Terhesen próba idő alatt, hogyan tovább? Többi lent
Úgy állj hozzá, ahogy te wlvarod, hogy hozzád álljanak. Ha eltitkolod a terhességet, akkor ne lepodj meg, ha majd nem várnak vissza gyes után. Nekem mindig az volt a véleményem, m hogy az ember legyen őszinte. Nálunk is volt anno két kis hölgy, akik egy hónapos különbséggel jöttek a céghez és mindkettő próbaidő alatt lett terhes. Az egyikükben volt annyi, hogy bejelentette a főnöknek azonnal. Nem lett kirugva, sőt, a főnök a probaidő után az egyébként nálunk normális 6 havi határozott idejű szerződés helyett határozatlant kötött vele. A másik szépen elhallgatta, akkor szólt, amikor aláírta a 6 hónapos határozott idejűt. Az első vissza is jött simán babás után, a másik elég nehezen talált munkát, mert amikor referenciát kértek, a főnök mindig elmondta, hogy szandekosan probaidő után jelentette be hogy terhes.
Úgyhogy te tudod kérdező
"ha elmegyek orvoshoz aki mindenképp tappenzre akár kiirni?"
Ilyen nincs. Nem lehet akarata ellenére táppénzre venni valakit. ;)
Igazából tényleg az a baj, hogy ha most bejelented, el fog küldeni, és megteheti, mert próbaidő alatt vagy, indokolnia sem kell. Még ha fel is merül, hogy a terhesség miatt, monshatja azt, hogy nem vagy jó munkaerő ezert küld el.
Azt mondom, ha nem akarsz oda visszamenni, akkor várd ki a próbaidő végét, vagy egy kicsit többet, és utána mondd el. Ha volt előtte munkahelyed megkapod a gyedet. Ha nem volt előtte munkahelyed, vagy nagyon hosszú megszakítás volt a 2 közt, mondd el, mert a gyed ugrott.
Nem szeretnék vészmadárkodni, de azért a 12. hétig is elég sok minden történhet a terhességgel. (Kívánom, hogy minden rendben legyen)
Szóval egyelőre én se mondanám el.
Velem hasonló történt, csak én a próbaidő végefelé tudtam meg, hogy babát várok.
Én nem mondtam el csak a szerződés aláírása után pár hétre.
Lehet, hogy etikátlan volt, de mérlegeltem. Valaki már írta, a gyerek a fontos és a megélhetés. Nem tervezek visszamenni, szóval úgy gondolom olyan, mintha felmondtam volna.
Arról meg tudnék mesélni, hogy 5-10 év munkaviszony után se várnak vissza embereket. A 2-3 év kiesés sok idő, ezalatt simán tálaknak mást, aki már beilleszkedett. Szóval úgy mondanám 50% az esély, hogy visszavesznek. Főleg, ha olyan a munkakör, hogy folyamatosan képben kell lenni a változások miatt.
Nem mondtam hogy korrekt, de egy anyanak a gyermekere kell gondolnia elso sorban, a gyes az lofing de a gyed amit munka utan fog kapni valamivel tobb! Illetve lehet nem varjak vissza tart karokkal, de legalabb lesz munkaja es onnan konnyebben valthat mint pl munkanelkulien egy gyermekkel a nyakaban.
Igazabol ezt az erti akinek van mar gyermeke.
En nem voltam ilyen helyzetben, de nalunk sokan ezt tettek, probaido utan bejelentettrk majd leleptek tappenzre, a legtobben megertettuk hogy szamara ez a helyes es logikus dontes, mert legalabb a terhesseg idejere sem marad ott munka nelkul.
Az igen, gyönyörű....
Mindenki arra biztatja a kérdezőt, hogy aljas módon titkolja el a próbaidő végéig a terhességét, szándékosan átverve ezzel a munkáltatót, aki ésszerűen nem olyan munkaerőt keres, aki add1: hülyének nézi, add2: akinwk a munkájára néhány hónapnál nem számíthat tovább.. Bravó!
A munkáltatók ésszerűen hosszútávra keresnek munkaerőt, nem pedig pár hónapra. Szerintem ritka aljas húzás direkt a próbaidő végéig elhallgatni, annak reményében hátha nem veszik észre. De bizony sokan hánynak és vannak rosszul már a terhesség első heteiben is, úgyhogy lazán összerakhatják a képet, ha folyamatosan WC-re kell rohangálnod, és az ilyen meg is érdemli!
Tisztességesnek és korrektnek kéne lenni, megadni az esélyt a munkáltatónak hogy ő maga döntse el van-e szüksége egy olyan emberre, akibe időt és energiát fektet, hogy betanítsa stb, majd az néhány hónap után lelép 2-3 évre.
A munkáltató helyében szánt szándékkal én sem alkalmazék terhes nőt (más az ha valaki már itt van egy ideje és terhes lesz, akkor ez van), ugyanis nekem hosszútávra kell ember, mégis mi hasznom abban, hogy utána évekig fuzethetek utána úgy, hogy még csak nem is dolgozik...
Egy anyának pedig még a gyerekvállalás ELŐTT gondoskodnia kéne a megfelelő körülményekről és már azelőtt biztosítania kéne a babának a szükséges anyagi hátteret, nem pedig próbaidő alatt teherbe esni, majd pislogni hogy miért utál mindenki, ha eltitkolom vagy miért vágnak ki, mint macskát szarni..!
#19,
Persze, mi legyünk korrektek a munkáltatóval, az nem baj, hogy ők meg kirúgnak, lényeg, hogy nekik jó legyen.
Tök mindegy hány éve dolgozik ott az illető, attól még ugyanúgy kiesés a munkáltatónak a terhesség. Ez van.
Akinek ez a gondja dolgoztasson férfit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!