Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Létezik egyáltalán ilyen,...

Létezik egyáltalán ilyen, hogy semmi anyai ösztön? Megbántam, hogy gyerekem lett?

Figyelt kérdés

Egyszerűen hatalmas bennem a bűntudat és a kétségbeesés. Szerettem volna a babát, de most, hogy látom mibe csöppentem visszasírom a "gyerekmentes" időszakomat napi szinten. Nem látok örömet abban, hogy van egy kisfiam. Nyűg az etetése, tisztába rakása, altatása...tegnap éjjel már felkelni is képtelen voltam hozzá, csak elbőgtem magam az ágyban, hogy hagyd már abba a sírást. Persze, ellátom őt, de mindenféle anyai szeretet nélkül. Miért nem érzem azt, hogy nekem ő a mindenem és ösztönösen el kell látnom? Ha elvennék tőlem, akkor igaz, fájna, de semmi erős kötődésem nincs irányába és semmi felelősségtudatom, hogy itt egy bébi aki tőlem függ.

Mit tegyek?

2020. jan. 10. 13:42
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
82%
Először is. Keress fel egy pszichológust. Lehetséges, hogy szülés utáni depressziód van?
2020. jan. 10. 13:50
 2/24 anonim ***** válasza:
93%

Mennyi idős a kicsi? Amúgy nyugi nekem sem jött mindjárt az a mindentelsöprő szeretet csak 6 hónap után, most 16 hónapos és az életemet adnám érte.

Nem mi vagyunk egyedül így szóval nyugi.

2020. jan. 10. 13:52
 3/24 A kérdező kommentje:

Más jelet nem látok arra, hogy (szülés utáni) depresszióm lenne, de fogalmam sincs, el vagyok keseredve.

3 hónapos, de nekem olyan "idegen". Remélem, hogy nálam is megváltozik, mert szeretném én is érezni az anyai szeretetet, de ha nem jön, nem tudok mit csinálni :(

2020. jan. 10. 13:54
 4/24 anonim ***** válasza:
81%

Kérdés, hogy depressziós vagy-e? de ha az lennél akkor az ellátása sem menne.

Vagy totál ki vagy fáradva.

A legtöbb esetben több dolog álla a háttérben.

Van egy nyügös baba, éjszaka alig alszik az anyuka. Férjében csalódott mert alig segít vagy csak felkérésre segít.

Elöször is a férjed igen is segítsen be neked ne is keveset. Akkor tud a legjobban segíteni, ha neki másnap nem kell mennie dolgozni.

Ha tápszeres akkor egyszerüen ott van apuka és etesse meg éjszaka ö, keljen fel ö hozzá...

Ha szoptatod akkor hozza oda az ágyadba a babát, vagy próbálja meg cumival megnyugtatni, föleg ha elötte szopott. Reggel ha felébredtek hétvégén te aludjál vissza, és akár egész délelött amíg nem kell szoptatni aludjál vagy nézzél tv-t.

2020. jan. 10. 13:56
 5/24 anonim ***** válasza:
93%
Én ugyanígy éreztem,amikor komoly szülés utáni depresszióm volt. :( Keress fel egy pszichológust önmagad és a babád érdekében,és ami nekem segített,hogy kérd meg a családot,hogy ha megoldható,legyen mindig veled valaki,vagy keresd te a társaságot. A magány és a kevés alvás borzasztóan fokozza a depressziót. Komolyan változtatnod kell,aludj nappal is amennyit tudsz és ne légy sokat egyedül! Ha kilábalsz ebből,nagyon dögös szeretni a kisfiad és minden anyai ösztön előjön,na aggódj! Kitartás!
2020. jan. 10. 13:57
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
*fogod szeretni
2020. jan. 10. 13:59
 7/24 A kérdező kommentje:

A férjem segít, bár leginkább csak hétvégente, mivel 12 órázik, ő is fáradt. De én is. Kicsit nehéz. A fiam meg igen, eléggé nyűgös meg hasfájós is.

Remélem én is, hogy majd egyszer vége lesz ennek, mert magamat okolom, meg eléggé aggaszt, hogy mindenki a mindent megváltó szeretetről beszél nekem.

2020. jan. 10. 14:02
 8/24 anonim ***** válasza:
64%
Milyen könnyű ráböfögni, hogy szülés utáni depresszió... Mintha bogyókkal vissza lehetne hozni a régi életét. Nem, kérdező, erre nincs igazán orvosság. Max akkor kellene, ha kárt akarnál tenni a gyerekedben, de nem hinném az írásod alapján :). Neked nem kellenek bogyók, csak pihenés, és segítség akár férj, akár nagyszülő. Te egyszerűen nem az az anyuka vagy, aki 0-24 ben képes helytállni, fel kell töltődnöd valahogy, mert ez így nem lesz jó. Párod hogy áll hozzá, nem gondolod, hogy ennél többet kellene vállalnia? Amelyik anyuka ennyire keserű és fáradt, annak biztos, hogy nem lép oda maximálisan az apuka a dolgokhoz ahogy kellene. Az sem tiszta, hogy sír a gyerek, nem tudod megnyugtatni. Egy baba mindig azért sír mert valamire igénye van. Ki kellene találni mi a baja, és orvosolni, vagy módszert kitalálni. Igen, egy babával foglalkozni kell, és nem elég odarakni, hogy depresszió. Türelmet, utánajárást igényel a dolog. Hajrá :)
2020. jan. 10. 14:05
 9/24 anonim ***** válasza:
Inkàbb a f
2020. jan. 10. 15:28
 10/24 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szule..

Tessék, itt el tudod olvasni hogy mennyien vagyunk/voltunk így :)

2020. jan. 10. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!