Túl fiatal vagyok a gyerekvállaláshoz, viszont nem tudom kiverni a fejemből a gondolatot. Mit tegyek?
Szia!
Én is pont így éreztem már 15-16 évesen. Az érzés még nem baj! Az a lényeg, hogy belátod, hogy most még nem lehet. Beszélgess erről a pároddal, hogy mikor lehet majd, ő mikor szeretné stb.
Pár évet még mindenképp várjatok, ne csak a babával, hanem a döntéssel is, hogy mikorra tervezitek, mert az ember értékrendje érlelődik az életkorral. Egzisztenciális szempontból jobb később, de biológiai szempontból meg hamarabb, mert nagyobb az egészséges babák aránya. Ha elég stabil a kapcsolatotok, akkor azt is megfontolhatjátok, hogy már az egyetem alatt legyen meg az első baba (ennek előnyei és hátrányai is vannak, csak akkor válasszátok ezt az opciót, ha meg tudjátok oldani mellette neked az egyetemet). Gondoljátok át az összes lehetőséget, az előnyeiket és hátrányaikat, aztán döntsetek, hogy mi legyen a terv.
Persze ha közben kiderül, hogy mégse ez a fiú a te legjobb férj-jelölted, akkor az keresztülhúzza a dolgot, de ez a világ rendje (persze csak akkor fér bele ez, ha még a baba előtt gondoljátok meg magatokat.)
1) 16 éves vagy. Tudom, ez önmagában nem jelent semmit, de
2) Egy túlidealizált kép él benned a gyereknevelésről. Igen, segítettél nevelni a testvéreidet, de attól ők még nem a saját gyerekeid. Egészen más a dolog, amikor neked kell hajnali 3-kor kelni :)
3) Aranyos, amit írsz, de igen kicsi a valószínűsége, hogy tényleg a mostani pároddal éled le az életed. Sokminden történhet, ami megingathatja a kapcsolatotokat, főleg így fiatalon.
4) Az exiztenciális szilárdság nagyon fontos. Nemcsak a pénz, hanem hogy te magad is egy kerek egész ember legyél, ne egy depressziós, beteg roncs (csak egy példát mondok).
5-7 év múlva mehet a dolog :)
Én a házasságot vártam ennyi idős koromtól. De tudtam, hogy eljön majd az ideje. Most a huszonéveim közepe felé el is jött.
Megéri kivàrni ezeket és nem siettetni a dolgokat. 17 vagy. Tanulj, bulizz, randizzatok, legyél a barátnőiddel stb. Tényleg nincs itt még az ideje.
A gyereknek is jobb, ha megfelelő környezetbe, felkészült szülőkhöz születik.
Hidd el, sokat fogtok érni pár év alatt a barátoddal. Ráadásul az anyagi stabilitás is sokat fog változni.
Élvezzétek a kamasz éveket még, tényleg eljön majd az ideje a baba témának is. Hamar eltelik az a pár év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!