Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Két 3 éven alulival nem éri...

Két 3 éven alulival nem éri meg elválni? Anyukák, ha megléptétek, hogy alakult az életetek?

Figyelt kérdés

A férjemmel az utóbbi 4-5 hónapban nagyon megromlott a házasságunk. Igazából már az is irritál, ha meghallom, hogy bejött az ajtón, vagy ha ír, hív. Ezért sokszor úgyis szervezem a gyerekekkel a napjainkat, hogy minél kevesebbet legyünk itthon akkor, amikor ő is. Ami mondjuk nem nehéz, mert reggel 7-8-kor megy, és kora este jön haza (rengeteget dolgozik). Ez senkinek sem jó, és addig szeretnék ennek véget vetni, amíg nem jön harmadik fél. Már nem is mondom neki, hogy mi zavar, vagy mi esik rosszul, mert ha szóba hozom, kétféle reakció van: vagy hagyjam békén, mert ő fáradt/most jött haza/hétvége van, vagy ígérget mindent, tart 5-6 napig a nagy változás, utána kezdődik minden előlről.

Van két lányunk, 2 és fél éves a nagyobb, a kicsi 7 hónapos. Most kéne lépnem, nem akkor, amikor már ovisok/sulisok és sokkal jobban megviseli őket. Ráadásul fiatal vagyok, 26 éves. Nem vagyok csúnya slampos anyuka, figyelek magamra, a kinézetemre. Nem gondolom, hogy nem találnék mást, vagy hogy ne lenne esélyem a boldogságra. Beszéltem anyukámmal erről, és ő teljesen kivan, hogy nekem elment az eszem, miért dobjam el a "jót" az ismeretlenért, meg vannak ennél rosszabb házasságok is, ő is találna minden hónapban okot a válásra. Ezt én is tudom, de tényleg azért éljek egy boldogtalan házasságban, mert legalább nem iszik, vagy nem ver meg?

Őt sem akarom becsapni... Nem vagyok már szerelmes, nem érzem azt a tüzet, mint régen. Volt, hogy elment 9-kor dolgozni, de délben már együtt ebédeltünk, mert majd megőrültem a hiányától. Most meg inkább menekülök az együtt töltött idő elől.

2019. nov. 2. 11:34
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
60%
A lányaitok érdekében ennél sokkal többet kellene küzdened a kapcsolatotokért! A lányoknak ugyanis a férjed az apukájuk, ha elváltok, akkor őket fosztod meg az apjuktól! A minimum az lenne, hogy szépen elmentek párterápiára és mindeketten próbáltok változni. Úgy dobálózol a válással, mintha arról beszélnél, hogy kimosol egy adag szennyest, ez ennél sokkal nagyobb horderejű döntés!
2019. nov. 2. 13:27
 22/58 A kérdező kommentje:

Miért, az nem elég küzdés, hogy én folyamatosan szerettem volna megbeszélni a problémákat, gondokat, és igyekeztem változtatni? Szerinted ha egy félórát nem hajlandó leülni itthon beszélni, majd akkor a terápiára eljár, és komolyan veszi?

Kicsit úgy érzem, nektek semmi nem jó. Leírtam őszintén, hogy válnék, az a baj. Ha megcsalnám, az lenne, és lennék elhordva mindennek. Az persze nem gond, hogy ő nem foglalkozik velem és a gyerekekkel, nem hallgat meg, nem segít. Csak én lehetek a rossz, hiszen mit képzelek, hogy én is szeretnék boldog lenni.

2019. nov. 2. 13:30
 23/58 anonim ***** válasza:
40%
Nem, ez nem elég küzdés, ennél több kell, ha nem akarod, hogy majd azért utáljanak a lányaid, mert meg se próbáltad összetartani a családot!
2019. nov. 2. 13:41
 24/58 A kérdező kommentje:

Mert a férjemnek ez nem feladata? Csak én felelek mindenért?

Az meg külön nevetséges, ha szerinted a saját gyerekeim azért fognak utálni, mert a jobb, boldogabb életet választottam magunknak. Otthon is a hasonló lelki terrort veted be?!

2019. nov. 2. 13:49
 25/58 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező, elárulom neked, ha most elválsz, és keresel mást, vele sem lesz halálotokig rózsaszín szerelemköd köztetek. A szerelem egy idő után átalakul csendes együttéléssé.

Most komolyan kitennéd a gyerekeidet egy válásnak és sorozatos randiknak, csak mert a férjed mindent meg akar nektek adni?

Neki semmi baja sincs veled valószínűleg, azon kívül, hogy tipikus pasi és nem nyal körbe téged.

2019. nov. 2. 13:50
 26/58 anonim ***** válasza:
40%

,,Az meg külön nevetséges, ha szerinted a saját gyerekeim azért fognak utálni, mert a jobb, boldogabb életet választottam magunknak."

Magadnak.Gondolom nekik sok lövésük nincs egyenlőre az élet dolgairól.Lévén 2 3 éven aluli gyerekről beszélünk.

TE nem vagy boldog.A gyerekeid attól még valószínűleg azok, ha nem akkor valamit nagyon elrontasz.

2019. nov. 2. 13:56
 27/58 anonim ***** válasza:
62%

Na, álljon már meg a menet!

Tanácsot adni egy dolog, de mi a fæsz közötök van hozzá, hogy akar-e válni, vagy sem? Pláne hazugságokat szajkozni. Bizonyított tény, hogy egy rossz házasság rosszabb a gyerekeknek, mint a válás.

Kérdező, ha úgy érzed, mindent megtettél a házasságodért, akkor csak azért, mert mások pampognak, meg feláldozzák magukat a tökéletes család ábrándjáért, neked nem kell egy rossz házasságban maradni.

Ennek ellenére én javaslom, hogy egyelőre csak költözz külön, és várj fél évet a válás beadásával, hátha a férjednek is eszébe jut, hogy pénzen kívül másra is szükség van egy házassághoz. De csak úgy költözz el, hogy megbeszélitek, ne a pasi háta mögött pakolj össze és menekülj el!

2019. nov. 2. 14:07
 28/58 anonim ***** válasza:
71%
Ha megéri, ha nem, ilyen házasságban felesleges kínlódni, ahol a felek már képtelenek egymással szót érteni. A férjed nem partner a megoldásban, te egyedül meg nem tarthatsz fenn egy házasságot. Szrból nem lehet várat építeni,hiába írják itt az ellenkezőjét. És ez a házasság már bőven sza.r.
2019. nov. 2. 14:10
 29/58 anonim ***** válasza:
46%

Ne foglalkozz velük!

Egy gyerek sem boldog, ha a szülei nem boldogok!

Ha ebben nőnek fel, fogalmuk sem lesz róla, hogy milyen igazán boldognak lenni.

írtad, hogy adsz magadra, beszélgetést és programokat kezdeményezel, hogy megpróbáltad lebeszélni a több munkával és több pénzzel járó melóról!

Te mindent megtettél ezért a kapcsolatért. Itt az ideje, hogy elhagyd. Ne kizsarold a változást, különben csak ideiglenes lesz.

Lépj le, ha küzd érted, küzd, ha nem, nem baj!

A gyerekeidet nem fosztod meg az apjuktól, hisz sokat lehet velük(valószínű, hogy láthatáson többet foglalkozik majd velük, mint így)

A gyerekeid csak nyerni fognak a váláson. Te a nyakadba veszel pár extra terhet(több házimunka, ügyintézés, kevesebb pénz), hogy levethesd a rossz párkapcsolatod terhét.

Sokan gyávák hozzá és a gyerekeikre fogják.. ne kérj ismeretlenül véleményt, csak olyantól, akire felnézel. Egyedülálló anyaként mondom, hogy nem cserélnék egy általam ismert kapcsolatra sem.. veszekedés, csendes utálat, semmi szex, napi ordibálás, hibáztatások, elvárások, nagyrészt a pénzért, a maradék meg túl csúnya ahhoz, hogy kilátása legyen másik kapcsolatra könnyen.

Nem biztos, hogy mással boldog leszel halálodig, de az biztos, hogy ezzel az emberrel nem leszel. Nehéz tisztán látni a másikat, amíg tart a szerelem, na meg folyamatosan változunk. Ha te másik irányba, azzal nincs gond, ahogy azzal se ha ő változik.

A házasság olyan, hogy megpróbálod és ezért mindent megteszel.

Te lassan fél éve így vagy. Hány év boldogtalan házasság kell ahhoz, hogy itt jogosnak érezzék a válást? Azt felfogjátok, hogy a boldogtalan házasság alatt a gyerekek is azok?? Nem tudják miért, de érzik a feszültséget, nem látják anyuka boldog arcát, ahogy apukàra néz, nem értik, miért nem beszélgetnek egy jót, miért nem csókolják meg egymást, és azt hiszik, ennek így kell lennie..

Ki az a kegyetlen, aki hamis szeretetről mutat példát a gyerekeinek?

Vagy megvárjátok, amíg megtanulnak beszélni, és megkérdezik, hogy anya, ha a szerelmesek csókolóznak és nevetnek, ti apával miért nem?

2019. nov. 2. 14:26
 30/58 anonim ***** válasza:
37%
Nem arról van szó, hogy nem lehet elválni. Hanem arról, hogy itt ebben az esetben nem indokolt, a kicsi csak 7 hónapos! Igazából egy nyafogó tinilánynak tűnsz kérdező a leírás alapján, nem egy komoly kétgyerekes anyának! A férjed amúgy lehet, hogy már szívesen szabadulna, hiszen folyton csak dolgozik, amit te s.zarba se veszel. Továbbra is a párterápiát javasolnám!
2019. nov. 2. 14:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!