Terhesen próba idő alatt, hogyan tovább? Többi lent
A probaidőnek épp az a lényege, hogy mind a munkáltató, mind a munkavallalo indoklás nélkül, azonnali hatállyal felmondhatja a munkaviszonyt.
Amúgy az ilyen "titkold el an probaidő alatt hogy terhes vagy " típusú emberek miatt nem szeretnek a munkáltatók szulokepes körű nőket alkalmazni.
Mindenképp nézz utána, hogy milyen ellátásokra vagy jogosult, pl. táppénzre csak a ledolgozott idő függvényében mehetsz. Tehát most hiába írna ki az orvos - de miért is - ha max pár táppénzes napod lenne. Ha nehéz fizikai munkát végzel, akkor a terhességre hivatkozva kérheted, hogy más munkakörbe tegyenek át.
Ezen kívül érdemes mérlegelni, hogy a gyed, gyes és a harmadik fajta ellátásból, aminek nem jut eszembe a neve, te mit kaphatsz majd meg.
Egyébként egy-két éves kisgyerekkel nem könnyű munkát találni. Teljesen érthető, ha egy kismama nem a semmibe akár visszamenni később.
"Egyébként egy-két éves kisgyerekkel nem könnyű munkát találni. Teljesen érthető, ha egy kismama nem a semmibe akár visszamenni később."
Ja, mert oda biztos baromi szívesen visszavárják, ahol gusztustalanul átverte a munkáltatót, aki számított a munkájára, csak mert ő nem tudott megfelelően és időben gondoskodni a gyereke ellátásáról?!
Normális embereknél ez úgy működik, hogy évek óta van egy fix munkahelye, ahol már bizonyított és akkor talán visszavárják a 2-3 év babazás után is!
De én biztos nem várnék vissza egy olyan nőt, aki szándékosan a próbaidő után nyögte be, hogy hát ő terhes és néhány hónap után évekre lelépett...Az ilyen mehet, amerre akar.
Jaj nehogymár sajnáljuk a szegény munkáltatót, aki szarért hugyért dolgoztatja a próbaidőst vagy a véglegesített alkalmazottat.
Mondjuk én egyik terhességemet sem titkoltam el, sőt voltam olyan pofátlan, hogy nem sorozatban gyartottam a babákat, hanem a kettő közt 2 évet dolgoztam. DE! Mikor feltették a bizonyos szeretne-e gyereket kérdést, igennel válaszoltam, nem titkoltam, hogy kb 1-1,5 év múlva. Így is lett. A munkáltató elfogadta, alkalmazott is.
Az pedig, hogy nem lehet gyerekes anyakent melot találni, de igen, lehet, nekem 6 hónap volt. Vannak családparti cégek.
Igazából azt mondom, tök mindegy, elmondja, vagy sem. Így is és úgy is munka nelkül marad. Ha elmondja, azért, ha nem mondja el azért mert nem fogják visszavárni. Patthelyzet. Kérdező, te döntöd el.
"Jaj nehogymár sajnáljuk a szegény munkáltatót, aki szarért hugyért dolgoztatja a próbaidőst vagy a véglegesített alkalmazottat."
Jaj nehogymár sajnáljuk azt a munkavállalót, aki nem tett eleget annak érdekében, hogy ne szarért-húgyért dolgoztassák... Tanulni kell, lehetőleg egy keresett szakmát, fejleszteni magunkat, nyelvet tanulni és mindjárt nem szarért-húgyért fogsz dolgozni....;)
Engem 2 vetélés után, 5 év munkaviszonnyal küldött el a munkáltatom. Ő hová sorolható etikailag?
Amúgy a munkáltatónak nem kell fizetni semmit az otthon levő anyuka után. "Csak" a felgyűlt szabadságokat kell kifizetni.
Mennyi álszent ember,te jó isten 😂
Igazság bajnokai...
Mi az,hogy titkolni?!? Mi köze van amúgy ahhoz bárkinek is(főnök,munkatársak stb..),hogy terhes e vagy sem?!
Amúgy meg a 12. hètig megosztja egyáltalàn valakia terhesség tényét nemhogy a főnökével,de pl a rokonságàval ?😂
Szegény munkáltató..nehogy már őt sajnáljuk,uram isten.
Kérdező! El ne mondd próbaidő alatt.Azzal foglalkozz,hogy nektek mi a jó.
37!
Táppénz alatt fizetnie kell.
Amúgymar nem kötelező elmondani a terhesség tényét, szóval nem titkolja, csak nem mondja el.
Gáz ez a sok álszent ember itt. Le merem fogadni, ti vagytok azok,akik teherbe esnek, közlik a melóhelyen, majd 2 hét mulva tpre mennek, mert jaj nehéz a munka. Akkor ki az etikus? 🤣🤣🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!