Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Létezik egyáltalán ilyen,...

Létezik egyáltalán ilyen, hogy semmi anyai ösztön? Megbántam, hogy gyerekem lett?

Figyelt kérdés

Egyszerűen hatalmas bennem a bűntudat és a kétségbeesés. Szerettem volna a babát, de most, hogy látom mibe csöppentem visszasírom a "gyerekmentes" időszakomat napi szinten. Nem látok örömet abban, hogy van egy kisfiam. Nyűg az etetése, tisztába rakása, altatása...tegnap éjjel már felkelni is képtelen voltam hozzá, csak elbőgtem magam az ágyban, hogy hagyd már abba a sírást. Persze, ellátom őt, de mindenféle anyai szeretet nélkül. Miért nem érzem azt, hogy nekem ő a mindenem és ösztönösen el kell látnom? Ha elvennék tőlem, akkor igaz, fájna, de semmi erős kötődésem nincs irányába és semmi felelősségtudatom, hogy itt egy bébi aki tőlem függ.

Mit tegyek?

2020. jan. 10. 13:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
17%
4es és apuka mikor pihenjen? Vagy neki nem jár? Persze, húzzon le 8-10-12 órát a melóban a maradék 14-16 órát meg otthon, majd alszik a temetőben igazad van.
2020. jan. 10. 17:01
 12/24 anonim ***** válasza:
74%
Mintha a pszichológus bogyókat adhatna. Fel sem írhat. Azt a pszichiáter teszi. Egy konzultációt tuti megérne. 😉
2020. jan. 10. 17:37
 13/24 anonim ***** válasza:
85%
#11 az gondolom nem zavar h anyuka nem pihen. Ki nem kakkantja le mi? Gyerek csak az övé úgyis...Apukának semmi köze hozzá..
2020. jan. 10. 17:49
 14/24 anonim ***** válasza:
7%
Utolsó, gondolom a gyerek nincs 0-24ben ébren, tehát anyuka akár napközben is ledőlhet ha akar. Ha nem teszi akkor meg ne mártírkodjon. Vagy lehet ám cserélni, apuka otthon marad, anyuka megy dolgozni eltartja a családot majd hazajön és átveszi a gyereket apukától. Hiszen ha ezt elvárjátok egy férfitól gondolom fordítva is így gondoljátok.
2020. jan. 10. 18:47
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Főleg a kimerültségtől lehet, és a kialvatlanságtól. Ez okozhat depressziót is, és azt is, hogy nem tudod átélni a mély anyai szeretetet. Hallottál a Maslow-piramisról? Az a lényege, hogy a piramis alján vannak a fizikai szükségletek, aztán a biztonság, aztán a szeretet, majd a szellemi igények és az önmegvalósítás. Amíg a piramis alján lévő szükségleteket nem tudja kielégíteni valaki, addig a többi szinten nem tud kiteljesedni. Ahogy majd többet alszik éjjel a gyerek, közösségbe megy, stb.jobb lesz. A hasfájossággal kapcsolatban: próbáld elhagyni a laktózt a te étrendedből és a tejfehérjét is csökkentsd le. Természetesen keruld a puffasztó étekeket, kávét, rendes teát, alkoholt, kólát, mert ezek anyagai átmennek az anyatejbe, és nyugtalan, hasfájós lesz. Szoptatás után bufiztesd tovább.
2020. jan. 10. 18:55
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Menjél emberek közé ,sétálj sokat ,hozzám az első fiam születése után járt ki a védőnő mert mikor férjem is vissza ment dolgozni és egyedül maradtam pont ezt éreztem mint te ,az segített hogy tudtam beszélgetni valakivel ,később a szeretett is meg jelent vele szemben.most már 17 éves nagy gyerek .
2020. jan. 10. 19:13
 17/24 anonim ***** válasza:
97%

14. Nincs 24 órában ébren, de az enyém 3 hónapig csak sétáltatva vagy szoptatva aludt, sehogy máshogy. 1 évesen is éjszakánként átlag 5x ébred.

Plusz kertes ház házimunka, kert és egyéb feladatok.

Apuka ha csak 1 órára átveszi naponta már hihetetlen sokat ér. Próbàld ki, csak 1 v 2 napig hogy rád van bízva egy állandó foglalkozást igénylő lény és soha egy perced sincs pszichésen kiengedni.

Vagy hogy egy évig nem alszol egyszerre 3 óránál többet, mint én, ha kell 20 percenként kelsz és nappal sem tudsz nemhogy aludni de pihenni sem.

2020. jan. 10. 19:41
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Kimerültség , idővel egyre jobb lesz .

Nálam az első gyereknél semmi probléma nem volt , ha lehet ilyet írni álom baba lett , óramű pontossággal működött ,és itt jön a csavar megszületett a testvére pár évre rá és amit a nagyobb gyerkőc kihagyott azt a kicsi mindent pótolt . Nagyon nehéz időszak volt én nagyon szerettem és szeretem mai napig nyilván , de azt akkor nem kívánom senkinek , pánikbeteg lettem és menekültem volna a felelősség alól féltem ha velem történik valami gondolok arra elajulok akkor ő mit csinál ? Hiszen teljesen rám van utalva. Egyre nagyobb lesz egyre jobb lesz ,az hogy könnyebb azt nem írom mert minnél nagyobbak nehezebb velük ,és itt jön a mondás kisgyerek kis gond....

2020. jan. 10. 21:56
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

58% os mi lenne ha nem pofáznál bele olyanokba amihez távolról sincs közöd???

Szerintem életedben nem láttál gyereket, de emberi kapcsolataid sem igen vannak, ennyi realitásérzékkel.

2020. jan. 11. 12:01
 20/24 anonim ***** válasza:
40%

Jah a fajtád meg remélmem soha nem csinál gyereket, ha kikéri magának hogy azzal 5 percet is foglalkoznia kell. Ne szaporodj. Minek??

Értelmes emberek azért alapítanak családot mert vágynak rá, nem azért hogy legyen kit telibexarni. A pénzeddel meg kitörulheted ha a gyereknek nincs epja, mert szerinte neki 1 dolga volt vele kapcsolatban: megcsinálni.

2020. jan. 11. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!