Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhesen próba idő alatt,...

Terhesen próba idő alatt, hogyan tovább? Többi lent

Figyelt kérdés
Sziasztok. Olyan problémám van hogy kB 2 hete kezdtem el dolgozni az új munka helyemen ahol 3 hónap próba idő van ugye. De viszont ma kiderult hogy terhes vagyok, kirugnak ezért? Mit tegyek? Hogy mondjam el?

2019. aug. 30. 23:39
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
80%

Maximálisan igaza van a 18-nak, minden szavával egyetértek! Undorító, hogy itt mindenki nagy kusbban elhallgatná a terhességet, hogy utána aztán a próbaidő lejártával bejelenthesse, hogy néhány hónap és évekre leléptem. Igazán korrekt és tisztességes lépés!

És hagyjuk már ezt a hülye szöveget, hogy egy anyának elsősorban a gyerekére kell gondolnia!! Nem, egy normális anyának kéne annyi esze legyen, hogy nem csináltatja fel magát fix, stabil munkahely nélkül, próbaidő alatt! Vagy esetleg már előre meg kéne teremteni a stabil anyagi hátteret és nincs ilyen gond, de neeeeem...inkább pofátlanul hazudjunk a másik arcába, büszkék lehettek magatokra!!

2019. aug. 31. 09:56
 22/45 anonim ***** válasza:
84%
Egy multinál lehet, hogy nem lenne gond, de egy kisvállalkozás tönkremehet abba, hogy van egy alkalmazottja, aki után fizetni kell, de nem lehet kirúgni és újat felvenni helyette. Sajnos olvastam ilyen esetet. Olyat is, hogy a hölgy már 12 éve otthon van, mert mindig jön egy újabb gyerek! Nem jó helyzet ez így se az anyának, se a munkaadónak. Én otthagytam a munkahelyem, miután teherbe estem és megvolt pár vizsgálat.
2019. aug. 31. 09:58
 23/45 anonim ***** válasza:
83%

Mondjuk erre a szituációra általánosságban az lenne a megoldás, ha nem kéne idétlen időkig fenntartani a munkaviszonyt akkor, ha valaki zsinórban 3 gyereket szül kétévente és automatikusan védett minden alkalommal. Nyugati mintára lehetne adni 1-1,5 évet a védelem érdekében a szülés után, aztán ha valaki tartósan háziasszonynak tervez lenni, akkor rendezkedjenek be az egykeresős modellre, ne pedig a félévtizedes gyedre.

Mert a munkáltatóknak nem kizárólag az elmenetel a baj, hanem hogy semmi biztosíték nincs arra, hogy az illető 1-2 év múlva visszajön, és nem kezd el kistesózni. És akkor simán 4-6 évig ülnek egy adott pozícióban határozatlan idejű szerződéssel és közben szivatja a határozott idejű pótló embereket, akik lehet hogy sokkal jobban dolgoznak az eredeti munkavállalónál.

2019. aug. 31. 10:00
 24/45 anonim ***** válasza:
13%

Kirúg próbaidő alatt? Hajrá.

EBH, bíróság. NEki kell okot bizonyítani, ha nem tud, ebh a nyakába sóz 500e büntit (mert nem csak az Mt, de az esélyegyenlőségi előírásokat is be kell tartania, márpedig várandósság miatt elbocsátás hátrányos megkülönböztetés, minden alkalommal 500e büntivel kezd az EBH). Bíróság dettó, munkáltatón van a bizonyítási kényszer (mert a próbaidő alatti indokás nélküliség nem azonos az ok nélküliséggel!!!). És nem fogadják el tanúnak a becibált kollégákat, hogy ja, hát baj volt veled. Ha nincs írásbeli figyelmeztetés, mielőtt felmondott, vélelmezik, hogy a terhesség volt az ok, és visszaállítják a munkaviszonyt.

EBH oldalára menj fel, elég sok jogeset van, próbaidős várandós is, táppénzes próbaidős is, stb.

ÉS most lehet nyomkodni a pirospacsit, mert itt az a divat, hogy érzelmek alapján pontozunk, a tudás az nem ér semmit... (és nem, köszi, ne írjátok le, hogy hülye vagyok, próbaiső alatt indoklás nélkül, blablabla...)

2019. aug. 31. 10:21
 25/45 anonim ***** válasza:
88%

Márpedig bizony próbaidő alatt igen is felmondhat a munkáltató mindenféle indoklás NÉLKÜL!! De ha annyira kell valakinek az ok, hidd el a munkáltató seperc alatt talál egyet, pl nem találta alkalmasnak a próbaidő alatt végzett munkája alapján további együttműködésre, kész is :)

Igen is ki lehet rúgni az aljas hazug embereket is, akik más kárán akarnak saját haszonhoz jutni!!

2019. aug. 31. 10:27
 26/45 anonim ***** válasza:
88%
#24 Nyilván marha jó még további hónapokra visszaállíttatni egy ilyen munkaviszonyt a további próbaidővel... bizonyára nem lesz "valódi" indok a kirúgására.
2019. aug. 31. 10:33
 27/45 anonim ***** válasza:
14%

nem találta alkalmasnak a próbaidő alatt végzett munkája alapján további együttműködésre, kész is :)

Bizonyítania kell. EBH és bíróság előtt is. NEkem utoljára táppénzes (daganatos) próbidősöm nyert. Az összes kolléga nyilatkozott, hogy hát, nem kedvelték, hát, nem volt jó kolléga, hát, nem volt jó a munkája. De semmivel nem tudták igazolni, amit elmondtak, nyertünk.

2019. aug. 31. 10:36
 28/45 anonim ***** válasza:
12%

Nyilván marha jó még további hónapokra visszaállíttatni egy ilyen munkaviszonyt a további próbaidővel

Érdemes bizony, mert 1. lesz biztosítási jogviszonya az ellátásokhoz, 2. szabimegváltás, ha keresőképtelen volt, tp, stb.

Én nem foglalok soha állást, igen, van sok szemét munkáltató, van sok normális mtatót kihasználó pénzéhes munkavállaló, nem pártolom pl a többes ellátásokat, de amikor egyértelmű a dolog, akkor tessék igenis lépni. És ez olyan eset, amikor védi a törvény, csak nem tud róla, mert a közhiedelemben csak annyi van, hogy ja, próbaidő, nem kell indokolni, kirúgható. Ennyire nem egyszerű.

2019. aug. 31. 10:39
 29/45 anonim ***** válasza:
20%

most hirtelen ezt találtam, ebh oldalán érdemes nézelődni

[link]

2019. aug. 31. 10:41
 30/45 anonim ***** válasza:
86%

Ja persze, szegény hazug kismamika, még neki áll feljebb... Lehet menni sírni az EBH-hoz, de próbaidő alatt fel lehet mondani indoklás nélkül és egy eszes munkáltató találni is fog indokot... Tudok elő példát rá, kismami azt hitte majd mindenki őt fogja támogatni, hát ráb*aszott.

De most őszintén mi a szart értelme van ennek?? Aki megy sirní bíróságra, amiatt mert ő maga felnőtt emberként keptelen volt felelősen teherbe esni és képtelen volt megteremteni a megfelelő anyagi körülményeket, az meg is érdemli a sorsát. Mire megy mégis azzal, ha esetleg visszaállítják a munkaviszonyát..? Hidd el, meg lehet egy ember életét úgy keseríteni, hogy az magától akarjon menekülni a munkahelyről + a munkáltató helyében utána olyan szép kis referenciát írnék, hogy többet nem lenne gondja az álláskereséssel...:D

Ki akarna egy olyan hisztérikát alkalmazni, aki bíróságra rohangál a saját felelőtlensége és hülyesége miatt??

2019. aug. 31. 10:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!