Szabad orvosválasztás azt is jelenti, hogy egy adott orvosnál nem szülök?
Sziasztok!
A problémám a következő. Adott egy kórház, ahol egyetlen ember kivételével mindenki munkája megfelel számomra. Fogadott orvosom nincs.
Viszont rettegek, hogy ez a barom lesz ügyeletben, mikor szülök. Elküldhetem a fenébe? Van hozzá jogom?
Vagy ez esetben kénytelen leszek orvost fogadni?
Nem vagyok teljesen tisztában a jogokkal, hogy hogy is van ez, megköszönném ha valaki elmagyarázná nekem, mert rettegek :(
Köszönöm szépen!
Ez egy elég nagy kórház, gondolom sok orvos van bent egy műszakban és én is abban bízom hogy nem kényszerítenek erre rá :(
Valójában azt se tudom kit fogadnék fel, mert nem ismerem őket, csak azt tudom kit nem akarok. Ilyen marhát életemben nem láttam.
Ha egyedül ő lesz az ügyeletes orvos, és éppen szülsz, de elküldöd a fenébe, hogy hagyjon békén, nem fognak behívni a kedvedért egy másik orvost.
Szerintem inkább fogadj fel egy orvost. Az a biztos.
Azért szerintem ez nem egészen így működik.
Klinikán dolgozom, de ott is csak hárman vagyunk ügyeletben, és mindenkinek megvan a maga "helye". (Egy ember ügyel a szülőszobán/gyermekágyon, egy a terhespatológián/nőosztályon és van egy ügyeletvezető).
Ha bejön valaki szülni, akkor sok választása nincs, nyilvánvalóan a szülőszobás fogja ellátni. Ha nagyon sipítozik, akkor lehet, hogy a szülőszobás mondjuk megkéri a nőosztályos ügyeletest, hogy vegye át, de szerintem nem kötelessége át is venni.
Arra is gondolj, hogy ha netán van is 3-4 ügyeletes orvos, nem kizárt, hogy a többi már "foglalt", azaz valakit kezel. Ebben az esetben "marad" a nemkívánt orvos, és külön még egyet nem rendelnek be.
Szóval ha neked nagyon fontos, hogy ne ehhez kerülj, akkor célszerü megfogadni valaki mást.
Rendben, akkor szülésig keresek valakit :(
És olyat lehet, hogy csak a szülésre fogadom fel? Terhesgondozásra már nem sok szükségem van a harmadik trimeszterben.
Nem, emberileg semmi gondom vele. Azon túl tudnék lépni, nekem szakmailag van problémám :( iszonyatosan butának tartom. Nem értem hogyan lehet a szakmában aki ennyire inkompetens.
Ezért félek ennyire. Féltem a gyerekemet :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!