Miért akarnak sokan kis korkülönbséget a két testvér között? Miért nem jó a több év?
Hát én 2t akarok. A 4 tényleg nem jó, mert se túl nagy se túl kicsi.
6-8 év már párhuzamos programokat jelent a nyaralásnál.
Plusz mi idősek is vagyunk, nincs mire várni.
A babázásban is most vagyok benne (infók, kapcsolatok, tárgyak, rutin) és a melóhelyen is csak egyszer kell majd "újraèpíteni" az "imidzsemet" (némi irónia).
Akkor lesznek egymásnak hamar játszópajtásai, ha kicsi a korkülönbség.
Az, hogy ti felnőttként is veszekedtek, ennek semmi köze sem a gyerekkori veszekedésekhez, sem a korkülönbséghez: rossz természetetek van (vagy legalább egyikőtöknek).
,,Az, hogy ti felnőttként is veszekedtek, ennek semmi köze sem a gyerekkori veszekedésekhez, sem a korkülönbséghez: rossz természetetek van (vagy legalább egyikőtöknek)."
Ez így van. Mindig is egy kis ördögfióka volt. Rendetlen, de hazug, aki kimagyarázta, elnagyolta a dolgokat. Mindig is gondolkodtam, hogy miért lett ilyen, pedig minden szeretetet megkapott...de ilyen, utálatos.
Szerintem ez túláltalànosítás, 2 ember vèlemènye alapján. 2-es vagyok, és igen, nekem is jobb a kis különbség, bár hàtrànya, hogy elmúlil hamar a babàzós időszak, de ha fiatalok lennénk, jöhetne a 3-4. amikor újra könnybe làbad a szemem minden baba láttán.
Másrészt szerintem a gyereknek is jó. Pl a nyaralásnál közös program azt jelenti, együtt a család. Mi a 12 éves - 6 hónapos fèltesó kombóval alig láttuk egymást a párommal a nyaralás alatt (kis túlzással), és ha nem féltesók lennének, akkor ez probléma lenne (így nyilván nem traumatizáló a nagynak, hogy ő nem tölt plusz időt az apja nőjèvel).
Pl gondold végig a 8 évvel milyen párosítások vannak:
- csecsemő és kisiskolás
- togyogó és 10 éves
- óvodás és kiskamasz
- kisiskolás és serdülő
- kiskamasz és egyetemista
- serdülő és diplomázott felnőtt.
Akármelyik párosra egy alap társast nem tudsz talàlni, amit szívből èlvezne mindenki, és a két gyerek valóban egymás partnere lenne. Kèpzelj el egy túrát, ahol az egyik három lèpést totyog aztàn kérdez, a másik már tudna 10km-t is. Egy múzeumlátogatást stb.
Persze ügyes szervezés segít, de 2 év korkülönbségnél iskolás kortól legkésőbb már kvázi egyenértékű játékpartnerek, esetleg korábban is már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!