Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha valaki sokat gondozza a...

Ha valaki sokat gondozza a testvérét, az már tudja milyen az anyaság?

Figyelt kérdés

Az imént olvastam, hogy valaki (állítása szerint) pontosan tudja milyen az anyaság, mert ő látott már kisbabát, és foglalkozott a kistesójával, úgy, ahogyan egy anya.

Mi a véleményetek erről?

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teher..

20-as válasz

2019. dec. 21. 15:54
 1/5 anonim ***** válasza:
89%

Nem

Persze több fogalma van róla, de nem tudja..

Azt hiszi maximum, hogy ugyanannyit foglalkozik vele, mont az anyja.

/ ha ez mégis igaz volna, ott a gyerekek anyjàval van hond/

2019. dec. 21. 16:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én 11 voltam, mikor a húgom született, de nem gondolom, hogy tudom, milyen anyának lenni.

Ugyanakkor illúzióim sincsenek a babákkal kapcsolatban, mert valamit azért mégis tudok, etettem, pelenkáztam, fürdettem, altattam, iskolába hordtam. De az anya felelőssége nem az én vállamon nyugodott.

Összességében az a véleményem, hogy nem, egy testvér, hacsak az anya nem teljesen közönyös és vonja ki magát mindenből, nem tudja igazából, milyen anyának lenni. Azt tudja (valamennyire), hogy milyen egy babát gondozni, de a kettő egyáltalán nem ugyanaz.

2019. dec. 21. 16:03
 3/5 anonim ***** válasza:
86%

"jobb volna azt Istenre vagy a Sorsra vagy akárminek is nevezd bízni"

Sosem jártam meddőségi központban, de szerintem te egy egyszerű vakbél gyulladást se kezeltess, bízd magad a sorsra.

Csak remélni tudom, hogy ilyen empátiás készséggel nincsen gyermeked.

2019. dec. 21. 17:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem. Én sokat gondoztam a testvérem gyerekeit, sokat voltam ott náluk, voltak ők nálunk. Etettem őket, pelenkáztam, fürdettem, játszottam velük, sétáltam velük, de közel nem volt olyan, mint évekkel később a saját gyerekemmel. Azért nem mindegy, hogy csak egy részét veszi ki valaki a dolgokból, vagy úgy ahogy van, anyagilag, érzelmileg gondoskodsz egy gyerekről.
2019. dec. 21. 18:21
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Már többször is láttam ezt a hozzáállást. Van aki már akkor azt hiszi, tudja milyen anyának lenni, ha néha pár órát vigyáz egy picire.

Nem nem tudja milyen az anyaság. Nem szoptat hajnalban hulla fáradtan. Nem sír együtt a gyerekkel, mikor nem tud rájönni mi a baj. Nem lesi minden lélegzetvételet mikor beteg. És még sorolhatnám. Csak akkor tudja meg valaki igazán, hogy milyen anyának lenni, mikor tényleg azzá is válik.

2019. dec. 21. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!