Szabad orvosválasztás azt is jelenti, hogy egy adott orvosnál nem szülök?
Sziasztok!
A problémám a következő. Adott egy kórház, ahol egyetlen ember kivételével mindenki munkája megfelel számomra. Fogadott orvosom nincs.
Viszont rettegek, hogy ez a barom lesz ügyeletben, mikor szülök. Elküldhetem a fenébe? Van hozzá jogom?
Vagy ez esetben kénytelen leszek orvost fogadni?
Nem vagyok teljesen tisztában a jogokkal, hogy hogy is van ez, megköszönném ha valaki elmagyarázná nekem, mert rettegek :(
Köszönöm szépen!
Hát igazából már csak 1 hónap van hátra, és már nincs több vizsgálat. Csak a szülés lenne.
Bízom benne, hogy valaki így is vállal :(
Ahol én szültem ott 1 doki volt ügyeletes a szülészeti és nőgyógyászati osztályon is. Ha valaki csak úgy beesett fogadott doki nélkül, őt kapta. Másik doki akkor volt, ha valami fogadott. Mert azt az éjszaka közepén is behívták.
Na ezért szoktak orvost fogadni. Így tuti az az ember lesz ott akit ismer, végig kísérte a terhességet és jobbik esetben kialakult egy jó viszony.
Nem biztos hogy úgy vállaják csak a szülést, hogy nem voltál náluk gondozáson.
Miből tudod megítélni, hogy szakmailag "buta"? Ezt csak akkor tudod igazán megítélni, ha szakmabeli vagy.
Lehet, hogy csak túlreagálsz valamit. Miért kell félteni tőle a babádat? Nem hinném, hogy ha egy orvos sorozatosan műhibákat követne el, akkor még mindig ott dolgozhatna. Azt sem hiszem, hogy eddig még soha nem vezetett le egyetlen szülést sem, és a tiéd lenne az első, hogy a rutintalanságtól kéne tartanod.
Miből gondolod, hogy veszélyben lennétek a kezei között?
Mert láttam, hogy a rokonaimat hogyan kezelte.
Vannak szakmabeli ismerősök, utólag rá is kérdeztem a kételyeimre és azt mondták igazam van, ilyesmit nem csinál rendes orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!