Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek sok a négy gyerek?

Szerintetek sok a négy gyerek?

Figyelt kérdés

Férjem nagyon szeretne még egy gyereket. A meglévő hármat is imádja, sokat foglalkozik, játszik velük, mesél nekik. Szívesen megfőz. Simán kicseréli a kakis pelust is. Fel kel az éjszaka közepén is akár hozzájuk. Anyagiak terén nincs okunk panaszra. Ő kimondottan jól keres. A három gyerekünk nagyon szépen eljátszik, nem marják egymást. Lány, fiú, lány a sorrend. Férjem egyke és mindig csodálattal nézte a nagycsaládokat. Annyira lelkes. Ígérte nem kér ötödiket, néggyel beéri. Csak hát nem neki kell kihordani és megszülni. Az utolsó terhességem borzasztó volt. Az is borzasztó, hogy mennyi rosszindulatú ember van. Már 3 gyerek miatt is nyúlnak hívnak egy párt vagy meggyanusítanak, hogy a csok-ra hajtunk. A második kislányunknál is kaptuk az ívet, hogy minek, hisz van már fiunk és lányunk is.

Akinek háromnál több gyereke van, örömmel venném, ha leírná a tapasztalatait. Tényleg nem sokkal nehezebb néggyel, mint hárommal ?

2019. nov. 3. 15:02
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
Egyébként 35 évesek vagyunk
2019. nov. 3. 15:03
 2/28 anonim ***** válasza:
93%
Nem vagyok ugyan nagycsaládos, de ha mindketten szeretnétek a negyedik gyereket, anyagilag is stabilan álltok, van tartalék a vészhelyzetekre stb, akkor vállaljátok. Ne az tartson vissza, hogy vadidegenek beleszólnak, ítélkeznek rólatok.
2019. nov. 3. 15:07
 3/28 anonim ***** válasza:
25%
Igen, sok. Nem anyagilag. Testileg, lelkileg, mindenhogy. Semmi újat nem mutatna egy 4.baba.
2019. nov. 3. 15:11
 4/28 anonim ***** válasza:
88%
Nekem bizony sok lenne.... maximum 2-őt vállalnék.
2019. nov. 3. 15:18
 5/28 anonim ***** válasza:
83%
Nekem sok, elég 2 de ha nektek nem, akkor hajrá ☺
2019. nov. 3. 15:23
 6/28 anonim ***** válasza:
91%
Ami a legkevésbé számít, az a mások véleménye, hogy mit gondolnának rólatok. A többit pedig értelmes felnőtt emberekhez méltóan nektek kell megbeszélni és mérlegelni.
 7/28 anonim ***** válasza:
87%

"Semmi újat nem mutatna egy 4.baba."

Van neked egyáltalán gyermeked?

Nem azért születik az akárhányadik, mert az valami "újat" mutatna.

A gyerek nem egy mobiltelefon, ahol minden széria más jellemzőkkel bír.

Minden gyerek egy egyéniség. Mindegyikben ott figyel valamelyik szülője, nagyszülője egy-egy felismerhető vonása.

8/28 anonim ***** válasza:
95%
Nem írtad, mekkorák a meglévö gyerekek, de arra is gondolni kell, hogy középiskolában, felsöfokon azért sokkal több kiadás van egy gyerekre, mint általános iskolás korig! Nem csak a kaja meg ruha, hanem a taníttatás is igen sokba kerül - ha ezt biztosítani tudnátok négy gyereknek, akkor nem sok, de ha már háromnál is a határon lesztek, akkor igen.
2019. nov. 3. 15:29
 9/28 anonim ***** válasza:
72%
Nekem sok lenne. Én örülnék a meglévő 3-nak. De a ti dolgotok.
2019. nov. 3. 15:30
 10/28 anonim ***** válasza:
93%

Három gyerekünk van kis körkülönbséggel. Akkor természetesnek vettem, hogy sorban jönnek, mert mindig is három gyereket szerettem volna, férjem is és nem érezzük tehernek a gyerekeket. Most 38 vagyok, legkisebb 4 éves, legnagyobb 7,5 középső hat éves. Szóval tényleg jöttek, mint az orgonasíp. Néha eljátszom a gondolattal, hogy de jó lenne még egyszer babázni, érezni a pihe puha babaillatot, hisz olyan gyorsan nagyok lettek, de nem. Én érzem magamon a kort. nem akarok 40 évesen negyedik gyereket bevállalni. Idegrendszerileg meg sehogy másképp nem lenne energia rá. Örülök, hogy van három egészséges gyerekem és ennyi. Egyébként én is egyke vagyok, és gyerekkorom óta minimum három gyereke volt az álmom. Engem anyám szidott, mint a bokrot, hogy nem vagyok normális stb...de azért imádja az unokákat.

Én leírtam mit érzek ezzel kapcsolatban, de ez a mi életünk és az én teherbírásom. Ha Ti úgy érzitek, hogy még bírjátok energiával, akkor ne álljatok meg. 35 évesen még simén belefér, de sokáig Te sem húzhatod az időt.

2019. nov. 3. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!