Elváltam pár éve, a 10 éves gyerekünket az exnejem neveli, de hogyan akadályozhatom meg, hogy ellenem nevelje?
Figyelt kérdés
Az utóbbi időben többször követel pénzt a gyerektartáson felül különböző dolgokra a gyerekkel kapcsolatban. Én viszont elég vékonyan keresek, nem mindig tudok adni, vagy nem annyit, amit elvárna. Tudom, hogy a gyereknek mindennek elmond, beállít egy féregnek, stb. Mit tehetnék ez ellen ?2018. nov. 20. 10:30
1/9 anonim válasza:
Te mennyit vagy a gyerekkel? Az a lényeg hogy amikor veled van normálisan foglalkozz vele, pár év , és rájön az igazságra , az ex nejed maga alatt vágja a fát.
2/9 anonim válasza:
Kérvényezed, hogy mostantól te nevelhesd. Akkor úgy neveled, ahogy neked tettszik.
És meglátod, havonta milyen költséggel jár...
3/9 anonim válasza:
Beszélhetsz vele, hogy ezt ne tegye, de általában ez a megszokott sztori. A mi családunkban is volt hasonló, de amikor nagyobbak lettek a gyerekek már átlátták a történetet. 10 évesen még nagyon befolyásolható, kell pár év, mire átlátja a dolgokat. De biztos őt is zavarja ha az anyja szid téged.
4/9 anonim válasza:
Ha rendszeresen viszed, mindent megteszel érte, rafog jonni a valosagra. Lenyeg, hogy te rossz szot ne mondj az exre. Viszont amig veled van, minden perc elmeny legyen. Nem véletlen szolnoki vagy?
5/9 anonim válasza:
Miben merül ki szerinted, hogy ellened neveli?? Azt nem irtad.... ha 5e Ft gyt fizetsz, akkor talan jogos ha kér pluszba néha....
Elvalt anyakent nem szidom az apjukat, de a nagynak elmondtam a lényeget a targyalások utan, meg hogy eppen fizet /nem fizet. Annyira nem gyerek mar hogy ne ertse. Rosszat nem mondok rola, de nem is dicserem mert nemigen van miert. A gyerek amugy pontosan tudja milyen az apja abbol ahogy áll hozzá, ahogy viselkedik vele.
6/9 anonim válasza:
Menj a helyi családsegítőkhöz, ott általában van ügyvéd és kérhetsz tanácsot ingyen. Egyébként bűncselekménynek minősül.
7/9 anonim válasza:
És menjetek közösen a bíróságra, hogy ott állapítsák meg a gyt összegét. Ő dolgozik? Minimál bért kap? Van hitele? Saját lakásban lakik vagy bérli? A gyermek komoly felelősség: alapvető és társadalmi igényekkel. Amiben segíteni illik. Ha a gyerek veled van kérdezd meg mire van szüksége így nem kell attól tartanod az anya szórja el a pénzt.
8/9 A kérdező kommentje:
# 4, nem szolnoki vagyok, viszonylag messze attól.
2018. nov. 21. 19:48
9/9 A kérdező kommentje:
# 6, ez érdekes, de hogy tudnám bizonyítani..?
2018. nov. 21. 19:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!