Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megteheti a munkáltató ezeket?

Megteheti a munkáltató ezeket?

Figyelt kérdés

22 hónapos a kisebbik gyermekem, most állnék vissza munkába. Szóval:

- napi 8,5 órára kötelez

- másik munkakörbe venne vissza, jóval kevesebb pénzért

Ha felmondanék, passzív gyedet kapnék a maradék 2 hónapra?

2019. máj. 22. 09:26
 1/7 anonim ***** válasza:
25%

Mi az, hogy kötelez?

Az eredeti munkakörödbe vész vissza, nem?

Ha neked nem jók a feltételek ajánl más munkakör. Ha az sem jó, valóban marad a felmondás.

Nem köteles napi 4 órás munkát ajánlani.

2019. máj. 22. 09:29
 2/7 A kérdező kommentje:

Én úgy olvastam kötetes lenne 4 órában foglalkoztatni.

Nem, nem az eredeti munkakörbe vesz vissza.

2019. máj. 22. 09:32
 3/7 anonim ***** válasza:
40%

Hogy lenne már köteles 4 óraban foglalkoztatni ??

És igen, átrakhat másik munkakörbe. Mindkettő legális.

2019. máj. 22. 09:34
 4/7 anonim ***** válasza:
61%
Köteles visszavenni a munkakörödbe, kiadni a szabikat stb. De nem köteles más változásra. Az csak a jó szándékán múlik.
2019. máj. 22. 09:37
 5/7 anonim ***** válasza:
69%
A 4 órát valóban nem köteles biztosítani, de én úgy tudom, hogy ugyan abba a munkakörbe kell visszavennie
2019. máj. 22. 09:37
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"(3) *  A munkáltató a munkavállaló ajánlatára a gyermek hároméves koráig - három vagy több gyermeket nevelő munkavállaló esetén a gyermek ötéves koráig - köteles a munkaszerződést az általános teljes napi munkaidő felének megfelelő tartamú részmunkaidőre módosítani." Ezt írja a munka törvénykönyve.

Viszont: már régóta nincs felmondási védelem, ergo a munkáltató simán felmondhat. Te jelenleg a gyed miatt fizetés nélküli szabadságon vagy, egyenlore otthon maradhatsz felmondás nélkül is. 2 hónapig még gyedet kapsz, utána gyest, kozben kereshetsz másik munkát

2019. máj. 22. 09:58
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, főleg neked utolsó!

Kénytelen leszek közelebbi munkahelyet keresni akkor. Nem a 8 óra lenne a gond, csak az 1-1 órás utazással a bölcsi egy horror lenne így, oda se érnék 5-re.

2019. máj. 22. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!