Megteheti a barátnőm, hogy nem mondja el, hogy mikor és hol szüli meg a gyerekünket?
Figyelt kérdés
Sajnos szakított velem a barátnőm, de közben terhes. Tudom, hogy sok mindenben hibáztam, de megfogadtam, hogy megváltozom érte és a gyerekért. Úgy volt, hogy megbocsát, tegnap már egész nyugiban beszélgettünk, a gyerekről, a jövőnkről. Aztán megkérdezte, hogy gondolkodtam-e már neveken. De nekem ezen nem kell gondolkodnom, nálunk sok generáció óta a fiú mindig az apja nevét viszi tovább. De barátnőm ezen tökre kiakadt, maradi suttyónak nevezett, ettől nagyon felforrt az agyam és sajnos üvöltöztem vele, de már nagyon bánom. Ezután elment, de ma írt egy üzenetet, hogy felejtsem el, úgysem tudom mikor meg hol szül, úgy nevezi el a gyereket ahogy akarja, aztán letiltott mindenhol. De ezt nem teheti meg, ugye? Nekem ez nagyon fontos dolog.2019. dec. 20. 15:37
1/22 anonim válasza:
Miért ne tehetné? Már meg is tette, nem?
4/22 anonim válasza:
Miért ne tehetné meg? Ott szüli meg és nevezi el, ahogy akarja. (Én sem egyeznék bele, hogy az legyen a gyerek keresztneve, mint az apjáé.) A gyerek születése után indíthatsz pert a láthatása ügyében, születés előtt az apának semmihez (névadás, szülés körülményei, stb.) nincs úgymond "joga". Születés után jönnek az apai jogok és kötelezettségek.
5/22 anonim válasza:
Mucika, mennyi idős terhes ez a "barátnő"?
Ha nem tettél apai elismerőt, akkor sajna a csajod úgy nevezi, ahogy akarja. Neked nem sok közöd lesz hozzá.
6/22 anonim válasza:
Megteheti ja.
Amúgy ez mekkora hülyeség.
Vajon hány István lehet nálatok? És minden ffit nálatok ugyanúgy neveznek?? 🤷♀️
Velem uvoltoznel meg képen is vagnalak. Jól tette hogy kiiktatott a baba életéből.
De eléggé nyamvadt lehetsz ha azt sem tudod mennyi idős terhes......
7/22 A kérdező kommentje:
Hol tudok ilyen apai elismerőt tenni? Ha azt beviszem a kórházba és megmutatom, akkor megmondják, hogy ott van-e?
2019. dec. 20. 16:50
8/22 anonim válasza:
7!
Nem, nem fogják megmondani. És hiába van apaságid, attol még a nő dönt. Nem vagytok házasok! Írtad, nem tudod hol fog szülni, most meg hogy ha bemész...? Vmi oka van, hogy ennyire távolságtartó veled. Hagyd békèn!
9/22 anonim válasza:
Apaságit nélküle nem is tudsz tenni.
10/22 anonim válasza:
Nemhogy a keresztnevébe nem szólhatsz bele, de nem is a te vezetékneved fogja kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!