"Majd, ha szülsz egy gyereket te is leszel valaki! " Ti egyetértettek ezzel a kijelentéssel?
Figyelt kérdés
Nem mindennapi dolognak voltam tegnap délután szem és fültanúja. Munkából haza felé kifogtam egy buszt, amin alig voltak pedig ez 15:30 körül nagyon ritka. Nálunk a buszok többsége olyan, hogy a közepén relatív nagy hely van babakocsiknak illetve tolószékes embereknek, nem sokkal előtte a másik oldalon pedig van egy 4es ülés. Az egyik megállóban felszállt 3 anyuka, ketten már nagyobb gyerkőccel és leültek a 4es helyre, ahol ült két fiatal lány. A harmadik anyuka pedig a babakocsija mellett állt, erre az egyik anyuka nem túl kedvesen rászólt az egyik fiatalra, hogy adja át a helyét, mert ha nem látná gyerekkel vannak. A lány közölte, hogy ne haragudjon, de nem áll fel, ő is fizet a bérletért. Erre az anyukák elég durva hangnemben kezdtek el velük beszélni, mire az egyik lány azt mondta "ki maga, hogy engem utasítgasson?" A fiatal anya válaszán kissé ledöbbentem, mert közölte, hogy a kiscsaj pont egy senki, amíg nem szül legalább egy gyereket. Szörnyű volt ezt végig hallgatni főleg, mert a gyerekeik ott ültek az ölükben és teljesen meg voltak szeppenve a kiabálástól. Végül a sofőr szólt rá a két diákra, hogy adják át a helyet, pedig szerintem nekik volt igazuk. Ritkán szoktam az ikerlányaimmal tömegközlekedni, de soha nem jutott eszembe mástól elkérni a helyét pedig néha jól esne, de nem tartom fairnak. Bár, imádok anya lenni és szerintem is ez a világ egyik legjobb dolga semmivel se érzem többnek magam, mint az akinek nincs gyermeke, de ha így érzném se tudnám nyilvánosan más fejéhez vágni. Viszont itt nem egy anya volt, hanem három is..ezért merült fel bennem a gondolat, hogy más anyák is így érzik? Ti is úgy gondoljátok, hogy vannak helyzetek amikor egy anyának több joga van? Természetesen itt a terhes kismamákra nem gondolok.2019. szept. 28. 12:34
21/21 anonim válasza:
Ha másutt nem lenne szabad hely, talán még érthető is lenne (persze kulturált hangnemben!). De ilyen helyzetben, ilyen modorral, és ilyen indoklással... azt hiszem, mondtam volna olyan nyomdafestéket nem tűrő leosztást az anyukáknak, hogy nem kapnak levegőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!