24 évesen fiatal vagyok a gyerekvállaláshoz? Tudom, hogy ez sokmindenen múlik, de érdekelne, hogy önmagában a kor alapján ki mit gondol.
Hat, 15-20 evvel ezelott ez volt a normalis kor a gyerekvallalashoz. Ma mar (sajnos) 30 utan is ott tartanak a nok hogy fuj pelenka, fuj ejszakai felkeles, inkabb heti 3 party a Gozsduban a hajnali hanyasig hogy legyen mit kitenni FB-ra.
Hogy Te a mai fiatalok kozott kakukktojas vagy-e, csak Te tudhatod. Szoval biologiailag nem korai (hisz a biologiank nem valtozott, csak a viselkedesunk), azonban a mai 25-30 kozottiek nagy resze csak a munkajaban kepes felelosseget vallalni, a valos eleteben nem (kapcsolatbol kapcsolatba ugralas amint valami nem tetszik, es hat a gyerekvallalas szamukra sotet-sotet lyuk)
Azt gondolom, hogy végre, még valaki. Biztosan kicsit meglepődnék, mert a huszonévesek többsége nem igazán vállal tudatosan tervezett gyereket. De hát, kiben hamarabb, kiben később, kiben soha nem érik meg ez a gondolat. És egyetértek, a jó anyaság egyáltalán nem kor függvénye.
Én is fiatalon akarok szülni. Ha minden jól megy, másfél év múlva, 23 évesen el is kezdhetünk dolgozni rajta.
Én a kislányomat 22 évesen szültem. Most 25 vagyok és kismama a másodikkal :)
Egy percig sem bántuk meg páromnal, sőt tervezett volt mindkettő! Mi érettnek éreztük magunkat ehhez a dologhoz.
De ott vannak bátyámék, a lány 25, bátyám 27 volt mikor született náluk a kicsi. Még most is azt látni rajtuk, hogy feleőtlenség volt nekik a gyerek!
Tehát ez nem korfüggő saját tapasztalatom szerint :)
(Suli után mindketten dolgoztunk, saját közös házunk van, jogsi folyamatban.. tehát nekünk minden adott ahhoz, h felnőtt módjára tudatosan képesek vagyunk eltartani a gyerekeket. Ráadásul amit elértünk az életben, saját magunknak köszönhetjük, szülők szegények)
8, csak tippeket kernek, hogy lehet 2-3 ev alatt egy HAZRA magadtol osszegyujteni a penzt?
Tenyleg nem kotozkodes csak irod hogy senk8 nem segitett es max 2-3 evet dolgozhattal suli utan (erettsegi, nem diploma utan), es mar egy pici lakas is 10 millio...egy haz 20-30. Hogy tudtatok ennyit felretenni?
9-es
11.osztály óta diákmunkáztam, abból fizettem a lakástakarékot, párom végzősként kezdte a diákmunkát.
Leérettségiztünk, városon dolgoztunk, relatíve jó fizut kaptunk/kapunk. Falun vettünk házat. Ott nincsenek elszállva az árak. Míg ahogy mondod, városon 10-15 Milla egy ház, itt kb. negyedébe kerülnek.
Nyilván megvan a hátránya (ingázás) de hát valamit valamiért :)
Persze így könnyűnek hangzik minden, de egyáltalán nem az. Nekünk is voltak mély pontjainak, de tovább csináltuk a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!