Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Félek, hogy a gyerek kieshet...

Félek, hogy a gyerek kieshet az ablakon, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
4. emeleten lakunk, úgy van a nappali, hogy az ablakok között van kb másfél méter fal, a kanapé pedig ehhez a falhoz van tolva, így a két széle (mindkét oldalon kb fél méter) belóg az ablakhoz, máshogy nem lehet elhelyezni. Félek, hogy a kislányom nehogy felmásszon rá és kiessen az ablakon. Vannak belülről virágok a párkányon, de az nem véd attól, hogy kiessen, ha esetleg felmászna és megbillenne. Nyilván próbálom majd tanítani, hogy oda nem szabad felmászni, de esetleg valami biztonságtechnikai cucc nincs ilyesmire? Vagy fogassunk fel belülről rácsot?

2019. aug. 30. 11:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
21%
Ne aggódj, ki fogja nyitni, ha nagyobb lesz és hozzá fér. Olyan dolgokat megcsinálnak a gyerekek, hogy nem is gondolnád. Amúgy a rács jó megoldás.
2019. aug. 30. 12:21
 12/17 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem ezt nem kicsit túlparázod. Nem tudok olyan helyzetet elképzelni, mikor egy gyerek áteshetne egy így elhelyezett ablakon. Persze ez nem segítség. Én a helyedben, ha annyira tartanék ettől akkor szerelnék fel valamilyen panelt az ablak elé, vagy plexi-lapot. Pl egy 30cm magas, vastag plexilap megoldaná a félelmedet, és a fényt sem fogja le. De egy ilyen modern műanyag abalakon, egy felnőttnek is nehéz lenne átesni, olyan vastag a dupla rétegű hőszigetelt üveg, nemhogy egy totyogónak.
2019. aug. 30. 12:25
 13/17 anonim ***** válasza:
43%

1. Szereltessetek fel rácsot az ablakokra.

2. Rendezzétek át a szobát úgy,hogy a kanapé ne a két ablak közti helyen legyen.

2019. aug. 30. 12:47
 14/17 anonim ***** válasza:
76%
Vannak betörés gátló fóliák,ablakra,ajtóra ,,ragasztható".Nézz meg neten pár videót szerintem eléggé meggyőzőek, láttam olyat ahol két jól megtermett pasik 2 kalapáccsal üti felváltva,rugdossa bakancsa és nem törik be az üveg a fólia miatt.Engem annak idején meggyőzött.Lehet uv szűrős és 90% fényáteresztőset rendelni, kimennek és felragasztják, tuti hogy nem fog 2-3 évesen sem kiesni azon az ablakon.
2019. aug. 30. 13:08
 15/17 anonim ***** válasza:
87%

A biztonsági fólia a legszebb és leghatékonyabb megoldás.

Erős, átereszti a fényt, megfizethető, nyom nélkül eltávolítható ha már nem kell.

2019. aug. 30. 13:40
 16/17 anonim ***** válasza:
78%
Nem törik ki. Nálunk a kanapé az ablak alatt van, a lányom feláll az ablakpárkányra és úgy üti az ablakot ököllel, eszembe se jut, hogy ki tudna törni, új ablakok, dupla, hőszigetelt. A régi ablak esetleg be tudott törni, de ezek nem.
2019. aug. 30. 14:48
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
A macskahalo is megoldás lehet. Mégsem rács de elég erős, egy kisgyereket megtart, ha már nem kell simán leszeded. De a betörés elleni fólia is teljesen jó.
2019. aug. 30. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!