Van lehetőségem hogy a születendő kis gyerek ne az én vezetéknevemet kapja? (egy átvert apuka 19F)
Figyelt kérdés
2010. jún. 28. 09:55
1/14 anonim válasza:
Ha aláirtad az apaságit az anyakönyvezetönél, akkor már nem tudsz mit csinálni, az végleges, de ha enm tettél apaságit akkor nem a nevedet kapja hanem az anyjáét. miért mi történt?
2/14 anonim válasza:
Hiába, nem a te neveden van, lehet apasági vizsgálatot kérni és akkor vállalnod kell és fizetni, de szerintem téged nem ez fog a legjobbam bántani, ha megszületik, hanem maga a gondolat, h van egy gyereked, nem tudnád elfogadni? A pcinek akkor is te vagy az apja, szegény ő nem tehet semmiről, lehet később te is megbánnád, hogy nem kellett! Nagyon fiatal vagy a gyerekhez, sjnállak, ilyen csúnyán átvertek? Pár szóval mesélhetnél a dologról, érdekel!
3/14 A kérdező kommentje:
100%-ra én vagyok az apa, de még nem írtam alá semmit és nem szeretném hogy az én vezetéknevemet kapja. Mit tegyek? Bíróság nem fogja autómatikusan ráírni az én nevemet?
2010. jún. 28. 10:07
4/14 A kérdező kommentje:
a gyerekkel járó felelőséggel tisztában vagyok és azzal is hogy gyerektartást kell fizetnem. Csak nem szeretném hogy az én nevemet kapja. A történetről annyit hogy csúnyán át lettem verve!
2010. jún. 28. 10:09
5/14 anonim válasza:
Ha nem vagytok hazasok, nem eltek elettarsi kapcsolatban papiron es nem irtal ala apasagi nyilatkozatot, akkor nem kapja a te nevedet.
6/14 anonim válasza:
Az apaságot a jogi hátterével elvállalod, csak a nevet nem szeretnéd, ha jól értem? Mert ha így van, akkor ennek nem hinném, hogy akadálya van.
Annak kell utánanézned, hogy az apasági nyilatkozat alárírásával automatikusan a te nevedet kapja-e meg a baba.
Szerintem itt tudnak segíteni:
Sajnálom, hogy így alakult, szegény gyerek szív megint... :(
7/14 anonim válasza:
Előző vagyok, még ezt találtam:
"A nyilatkozat alapján - amely így a baba szempontjából gyakorlatilag a házassági anyakönyvi kivonattal azonos értékű lesz - a kicsi így automatikusan az apa vezetéknevét kapja. Innentől ez azt is jelenti, hogy az apának és az anyának közös szülői felügyeleti joga lesz, vagyis óvodai, iskolai beíratáshoz, útlevél igényléséhez, stb. mindkettejük aláírására szükség lesz.
"
8/14 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat!
2010. jún. 28. 10:27
9/14 anonim válasza:
Akkor ha jol értem az anyának csak egy spermadonor kellett?
10/14 anonim válasza:
Erre való az óvszer, asszem egy életre megtanultad. Sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!