Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos, hogy attól félek hogy...

Jogos, hogy attól félek hogy a párom első házasságából született gyerekei bántani fogják a mi közös gyerekünket?

Figyelt kérdés
Ugyanis a volt felesége állandóan szemétkedik, utál engem pedig nem miattam váltak el, hanem ő pasizott be. Időnként érzem a gyerekeken is hogy nem igazán kedvelnek pedig igyekszem jófej lenni velük. Párommal beszéltük már, hogy szívesen vállalna velem közöset is, de nagyon félek hogy a másik kettő bántaná, féltékeny lenne stb. Előfordulhat ez?
2016. jan. 16. 11:20
 1/8 anonim ***** válasza:
52%
Gondolom tudtad, hogy a párodnak volt már egy felesége és vannak gyerekei, amikor megismerkedtetek - és, hogy ennek lehetnek árnyoldalai, lehet, hogy te nem leszel elfogadva, mindegy, hogy milyen indokkal ért véget a házasságuk. Ha vele tervezed az életed, akkor jobb felkészülni minden helyzetre, de leginkább a párodon fog múlni, hogy hogyan alakul. Ő neki is nevelnie kell a gyerekeit és ez nem mindig pátyolgatást jelent. Ha nem viselkednek megfelelően, akkor beszélnie kell velük, nem szabad hagyni elfajulni. Nem lesz több joguk semmihez sem, mint a ti gyereketeknek, ha megszületik. Nem számít, ki volt az első, ugyanolyan apja lesz neki is. Mindenekelőtt, ülj le vele megbeszélni ezeket, mondd el a félelmeidet neki. Ha biztosít róla, hogy egy konfliktus helyzetben senkinek nem fog kedvezni és nem lesz elnézés, akkor megnyugodhatsz. Ha kételkedsz a párodban, akkor ne szülj neki, mert nem lenne jó, ha mellőzve lennétek. Ez a dolog nyilván az ő vállát fogja jobban nyomni, neki kell majd kontrollálni mindent és ehhez nagyon stabil, igazságos, határozott embernek kell lennie, hogy senki se sérüljön. Tisztázzátok a dolgokat, nyilván te ismered őt leginkább, viszont a gyerekeivel te maradj ugyanúgy rendes és akkor rajtad nincs fogás, neked nem tiszted őket jobb belátásra bírni, maximum közösen leültetni tudjátok őket, ha valami nagy tiszteletlenséget követnek el, szeretniük anya-apa új párját nem kötelező, nem elvárható. Ez persze az egyik oldal, az is lehet, hogy idővel jól kifogsz jönni velük is és a kistesót is szeretni fogják.
2016. jan. 16. 11:39
 2/8 anonim ***** válasza:
33%
Nem jogos, de csak szólok, hogy én annak idején (16 éves voltam), úgy elvertem a 6 éves húgom, hogy csak porzott...:)) 22/L
2016. jan. 16. 11:47
 3/8 anonim ***** válasza:
57%

Bár volt már itt ilyen kérdés, hogy a korábbi gyerek bántotta a közöset, azért nem hinném, hogy ez annyira jellemző lenne.

Sok mozaik (vagy hogy hívják?) család van, a saját környezetemben is, és nincs ilyen gond. Max. nem szeretik annyira egymást, nem olyan szoros a kapcsolat, de nem bántják egymást.

2016. jan. 16. 11:56
 4/8 anonim ***** válasza:
6%
Elég valószínű hogy féltékenyek lesznek rá, és ennek lehet verbális és fizikális bántalmazás is az eredménye. De mint már írták a párodnak akkor is voltak gyerekei amikor rámásztál, szal tudtad mire számíthatsz.
2016. jan. 16. 11:58
 5/8 anonim ***** válasza:
31%

a féltékenység természetes reakció lesz a gyerekek részéről

de ezt lehet kezelni

sok esetben ha bevonod öket akkor nem lesz olyan erőteljes

az agresszió már más azt azonnal blokkolni kell

am mennyi idősek a gyerekek ?

2016. jan. 16. 12:10
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem én másztam rá, hanem ő rám. :)

6 és 8 évesek.

2016. jan. 16. 13:35
 7/8 anonim ***** válasza:
23%
Tehát normális, ha két gyerek fizikailag bántalmaz egy harmadikat?
2016. jan. 16. 14:37
 8/8 omba ***** válasza:
36%

1. A párod majd megoldja - voltam iylen helyzetben, bántás nem vetődött fel, de probléma, persze.

2. Sokkal nagyobb gondok tudnak lenni egy gyerekkel, mondjuk, ha lázgörcsben elájul éjszaka az öledben...

No para, gyerek nélkül nem jó az élet!

2016. jan. 16. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!