Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak engem ver ki a víz, ha...

Csak engem ver ki a víz, ha egy szülő "szerelmemnek" hívja a gyerekét?

Figyelt kérdés
Ismerőseim közt is szoktam látni, hogy feltesznek egy képet azzal a kiírással, hogy "pici szerelmem/szerelmünk" és ezen az oldalon is sajnos láttam már. Szerintem ez elég beteges dolog, nem tudnám azt mondani a kislányomnak, hogy szerelmem. Nektek mi a véleményetek? Aki így hívja a gyerekét azért teszi, mert szerinte jól hangzik?
2019. szept. 9. 19:44
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

Nekem már ez az "ő az èletem értelme" is picit sok. Valahogy mindenki ezt mondja, nem tudom mennyire érzi.

Amíg nem volt gyerek, addig mi volt.

Szabó Magda Mózes egy, huszonkettő című regénye szól arról, mennyire terhelő egy gyereknek ez.

Nálunk a szüleim nem voltak túl boldogok, nem valósította meg magát az anyukám, és ez nekem mindig annyira fájt.

Meg valahogy azt gondolom, hogy a gyereknek az is minta, hogy hogyan kell az életben értelmet találni. De ha ő az anyja élete értelme, akkor abból mit tanul?

Én nem is tudom a sajátomat annak tartani. Egyrészt évekig gondolkoztam, hogy legyen-e, és addig tökéletesen elvoltam, másrészt próbálok mindenfèlét csinálni mellette, harmadrészt egy kicsit azt hiszem, hogy az életem majd akkor lesz újra az enyèm, ha ők felnőttek, és ezt meg azt elérek még a szakmában, meg ilyen és olyan hobbym lesz, vállalkozásom, bármi.

És szerintem ez jó, én örülnék, ha Anyunak is lenne ilyesmi. Ebbe a szerelmemezésben ezt a kimondatlan érzelmi zsarolást érzem a gyerek felé.

2019. szept. 10. 16:04
 32/37 anonim ***** válasza:
39%
Attól nem ver ki a víz, hogy vannak szülök akik bántalmazzák a gyereküket?????Szerintem az nagyobb probléma, mint az hogy valaki nyuszifülnek, szerelmemnek vagy életem értelmének hívja a gyerekét.
2019. szept. 10. 17:56
 33/37 anonim ***** válasza:
Én még kutyának az mondani hogy szerelmem azt tartom nem normálisnak .
2019. szept. 10. 18:12
 34/37 anonim ***** válasza:
74%

Az is a bántalmazás egy formája, ha valaki nem tart határt a gyerek és maga között, rázúdítja a gondjait stb. A szerelmemezés számomra már azt sugallja, hogy egy olyan érzelmet, kapcsolati formát keres a gyerekkel, ami máshol kellene meglegyen. De ez szubjektív, ahogy a kérdés is az volt.

Amúgy még sokmindentől "kiver a víz", amik mind nem szerepeltek a kérdésben.

2019. szept. 10. 19:55
 35/37 A kérdező kommentje:
#32 Megismétlem magam, bár már egyszer leírtam, hogy nem ez a világ legnagyobb gondja, de attól még zavar és abnormális dolognak tartom. Ez a személyes véleményem és kiváncsi voltam, hogy másokat is irritál vagy velem van a gond. Természetesen minden szülő úgy nevezi a gyerekét, ahogy neki szimpatikus, de ettől még számomra elfogadhatatlan mivel olyan, hogy anya-gyerek vagy éppen apa-gyerek szerelem nem létezik. Nagyon erős szeretet, semmihez sem fogható, de nem szerelem.
2019. szept. 10. 20:50
 36/37 anonim ***** válasza:
0%
Nincs ezzel gond, angolos nevelés, rideg korlátozó szülő, nem vagyunk egyformák.
2019. szept. 10. 21:32
 37/37 anonim ***** válasza:
100%

Az komoly, hogy rideg-korlátozó szülő az, aki nem ad szájra puszit és nem hívja szerelmemnek a gyerekét?

Ezt az én kommentemre írtad? Igèny szerint szoptatott, hordozott, igény szerint karban lévő babám van, sok ölelés, játék, kedveskedés - de van egy határ. És az ő kis leendő személyes terének, sorsának a védelme miatt sem a szerelmem, mindenem, életem értelme, jóvátétel mindenért, hanem valaki, akit azért bízott rám a sors, hogy segítsek neki a saját útjához eljutni. Nélkülem.

2019. szept. 10. 21:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!