Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhesen próba idő alatt,...

Terhesen próba idő alatt, hogyan tovább? Többi lent

Figyelt kérdés
Sziasztok. Olyan problémám van hogy kB 2 hete kezdtem el dolgozni az új munka helyemen ahol 3 hónap próba idő van ugye. De viszont ma kiderult hogy terhes vagyok, kirugnak ezért? Mit tegyek? Hogy mondjam el?

2019. aug. 30. 23:39
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
54%

Vard meg a probaido veget es addig senkinek egy szot se,mert valoszinuleg elkuldenek.

Probaido utan bejelented,nem tud mit tenni de ha probaidon belul elmondod annak munkanelkuliseg is lehet a vege.

A gyed tobb mint a gyes.

Sokan aljasnak tarnak ezt a modszert hogy kivarjak a probaido leteltet, de nekem az a velemenyem hogy egy anyanak a babaja a legfontosabb es nem masok, jobban el tudod latni a gyedbol stb mint abbol a sz.ros kis gyesbol. Ez a nem mindegy meg az hogy ha ovis lesz esetleg bolcsis akkor van-e hova menni dolgoznod vagy keresni kell. Ezekbe bele kell gondolni nagyon

2019. aug. 31. 00:29
 2/45 anonim ***** válasza:
44%
Ne mondjál senkinek semmit mert tényleg elküldenek. Ráadásul van egy szemét törvény hogy nem köteles a munkáltató megindokolni sem csak azonnali hatállyal elzavar és jónapot.
2019. aug. 31. 00:34
 3/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi kommenteket. És mi van akkor ha elmegyek orvoshoz aki mindenképp tappenzre akár kiirni? Ha nincsen úgymond semmi bajom akkor dolgozgatok?
2019. aug. 31. 06:15
 4/45 anonim ***** válasza:
91%

Ja, mert tárt karokkal fogják visszavárni, ha lejár a Gyes. 😆

Ha jól érzed magad, ne menj táppénzre, ennyi.

2019. aug. 31. 06:49
 5/45 anonim ***** válasza:
42%

Lehet nem is akar visszamenni...

Ha nincs bajod nem kell tp-re menni.várd ki a próbaidő végét utána bejelented. Utálni fognak de ez van.

2019. aug. 31. 06:55
 6/45 anonim ***** válasza:
45%

Lehet, de ezt érvként felhozni, akkor is gáz.

Azért majd a táskádra figyelj kérdező, nehogy belerakjanak valamit😆

2019. aug. 31. 07:13
 7/45 anonim ***** válasza:
100%
Azt azért tudni kell, hogy próbaidősnek táppénz alatt is fel lehet mondani, mindegy milyen kóddal vagy táppénzen. És attól a naptól nem jár a táppénz.
2019. aug. 31. 07:14
 8/45 anonim ***** válasza:
80%
#1 Ez aztán igazán korrekt...
2019. aug. 31. 07:16
 9/45 anonim ***** válasza:
37%
Sajnos az egyesnek igaza van. Nem ideális ez a helyzet, de ez van. Hasonló helyzetben én annyit tettem, hogy próbaidő végén, amikor bejelentettem a terhességet, elmondtam, hogy hamar vissza tervezek menni dolgozni.
2019. aug. 31. 07:20
 10/45 anonim ***** válasza:
33%

Itt nincs jó döntés. Mindenképpen etikátlan, viszont megértem a kérdező szempontjait is.

A helyedben egyelőre nem mondanám el, és mindent megtennék, hogy jó munkaerőnek bizonyuljak. Ez azért fontos, mert egy egészséges terhesség is bármikor problémás lehet, elég csak a rosszullétekre gondolni. A másik, hogy mivel most kezdtél, ha jól számolom 12-13 hetes terhes leszel. Egy csomó vizsgálatod lesz, simán kiderülhet a munkatársak számára. Egy munkatársam anno a 12. hétig nem mondta el, de már jó egy hónappal előtte mentek a pletykák, pedig dolgozott és a vizsgálatokat is nagyon diszkréten oldotta meg. Dehát zöld fejjel sétált egész álló nap... Ha pedig véletlenül kiderül, akkor csak akkor lesz esélyed, ha jófej a munkahely, illetve vagy annyira jó munkaerő, hogy megérje téged megtartani.

Sajnos az inkorrektséget viszont sehol nem szeretni.

2019. aug. 31. 07:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!