Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek sok a négy gyerek?

Szerintetek sok a négy gyerek?

Figyelt kérdés

Férjem nagyon szeretne még egy gyereket. A meglévő hármat is imádja, sokat foglalkozik, játszik velük, mesél nekik. Szívesen megfőz. Simán kicseréli a kakis pelust is. Fel kel az éjszaka közepén is akár hozzájuk. Anyagiak terén nincs okunk panaszra. Ő kimondottan jól keres. A három gyerekünk nagyon szépen eljátszik, nem marják egymást. Lány, fiú, lány a sorrend. Férjem egyke és mindig csodálattal nézte a nagycsaládokat. Annyira lelkes. Ígérte nem kér ötödiket, néggyel beéri. Csak hát nem neki kell kihordani és megszülni. Az utolsó terhességem borzasztó volt. Az is borzasztó, hogy mennyi rosszindulatú ember van. Már 3 gyerek miatt is nyúlnak hívnak egy párt vagy meggyanusítanak, hogy a csok-ra hajtunk. A második kislányunknál is kaptuk az ívet, hogy minek, hisz van már fiunk és lányunk is.

Akinek háromnál több gyereke van, örömmel venném, ha leírná a tapasztalatait. Tényleg nem sokkal nehezebb néggyel, mint hárommal ?

2019. nov. 3. 15:02
1 2 3
 11/28 Metionin ***** válasza:
40%
Szerintem igen, már a 3. is. Anyagilag rengeteget emészthetnek fel, csak belegondolok hogy akkor az 4 plusz szoba, hatalmas ház kell, nagy autó, 4 főre az osztálypénzek, szakkörök, különórák, nem beszélve a későbbi taníttatásukról és az életbe való elindításukról. És akkor a rengeteg időről nem is esett szó amit igényelnének, külön külön is foglalkozni mindegyikkel, tanulni velük ha kell, hurcolni mindet ahova épp kell suli után stb. Az hogy 4 terhesség, 4 szülés, 4 szoptatás, 4x x átvirrasztott éjszaka, huh hát én hárommal se irigyellek. De amondó vagyok, hogy ezt ti látjátok, ha anyagilag minden rendben lenne a 4 gyerekkel is, akkor szerintem neked kell meghozni a végső döntést, hiszen te leszel terhes, te szülsz, szoptatsz, te adod fel megint a munkádat stb. oké hogy a férjed cuki meg kiveszi a részét (Pl. mi lenne ha ezúttal ő maradna otthon a gyerekkel?) de a kötelességek nagyobb része rád hárul, így szerintem itt téged illet meg a döntés joga.
2019. nov. 3. 15:40
 12/28 anonim ***** válasza:
82%
En siman bevallalnam a helyedbe foleg hogy a ferjed nagyon szeretne 4.ik babat! Ne foglalkozz azokkal akik azt irjak.hogy Sok 4 gyerek...meg foleg azzal Aki azt irta semmi ujat nem tudd mutatni egy negyedik gyerek 😕 ez nem igaz! Minden egyes gyerek egy kulon egyeniseg. Hajra en azt tanacsolom ne felj egg 4.ik babat megszulni !
2019. nov. 3. 15:47
 13/28 anonim ***** válasza:
94%
Nekem sok lenne fizikailag, de ismerek több 4-6 gyerekes (ráadásul gazdag) családot, párat igen közelről is, akik látszólag jól megvannak. És igazából irigylem őket - kicsit úgy, mit akiket azért, mert szeretnek sportolni, én meg nem :)
2019. nov. 3. 15:49
 14/28 A kérdező kommentje:
10, 5, 3 évesek. Egy gyerekkel nehezebb volt, mert egész nap csak mi szórakoztattuk, most meg eljátszanak egymással szépen. Ez nem azt jelenti, hogy most nem játszunk velük, hanem pl. van időnk nyugodtan megfőzni. Anyósom is azt mesélte, hogy férjem nem játszott egyedül. Mindig szülein lógott.
2019. nov. 3. 15:55
 15/28 anonim ***** válasza:
93%
Nekem inkább az a kérdés, hogy szeretnéd-e? Lehet pl hogy egy többemberes sírós baba lesz. Az enyém is az, de nagyon szeretem, szeretnénk másodikat. De ha csak beadtam volna a derekam, akkor biztos megbántam volna, ha egy ilyen "kemény" babát kapok, mint amit kaptam.
2019. nov. 3. 16:03
 16/28 anonim ***** válasza:
92%

Nekem sok lenne igen. Azért, mert olyan munkám van, ami egyben karrier és hobbi is, amiben kiteljesedek, és amit ugyan lehet részmunkaidőben csinálni, de én személy szerint úgy gondolom, hogy én csak főállású anyaként tudnék 4, de talán még 3 gyermeket is menedzselni, munka mellett bizonyosan nem. Ha elgondolom, hogy én gyerekkoromban hányféle szakkörre jártam, zongoráztam, a sportolásban szerencsém volt, helyben volt az iskolában tanítás után, de mi van, ha az én gyerekeim más sportokat akarnak, és a 4 gyereket 4 felé kell mindennap hozni vinni? Amikor kicsi a korkülönbség, akkor még benne lehet az is, hogy a legkisebbet bölcsibe, aztán a következőt oviba, a harmadikat általános iskolába kell vinni, ha van 4. akkor lehet hogy őt megint egy másik intézménybe, mert az ő mentalitásához jobban passzol egy másik iskola. Én erre munka mellett nem lennék képes. Ami nem jelenti azt, hogy más sem az rá, én most 100 %-ban magamról beszéltem és arról, hogy nekem mindenképpen fontos, hogy dolgozhassak, ráadásul olyan munkám is van, amiből nem lehet évekre kiesni.

Viszont nem gondolom azt, hogy más ne tudná menezdselni a 4 gyereket, hogy amúgy ez sok lenne, pláne olyasmit, hogy "nyulak" az ilyen emberek. Szerintem szép dolog, csak én úgy érzem, hogy teljes embert kíván, minimum addig, míg a legkisebb el nem éri az általános iskolás kort, de talán a felső tagozat sem lenne túlzás.

2019. nov. 3. 16:05
 17/28 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem 3 is sok
2019. nov. 3. 16:33
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk 4 van, kis korkülönbségekkel és imádom. 😊
2019. nov. 3. 19:35
 19/28 anonim ***** válasza:
94%

Négyen vannak. 5,5 év alatt született a 4 gyerek. Nyilván sok energia, sok munka, sok türelem, de megéri!

Két gimnazista, egy egyetemista, a legnagyobb most kezd dolgozni.

Most sem csinálnám másképp. Ne foglalkozz, ki mit mond, az embereknek úgysem lesz jó soha semmi.

2019. nov. 3. 20:34
 20/28 anonim ***** válasza:
93%
Nekünk 3 gyerekünk van. Két éves a nagy, fel évesek az ikrek. Mi szeretnénk negyediket, ha az ikrek ovisok lesznek, mindig is négy gyerekre vágytunk. Most épül a házunk, azt is négy gyerekre számolva, nappali + 5 szobát tervezünk
2019. nov. 3. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!