ritka, hogy nem lehet vele komolyan számolni... A realitás valóban az, amit az előző hozzászóló kifejtett. És az kevés, hogy másra vágysz. Mindenki másra vágyik. De akinek nincs szerencséje, annak csak ez jut.
2020. jan. 19. 09:55
 30/39 anonim ***** válasza:
44%
Azért 27es te ku___ra nem realista vagy, hanem szó szerint pesszimista. Minek pasi, ugyis megcsal, minek ferj, ugyis elválunk, minek gyerek, egyedül biztos nem nevelem, minek legyen tarsam, a szerelem elmúlik. Látod hogy miket írsz? Azta, és még magamat hittem pesszimistának, de a te életedet ez uralja. Megérteném hogy ha csak siman odalokned hogy nem szereted a gyerekeket, mert van ilyen. De amit te gondolsz az szószerint mások elcseszett életén alapul. 10bol 8an elválnak? Haaat...hol elsz te? En messze nem latok ilyen rossz statisztikát. Jaaa, hogy Pista meg Mari 2 év után összeházasodtak és gyereket vallaltak, utana Mari elhagyta magat, Pista meg még fejben gyerek volt es nem latta el az otthoni teendőket? Az már mindjart más. Igen, en is latok rengeteg rengeteg megcsalást. De ez rendszerint xar személyiséghez kötődik. Én olyan embert választottam aki eleve kikötötte hogy nincs megcsalás. Ha valami nem oké, megbeszéljük. Ja, csak ugye ahhoz értelmesnek kell lenni. Bocs már.
2020. jan. 19. 10:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!