Túl fiatal vagyok a gyerekvállaláshoz, viszont nem tudom kiverni a fejemből a gondolatot. Mit tegyek?
Akkor vállaljatok gyereket mit érdekel ez minket. Más kérdés hogy kereken 0 egzisztenciátok van jelenleg.
Lehet a szülőknél lakni gyerekkel, de nem lehet azt sem évekig húzni. Lehet a szüleidnek egyáltalán nincs kedve folyamat a gyerekre figyelni amíg te tanulsz a pasid meg dolgozik, elvégre nekik is vannak terveik a saját életükkel.
Lakhatás mindenképpen meg lenne oldva? Kocsi van? Fogtok annyit keresni hogy mindent meg tudjatok adni a gyereknek (kaja, lakhatás, ruházkodás, iskolaszer, számítógép (igen erre ma már szükség van)) de ezek mellett azért marad elég pénzetek magatokra is? Van reális jövőképetek a következő 20 évre? Mert ugye egy baba az minimum 20 éves terv. Egyáltalán hol akartok lenni 20 év múlva az életben? Ezek érdekében jelenleg mit tesztek? Ha egyszer megjött onnantól minden felelősség rajtatok lesz.
Hidd el, egyetem után bőven ráér a családalapítás. Addig még nagyon sok dolog fog veled (veletek) történni. Szeress még egy kis szabadságot magadnak, mert ha most bevállalod legközelebb 20-22 év múlva lehetsz ismét teljesen a magad ura.
Kis túlzással de tönkre is vághatod az életed a mai világban egy korai gyerekkel. A CSOK pedig csak akkor éri meg ha mind a két szülő keresőképes és jól is keresnek. Másképpen csak a minimumot kapjátok meg amivel nem sokra mentek.
Apropó: mit szeretnétek dolgozni? Melyik városban? Van ott elég munkalehetőség?
Vannak bőven kérdések amire választ kell adnotok magatoknak mielőtt bevállaltok egy babát. Ha sikerrel akarjátok venni az akadályokat akkor a mai világban CSAK racionális alapokon szabad családot alapítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!