Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Túl öreg vagyok a születendő...

Túl öreg vagyok a születendő gyermekemhez?

Figyelt kérdés

Két hete derült ki, hogy a Virágszálam várandós. Majdnem kiugrottam a bőrömből örömömben, mert már nagyon sokszor gondoltunk a gyerek témára. A Drágaságom régóta vágyott rá. Viszont tegnap kaptam egy megjegyzést, hogy túl öreg vagyok a gyerekhez.

Most pedig félek és megijedtem. Ez beárnyékolja az örömünket. Drágám 34 éves, én 52.

2019. aug. 15. 11:01
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
90%
francnak foglalkozol mások véleményével
2019. aug. 15. 11:05
 2/32 anonim ***** válasza:
66%
A párod még jó időben van a gyerekvállaláshoz. Ha szerencséd van akkor még azt is megéred, hogy megházasodjon. Ha a párod lenne 52 éves, akkor lenne számomra kicsit nehéz ezen ítélkezés nélkül véleményt mondani. Van egy nő, 48 évesen szült. Az apa sem fiatalabb. Rossz esetben hamar árva lesz a gyerek, jó esetben nem. Ez van
2019. aug. 15. 11:05
 3/32 anonim ***** válasza:
74%
Miért, az okoskodóknak kell felnevelniük?
2019. aug. 15. 11:06
 4/32 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem megírni, hogy nem friss kapcsolat. Több, mint 5 éve vagyunk együtt. Együtt is élünk. Eljegyzésünk 1 hónapja volt. Esküvő dátuma nincs kitűzve. Elvettem volna már rég a Virágszálamat, de annyira dacos és makacs. Nem tartja az esküvőt fontosnak. Már az is kész csoda, hogy sikerült őt anno meghódítanom. :)
2019. aug. 15. 11:06
 5/32 anonim ***** válasza:
86%

Az én apukám 50 éves volt, amikor születtem. Jobb kapcsolatot el se tudtam volna képzelni, mint amilyen kapcsolatom vele van. És milyen jó nagypapája a fiamnak!

Akitől kaptad a megjegyzést, gondolom nem jó barát/ismerös ha nem örül a boldogságodnak, hanem csak a "rosszat" látja benne

Szerintem ez a téma ne árnyékolja be az örömöt. Legyetek boldogok, élvezzétek a babázást!

2019. aug. 15. 11:07
 6/32 anonim ***** válasza:
85%

Eddig is tudtad hány éves vagy. Vagy terveztétek a babát, vagy legalábbis tudtátok, hogy ha jön, örömmel várjátok.

Tehát volt időtök átgondolni, jó-e ez így.

Egyrészt sok ember, legalábbis művészek, celebek vállalnak ennyi idősen apaságot. Másrészt tény, hogy unokád is lehetne a baba. És az is tény, hogy 70 éves leszel, mire leérettségizik. Ha egyetemre megy, 75 éves leszel, mire (teljes állásban) dolgozni kezd.

2019. aug. 15. 11:09
 7/32 A kérdező kommentje:
Egyébként egészséges vagyok, nem is nézek ki 52nek. Nagyon rosszul esett, hogy azt mondták rám, hogy majd elnézik az unokámnak.
2019. aug. 15. 11:09
 8/32 anonim ***** válasza:
85%
Tény és való, hogy sokan ebben a korban már nagyszülők, vagy legalábbis annak készülnek, nem szülőnek. De mindenki maga érzi, hogy mennyire idős. Van aki fitt és meg sem érzi a korát, de vki már 40 évesen öregnek érzi magát és úgy is néz ki. A gyerekvállalásnál inkább az anya életkora mérvadó, persze azt sem árt figyelembe venni, hogy mire a gyereked érettségizik, te már 70 éves leszel. Nekem például ez elég abszurd, én ennyi idős férfival nem szeretnék gyereket, de nem vagyunk egyformák. Van ismerősöm, aki 37 éves, párja is már elmúlt 50. Jól megvannak, van közös gyerekük, igaz ő már 6 éves.
2019. aug. 15. 11:12
 9/32 A kérdező kommentje:
Megpróbálok nem foglalkozni a negatív beszólásokkal. Most csak az számít, hogy a kicsi egészséges legyen és boldog gyerek kora legyen. Aki írta, hogy az ő édesapja 50 volt, amikor megszületett, neki külön köszönöm. A válasza megnyugtatott. Természetesen, a többieknek is köszönöm a válaszukat.
2019. aug. 15. 11:12
 10/32 anonim ***** válasza:
78%

40 éves volt apám, mikor megszülettem, és 56, amikor elhunyt.

Tudom, csak pozitív vélemény jöhet és buksi simi. De azért legyen valami biztosításod, ahol a Viràgszál a kedvezményezett. Ne kelljen a gyerek 18 éves koráig várni, hogy kifizessék.

Az pedig biztos, hogy a nagyapjànak fognak nézni. Az én szüleim is mindig a nagyszülőknek nézték. Nagyon irigyeltem azokat, akinek fiatal szülei vannak, akik még frissek, sportosak, tudnak együtt programot csinálni.

2019. aug. 15. 11:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!