Elveheti az apuka a születendő gyereket?
Olyan helyzetben vagyok, hogy csak 10 hónapja vagyunk együtt. De már 4 hónapos 5 hónapos várandós vagyok. Még bem lakunk együtt. Párom messzebb lakik (300+km) idő közben a kapcsolatunk tönkre ment. (Nem a baba miatt) Úgy gondolom hogy nem kellene együtt maradnunk mert egyikőnknek sem tesz jót. Sokat veszekszünk és csak ideig óráig tart a békülés. Nekem már van egy gyermekek és túl vagyok egy váláson évek óta. A jelenlegi babát nem terveztük. En csak albérletben lakom a gyerekemmel. Van munkahelyem is. Apukának saját ingatlan jó állás. Azt mondta hogyha nem maradnánk együtt akkor a születendő gyermekünket elfogja perelni tőlem mert az övét nem fogom úgy elrontani mint a sajátomat. Teszem hozzá az anyja sem fogad el engem. Még bem is találkoztam vele. De már mindegy is. Ha most szét megyünk és a nevemre kerül a gyerek mert nem csinálunk apasági nyilatkozatot akkor is elperelheti tőlem?
Kérlek finoman osszátok ki!
Válaszokat előre is köszönöm!
Nagyon ritka, hogy a bíróság apukának ítélje a gyereket, ezek általában mind olyan esetek ahol anyuka valamilyen okból nem tudja vállalni a nevelést, és legtöbbször közös megegyezéssel mond le a gyerekről.
Egy újszülöttet soha nem vesznek el az anyjától, még akkor sem ha nincs hol lakniuk, mert akkor anyaotthont intéznek neki. Tehát ha nem veszélyezteted a gyerekedet, akkor apukának esélye sincs.
Egyébként sajnos attól még, hogy nem írtok apasági nyilatkozatot, ő még perelhet, szóval erre a huzavonára és ennek a lelki részére azért készülj fel, de a baba felügyeleti jogát biztosan nem kapja majd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!