Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Túl öreg vagyok a születendő...

Túl öreg vagyok a születendő gyermekemhez?

Figyelt kérdés

Két hete derült ki, hogy a Virágszálam várandós. Majdnem kiugrottam a bőrömből örömömben, mert már nagyon sokszor gondoltunk a gyerek témára. A Drágaságom régóta vágyott rá. Viszont tegnap kaptam egy megjegyzést, hogy túl öreg vagyok a gyerekhez.

Most pedig félek és megijedtem. Ez beárnyékolja az örömünket. Drágám 34 éves, én 52.

2019. aug. 15. 11:01
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Nem csak pozitív válaszokat várok. Minden vélemény érdekel. Anyagilag stabilak vagyunk, ha velem történne valami, akkor sem kellene aggódniuk. A biztosítást mát tavaly elrendeztük, amikor új ingatlant vettünk. De, köszönöm, hogy ezt szóba hoztad.
2019. aug. 15. 11:25
 12/32 anonim ***** válasza:
67%

A "nagyszülönek néznek" egyre kevésbé téma, manapság már igen kevesen tudnak fiatalon vállalni gyereket, a legtöbb nö 30-40 közt szül, az apa meg általában pár évvel idösebb. Mire a gyereketek megszületik, addigra (meg már most is), ez nem annyira kirívó dolog.

Aki meg azt írta, hogy az apja 56 évesen meghalt - az sem garancia, ha valaki 20-25 évesen lesz apa, hogy megéri a gyerek nagykorúságát, másrészt meg a legtöbb férfi nem hal meg ilyen fiatalon, igen sok él 70+ évig.

2019. aug. 15. 11:46
 13/32 anonim ***** válasza:
79%

Anyósom most 55, apósom 57 évesek. Elég jól tartják magukat.

6 éves fiam náluk nyaral.

Meséli, hogy a strandon simán leanyukázzák, minden rosszindulat nélkül. SZóval nem gondolom, hogy annyira kirívó lenne az idősebb szülő.

Férfiak esetében főleg kortalan az apaság.

A beszólogatás meg hidd el, mindig utolér. Ha öreg vagy azért, ha fiatal azért, ha sokat dolgozol azért, ha csak 1 gyereked van azért...

Ne akarj mindenkinek megfelelni, csak a párodnak, és magadnak!

2019. aug. 15. 11:47
 14/32 anonim ***** válasza:
75%
Szintén 50 volt apukám amikor születtem, anyukám jóval fiatalabb. Sokkal fiatalosabb és sokkal klasszabb élményekben volt gyerekkoromban részem, mint a barátaimnak, osztálytársaimnak a fiatal szüleikkel. Mentünk mindig mindenfelé. Most is mindenki megjegyzi milyen jól tartja magát, aktív még mindig, így a 80hoz közel is. Remélem még sokáig velünk lesz. Te annyit tegyél, hogy odafigyelsz az egészségedre és aktív maradsz.
2019. aug. 15. 11:58
 15/32 anonim ***** válasza:
69%

Figyelj nagyon az egészségedre, ne cigizz, csak alkalomszerűen igyál, sportolj picit, ha van túlsúlyod dobd le, ezzel segítheted a gyerkőcödet és persze egy biztosítással, ahogy már korábban is írták, ahol a kedvezményezett a párod!

Egyébként nem vagy öreg, apósom kbennyi volt, amikor az uccsó gyerek született, még mindig jól van, van azóta 5 unoka is.

Egyik barátnőmnél is ilyen nagy korkülönbség van, tök jól vannak, kisiskolás a gyerek.

Nem kell mások véleményével foglalkozni, ismerek 50 évesen szült anyukát is, hát fittebb, csinosabb mint én voltam 30 évesen :)

2019. aug. 15. 12:20
 16/32 anonim ***** válasza:
42%
Azért 10-es,nehogy már egy 40 éves férfi is öreg legyen a gyerekvállaláshoz. "Apám 40 éves volt, mikor születtem, 57,mikor meghalt." Nem azért, de egy 40 évest ne degradálj le ennyire.
2019. aug. 15. 12:58
 17/32 anonim ***** válasza:
81%
Ha Te nem érzed magad hozzá öregnek, akkor nem. Gondolom számoltatok ezzel. Mindig van valami baja az embereknek, nem kell vele foglalkozni. A "jó apaság" szerencsére nem az életkor függvénye ;) Gratulálok!
2019. aug. 15. 14:22
 18/32 anonim ***** válasza:
77%

Beokádok attól hogy az én viragszalamnak hivod.

Amugy nem vagy öreg hozzá, gratulalok.

2019. aug. 15. 14:34
 19/32 anonim ***** válasza:
34%
Nálunk az ismeretségi körben van hasonló korú pár.Tök jól megvannak.Nyilván ők is tisztában vannak vele, hogy esélyesebb, hogy esetleg egyedül marad a nő a gyerekkel.Nem is vállaltak egynél többet, mindig mondják hogy őt tudják egészségben felnevelni és az már jó.Viszont elég vicces, gyermeteg lelkű a kérdésed.52 évesen biztos nem itt kérdezősködnék, főleg úgy hogy már azért is köpködnek benneteket jó néhányan, mert van köztetek korkülönbség bőven:D:D Az aki ilyen kapcsolatban él, magasról lexarja a kívülállók véleményét.Úgyhogy szerintem ez a kérdés kicsit túltolt kamu:D
2019. aug. 15. 14:40
 20/32 anonim ***** válasza:
70%
Sógornőm férje 50 éves volt, mikor közös gyerekük született. Sógornőm 33 volt. A gyerek 14 éves korában sógornőm férje meghalt.
2019. aug. 15. 16:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!