Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Két 3 éven alulival nem éri...

Két 3 éven alulival nem éri meg elválni? Anyukák, ha megléptétek, hogy alakult az életetek?

Figyelt kérdés

A férjemmel az utóbbi 4-5 hónapban nagyon megromlott a házasságunk. Igazából már az is irritál, ha meghallom, hogy bejött az ajtón, vagy ha ír, hív. Ezért sokszor úgyis szervezem a gyerekekkel a napjainkat, hogy minél kevesebbet legyünk itthon akkor, amikor ő is. Ami mondjuk nem nehéz, mert reggel 7-8-kor megy, és kora este jön haza (rengeteget dolgozik). Ez senkinek sem jó, és addig szeretnék ennek véget vetni, amíg nem jön harmadik fél. Már nem is mondom neki, hogy mi zavar, vagy mi esik rosszul, mert ha szóba hozom, kétféle reakció van: vagy hagyjam békén, mert ő fáradt/most jött haza/hétvége van, vagy ígérget mindent, tart 5-6 napig a nagy változás, utána kezdődik minden előlről.

Van két lányunk, 2 és fél éves a nagyobb, a kicsi 7 hónapos. Most kéne lépnem, nem akkor, amikor már ovisok/sulisok és sokkal jobban megviseli őket. Ráadásul fiatal vagyok, 26 éves. Nem vagyok csúnya slampos anyuka, figyelek magamra, a kinézetemre. Nem gondolom, hogy nem találnék mást, vagy hogy ne lenne esélyem a boldogságra. Beszéltem anyukámmal erről, és ő teljesen kivan, hogy nekem elment az eszem, miért dobjam el a "jót" az ismeretlenért, meg vannak ennél rosszabb házasságok is, ő is találna minden hónapban okot a válásra. Ezt én is tudom, de tényleg azért éljek egy boldogtalan házasságban, mert legalább nem iszik, vagy nem ver meg?

Őt sem akarom becsapni... Nem vagyok már szerelmes, nem érzem azt a tüzet, mint régen. Volt, hogy elment 9-kor dolgozni, de délben már együtt ebédeltünk, mert majd megőrültem a hiányától. Most meg inkább menekülök az együtt töltött idő elől.

2019. nov. 2. 11:34
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
97%

Nem olvastam végig, a válaszokat plane.

Nalunk is volt egy nagyon rossz időszak. Egész vékony hajszál választott el a válastol...aztan eszembe jutott.. Beszélnem kell vele, egyértelműen. Így az igazságos. Adtam neki esélyt a változásra. Eleinte nem érdekelt h változott, most már jól esik. Ez volt 7 hónapja 5 hónapja minden oké.

Nem érdemes azonnal válni. Gondold át, beszélj vele. Vmiért egyszer bele szerettél. Ő is ember.

2019. nov. 2. 18:48
 52/58 anonim ***** válasza:
77%

Én nem hiszek a feleslegesen erőltetett kapcsolatokban, de azért itt még tennék egy próbát, mert szerintem az elmondásaid alapján félremegy kettőtök között a kommunikáció és lehet, hogy sokat lehetne még javítani a helyzeten. Gyanítom eddig úgy igazán nehéz helyzetben még nem voltatok.

Na persze nem úgy próbálnám, ahogy eddig, hanem sokkal komolyabban, leültetném a férjet, hogy akkor most vagy közösen keresünk megoldást vissza egymáshoz, vagy jöhetnek a válási papírok. Nem kell úgy sajnálni a fickót, nem egy gerinctelen tapló mocsokkal találkoztam már életemben, ahol a pasi egész egyszerűen csak egy gyáva sz.r volt ahhoz, hogy szakítani merjen és direkt úgy viselkedett, hogy dobják ki. Nem jövök rá mai napig miért csinálják ezt, de röhejesen sok pasi csinálja ezt.

Úgyhogy nyeld le, hogy általában egy anya próbálja egyben tartani a családot, de a végtelenségig nem kell küzdeni, úgyse függsz tőle, szóval... Mindegy hogy döntesz, mert bármit csinálsz, valaki szemében szánalmas leszel.

Viszont ne legyenek illúzióid, egy elvált nő, 40 alatti partiképes férfinak csak a legritkább esetben kell.

2019. nov. 2. 18:58
 53/58 anonim ***** válasza:
40%

Ritka bunkó vagy, negyvenhetes.

Prolizol mindenkit, aki nem veled van egy véleményen?

Van saját jövedelmem, egzisztenciám, huszonéves gyerekem és huszonéves hazasság a hátam mögött.

És továbbra is önző, buta libának tartom a kérdezőt.

2019. nov. 2. 20:29
 54/58 anonim ***** válasza:
55%

Én 100%-ig megértelek, de rossz helyen tetted fel a kérdést... A legtöbb házasság nem boldog, a legtöbb ember megalkuvó és megelégszik a langymeleg semmivel, ahol alig látja a férjét. El se tudják képzelni, hogy hogyan lehet erősnek, önállónak és boldognak lenni, azt meg pláne nem, hogy a gyerek elsődleges érdeke az, hogy az anya kiegyensúlyozott, boldog, érzelmileg stabil legyen. Emellett meg eltörpül egy naponta 1 órát kanapén nyafogó apa...

Kicsit olyan, mintha a mi történetünket mondtad volna el. Mi nagyon akartuk, hogy működjön a családunk, a kapcsolatunk, ezért adtunk magunknak még egy esélyt és elmentünk párterápiára, pontosabban coaching-ra. A legjobb döntés volt.... Hihetetlen sok mindent sikerült teljesen más szemszögből megvizsgálni, megbeszélni és most megint nagyon boldogok vagyunk. Próbálj meg szerintem te is külső segítséget keresni, és akkor tényleg nem marad benned olyan érzés, hogy esetleg máshogyan is lehetett volna...

2019. nov. 2. 20:48
 55/58 anonim ***** válasza:
70%

Coaching tényleg jó ötlet, persze, ha a férj is vevő rá.

De egy tuti, nem vagy köteles boldogtalanul élni. Ha nem tudjátok helyrehozni, akkor bizony be kell adni a papírokat.

Majd írd meg mi lett a vége a sztorinak, sok sikert, reméljük jól fog alakulni a dolog számodra :)

2019. nov. 2. 21:02
 56/58 anonim ***** válasza:
44%
Nem hiszem, hogy akik itt felháborodtak, mindannyian rossz megalkuvó kapcsolatban élnének. Maximum jobb a problémamegoldó képessége. Mert ezek bizony nem megoldhatatlan problémák, nem is régóta állnak fent. Nem is biztos, hogy jobb élete lesz. De aki a saját anyja tanácsára nem ad, az miért is jön ide tanácsot kérni, ha esetleg más nem úgy látja a problémáját és nem olyan súlyosnak, mint ahogy azt ő megéli?
2019. nov. 2. 21:11
 57/58 anonim ***** válasza:
72%
Miért erőltetitek, hogy mentse meg a házasságát? Olyan kapcsolatról ír, ahol mindkét fél menekül a másik elől. A férj is a munka után haverokhoz megy, nem a kérdezőhöz és a 2 pici gyerekéhez. Az is vicc, hogy egy 2 hetes nyaralást nem tud összehozni a családjával. A kérdező is menekül a férje elöl, mint írja, ki van már a piszkálódásától. Én nem látom rózsásnak, itt már szerintem sincs mire várni.
2019. nov. 3. 09:57
 58/58 anonim ***** válasza:
64%
Én is átgondolnám jól ezt,de tény hogy kinek kell olyn férfi,aki nem akar velem lenni,állandóan beleköt mindenbe,és ami nagyon fontos,hogy még beszélni se akar velem,vagy már nem tudunk,nem akar javítani a helyzeten.Én is beleuntam volna ebbe.
2019. nov. 3. 18:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!