Két 3 éven alulival nem éri meg elválni? Anyukák, ha megléptétek, hogy alakult az életetek?
A férjemmel az utóbbi 4-5 hónapban nagyon megromlott a házasságunk. Igazából már az is irritál, ha meghallom, hogy bejött az ajtón, vagy ha ír, hív. Ezért sokszor úgyis szervezem a gyerekekkel a napjainkat, hogy minél kevesebbet legyünk itthon akkor, amikor ő is. Ami mondjuk nem nehéz, mert reggel 7-8-kor megy, és kora este jön haza (rengeteget dolgozik). Ez senkinek sem jó, és addig szeretnék ennek véget vetni, amíg nem jön harmadik fél. Már nem is mondom neki, hogy mi zavar, vagy mi esik rosszul, mert ha szóba hozom, kétféle reakció van: vagy hagyjam békén, mert ő fáradt/most jött haza/hétvége van, vagy ígérget mindent, tart 5-6 napig a nagy változás, utána kezdődik minden előlről.
Van két lányunk, 2 és fél éves a nagyobb, a kicsi 7 hónapos. Most kéne lépnem, nem akkor, amikor már ovisok/sulisok és sokkal jobban megviseli őket. Ráadásul fiatal vagyok, 26 éves. Nem vagyok csúnya slampos anyuka, figyelek magamra, a kinézetemre. Nem gondolom, hogy nem találnék mást, vagy hogy ne lenne esélyem a boldogságra. Beszéltem anyukámmal erről, és ő teljesen kivan, hogy nekem elment az eszem, miért dobjam el a "jót" az ismeretlenért, meg vannak ennél rosszabb házasságok is, ő is találna minden hónapban okot a válásra. Ezt én is tudom, de tényleg azért éljek egy boldogtalan házasságban, mert legalább nem iszik, vagy nem ver meg?
Őt sem akarom becsapni... Nem vagyok már szerelmes, nem érzem azt a tüzet, mint régen. Volt, hogy elment 9-kor dolgozni, de délben már együtt ebédeltünk, mert majd megőrültem a hiányától. Most meg inkább menekülök az együtt töltött idő elől.
Kihűlt az egész, nem tudom. Sosincs velünk, még október elején mondtam, hogy menjünk el wellnessezni, pihenni kicsit valahová, de hogy hát ő maximum 1 napra tudna elszabadulni, vagy maximum 2-re, de akkor onnan is kéne dolgoznia valamennyit. Az a bevett dolog már, hogy én utazom a gyerekekkel, és jön velünk valamelyik barátnőm, vagy anyukám, vagy valamelyik nagyszülőm, ő meg beugrik fél-1 napokra kicsit. Nyáron is mi nyaraltunk 2x2 hetet, ő eljött 4-5 napra. Hát köszi, jó így a családi nyaralás...
Semmit nem tudok vele megbeszélni, mert ha lesz is változás, csak ideig-óráig. Kértem azt is, hogy legyünk többet kettesben, mert nekem erre szükségem van, de hogy ő fáradt... Igen, mert a munka utáni teniszre, focira nem az. Igazából olyanok vagyunk szinte, mint a lakótársak. Nekem ez így nem jó, és később ez csak rosszabb lesz. Nem ebben akarom leélni az életemet.
Nem éri meg elválni.... Ez milyen kérdés? Mi az hogy megéri?
Nyilván azért dolgozik ennyit, hogy megéljetek a két gyerekkel.
Az anyagi helyzetünk megengedné azt is, hogy kevesebbet dolgozzon. Főleg, mert nekem is van munkám a gyerekek mellett, nem pedig eltart évek óta. Munkamániás, az a helyzet. Tudom, hogy ő a legjobbat akarja nekünk, a gyerekeknek, de ez tönkreteszi a családunkat. És mivel nem lehet vele beszélni, teljesen elidegenített magától már.
Anyukám fogalmazott így, hogy “nem érné meg”, mert hogy van nála rosszabb is, meg ne cseréljem el a biztosat a bizonytalanért.
A gyerekeknek ehhez semmi köze.
Ha boldogtalan vagy, elválsz és kész.
De miért lenne jobb nekik egy boldogtalan családban, boldogtalan szülők mellett? Nekem a szüleim a gyerekkoromat végigveszekedték, volt olyan, hogy hetekig a nagyszüleimnél éltünk, vagy szállodában töltöttünk hétvégéket. Őszintén, jobb lett volna, ha inkább csendben elválnak...
Én nem tiltanám a férjemtől a gyerekeket, nem is akarok belemenni egy harcba, hogy csak az enyém legyen a felügyeleti jog, és 2 hetente láthatja őket maximum, stb. Nem szeretném ezt korlátozni, és nem is az lenne a célom, hogy az ő kapcsolatukat ellehetetlenítsem.
Van munkám, nem kell senkinek sem alkalmaznia! Sosem csak a babérjaimon ültem, 17 éves korom óta dolgozom. Egyetemet végeztem, tanultam külföldön is, 3 nyelven beszélek. Anyagilag is rendben lennénk, lenne hová mennünk.
Nem hinném, hogy bármiből lejjebb kéne adnom, mert látom azt, hogy más nők (nálam idősebbek is) 2-3(-4) gyerekkel is boldogan találtak új párt maguknak, probléma nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!