Létezik egyáltalán ilyen, hogy semmi anyai ösztön? Megbántam, hogy gyerekem lett?
Egyszerűen hatalmas bennem a bűntudat és a kétségbeesés. Szerettem volna a babát, de most, hogy látom mibe csöppentem visszasírom a "gyerekmentes" időszakomat napi szinten. Nem látok örömet abban, hogy van egy kisfiam. Nyűg az etetése, tisztába rakása, altatása...tegnap éjjel már felkelni is képtelen voltam hozzá, csak elbőgtem magam az ágyban, hogy hagyd már abba a sírást. Persze, ellátom őt, de mindenféle anyai szeretet nélkül. Miért nem érzem azt, hogy nekem ő a mindenem és ösztönösen el kell látnom? Ha elvennék tőlem, akkor igaz, fájna, de semmi erős kötődésem nincs irányába és semmi felelősségtudatom, hogy itt egy bébi aki tőlem függ.
Mit tegyek?
Mennyi idős a kicsi? Amúgy nyugi nekem sem jött mindjárt az a mindentelsöprő szeretet csak 6 hónap után, most 16 hónapos és az életemet adnám érte.
Nem mi vagyunk egyedül így szóval nyugi.
Más jelet nem látok arra, hogy (szülés utáni) depresszióm lenne, de fogalmam sincs, el vagyok keseredve.
3 hónapos, de nekem olyan "idegen". Remélem, hogy nálam is megváltozik, mert szeretném én is érezni az anyai szeretetet, de ha nem jön, nem tudok mit csinálni :(
Kérdés, hogy depressziós vagy-e? de ha az lennél akkor az ellátása sem menne.
Vagy totál ki vagy fáradva.
A legtöbb esetben több dolog álla a háttérben.
Van egy nyügös baba, éjszaka alig alszik az anyuka. Férjében csalódott mert alig segít vagy csak felkérésre segít.
Elöször is a férjed igen is segítsen be neked ne is keveset. Akkor tud a legjobban segíteni, ha neki másnap nem kell mennie dolgozni.
Ha tápszeres akkor egyszerüen ott van apuka és etesse meg éjszaka ö, keljen fel ö hozzá...
Ha szoptatod akkor hozza oda az ágyadba a babát, vagy próbálja meg cumival megnyugtatni, föleg ha elötte szopott. Reggel ha felébredtek hétvégén te aludjál vissza, és akár egész délelött amíg nem kell szoptatni aludjál vagy nézzél tv-t.
A férjem segít, bár leginkább csak hétvégente, mivel 12 órázik, ő is fáradt. De én is. Kicsit nehéz. A fiam meg igen, eléggé nyűgös meg hasfájós is.
Remélem én is, hogy majd egyszer vége lesz ennek, mert magamat okolom, meg eléggé aggaszt, hogy mindenki a mindent megváltó szeretetről beszél nekem.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szule..
Tessék, itt el tudod olvasni hogy mennyien vagyunk/voltunk így :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!