Ha nem apai ösztön van, akkor mi az, hogy a férfi normál esetben ugyanúgy szereti a gyerekét mint az anyuka?
Mert emberek vagyunk nem állatok basszus...
Nem tudom, te hol èlsz... És amikor egy nő megszüli a gyereket és kukába dobja annak milyen ösztöne van? Normális ember szereti a gyerekét, akár nő, akár férfi.... Honnan jön nektek ez a sok baromság?
Kérdező, ne haragudj meg, de kicsit félre vagy informálva. Idézlek:
"Mármint belénk nőkbe bele van kódolva, hogy szeretjük, óvjuk a picit, de a férfiakba nincs. [...] Mármint az állatoknál a hímeket nem érdekli a kölyök akkor az embernél a férfiakat miért érdekli a saját gyereke? "
A férfiba is bele van kódolva, csak kicsit másképp. A nők inkább a babákért rajonganak többségében -a természet azért találta így ki, mert a nő az, aki szoptatja a babát-, míg a férfiak jó része jobban el van a már izgő-mozgó-csevegő gyerkőcökkel, tehát a nagyobbacskákkal.
Az is máshogyan -de szintén- a férfiak jó részébe bele van kódolva, hogy amikor megszületik a gyerekük, szinte csak akkor jelenik meg bennük a szülői ösztön. Bár én kivétel vagyok, kb 20 évesen megjelent bennem az apai ösztön, bár máig nincs gyerekem. Talán ez is oka, hogy pedagógus lettem.
Kérlek, hadd javítsalak ki abban is, hogy szerinted a hím állatok nem vesznek részt az ivadékgondozásban / kicsinyeik gondozásában. Ez ugyanis fajfüggő. Egyes állatoknál a hím valóban "tojik" az utódaira, más állatfajok meg részt vesznek a gondozásban, sőt, egyes fajoknál főleg a hím kivitelezi, pl egyes pingvin fajoknál a hím az, aki költ, aki a tojásokon csücsül - praktikus okokból felváltva a tojóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!