Miért akarnak sokan kis korkülönbséget a két testvér között? Miért nem jó a több év?
Nekem semmi bajom a nagy korkülönbséggel. Bátyám és köztem 5 év van, gyerekként sem veszekedtünk sokat, most is jól megvagyunk. Nekünk 4 gyerekünk van, a legnagyobb korkülönbség a 2,5 év, a legkisebb a 14 hónap. Kicsinek veszekedtek, most, hogy a legkisebb is lassan nagykorú, semmi bajuk egymással.
A veszekedés, egymás eg nem értése nem ezen múlik. Viszont, amit én mindig hiányoltam az életemből, hogy a tesómmal nem volt közös társaságunk, baráti körünk az 5 év miatt. A saját gyerekeimnél ez másként van, mennek együtt társaságba, vannak közös barátaik, ami nagyon jó.
Köztünk 2 év van, az egész gyerekkorunk veszekedéssel és verekedéssel telt. Mikor a tesóm is gimibe került fordult a kocka. Támogattuk és segítettük egymást. Most a 30hoz közel is csak egy szó és a másikunk segít.
Férjem és az öccse között 6 év van, ők soha nem tudtak együtt játszani, nem voltak közös barátaik, gyerekkoruktól kezdve rivalizálnak. Ettől függetlenül természetesen szeretik egymást, de mégis más a kapcsolatuk, mint nekem a tesómmal. A mi gyerekeink között 3 év van, leginkább az én kényelmem és idegrendszerem miatt. Korábban nem vállaltam volna egy 1-2 éves mellé tesót. 3 év ideális, a nagy elég önellátó, éjszakázni sem kell vele jó ideje és szerintem ők még együtt fognak felnőni és nem egymás mellett.
Két nővérem van, az egyik 11,a másik 4 évvel idősebb. Az idősebbik nővéremmel kB mintha idegenek lennénk. Mire én kisiskolás lettem, ő már egyetemre járt. Sose titkolta, hogy a háta közepére se kell ilyen kis tesó. KB levegőnek nézett mindig. Bár a másik tesómmal szeretik egymást.
A 4 év már barátságosabb. Vele még tudtunk játszogatni, de azért ott is mindig érezhető volt, hogy "sok" ez a korkülönbség.
Férjem bátyja is 4 évvel idősebb nála. Ugyan így gondolja.
Ezért mind a ketten úgy gondoljuk, legyen 2 év közöttük. Jobban el tudnak majd játszani.
A mi részünkről pedig már telik az idő, nem akarok nagyon idősen szülni Még egyszer. Ráadásul így a melóhelyen is csak 1x kell a helyemre embert keresni, nem 2x. Utána meg már maradok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!